Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Afla aici cum poti folosi serviciile portalului profesionist imobiliar TopEstate. Structura site-urilor, structura meniurilor, cautarile in site, listarile si detaliile ofertelor, footerul si modalitatile de publicitate.

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Cum pot folosi portalul profesionist imobiliar TopEstate.ro

Cum pot folosi portalul TopEstate.ro

cum pot folosi portalul imobiliar TopEstate.ro Cuprins:

Structura site-ului
Home – Pagina de front
Paginile de interior
Structura meniurilor
-Cauta Oferta
-Adauga Oferta
-Trimite Cerere
-Lumea Imobiliara
-TopEstate Personal
-Contul Meu
-Credite si Finantare
Cautarile in site-ul TopEstate
Listarea si detaliile unei oferte imobiliare
Footer
Publicitate – marimi disponibile, zone publicitare, preturi


Structura site-ului

TopEstate este un portal imobiliar dedicat, asa ca toata structura acestuia a fost gandita pentru usabilitate marita pentru utilizatorii si vizitatorii interesati de anumite elemente imobiliare si de imobiliare in general.

 

Home – Pagina de front

Este simplu. Din prima pagina a site-ului accesezi direct cautarea unei proprietati in site folosind motorul de cautare din headerul paginii.

Poti citi ‘Pastila de Imobiliare’, articolul zilei pe TopEstate.

Te poti loga; poti accesa orice sectiunea site-ului folosind meniurile din antet.

Poti intra pe piata imobiliara locala a oricarui judet dand click pe judetul dorit din lista aflata in partea de jos a primei pagini, sau dand click pe harta din dreapta sus.

important!


Important!

In aceasta pagina poti stabili sa ti se afiseze intotdeauna statisticile ofertelor aflate la vanzare dintr-unul sau din mai multe judete, impreuna cu mediile de pret din acestea.

Este un indicator foarte util pentru cei care doresc, dintr-o privire, sa aiba o vedere globala asupra unei piete locale dintr-un judet, cum ar fi: jurnalistii, managerii de agentii imobiliare, dar si particularii care doresc sa stabileasca rapid daca pretul proprietatii lor este apropiat de media locala a preturilor acelei categorii.

 

Paginile de interior

Paginile de interior care afiseaza listari de oferte imobiliare au intotdeauna in stanga un motor de cautare, cu ajutorul caruia se pot rafina cautarile, prin filtre si sortari.

 

Paginile de interior din Lumea Imobiliara nu au afisat motorul de cautare oferte, dar acesta poate fi accesat oricand din meniurile din antet. Lumea Imobiliara este o sectiune orientata catre persoane, nu catre oferte, din acest motiv avand afisate in primele planuri gandurile, comentariile, articolele persoanelor care activeaza aici.

 

Structura meniurilor

 Structura meniurilor urmareste indeaproape structura site-ului, grupand functionalitatile intr-o maniera logica, usor de regasit. Mai jos este descris modul in care functioneaza meniurile si submeniurile portalului imobiliar.

 

Cauta Oferta

 Cu un singur click alegi categoria in care doresti sa cauti o proprietate. Pentru mai multe criterii de cautare foloseste caseta din partea stanga a paginii de listare a rezultatelor.

important!


Important!

Deoarece dorim sa ajutam utilizatorul crescand usabilitatea, toate cautarile sunt rutate pe judetul de unde provine acesta. Asa ca daca esti din Ploiesti, fara sa fie necesar sa selectezi judetul Prahova, vei da click pe unul dintre submeniurile Cautarii si vei vedea doar ofertele din Prahova.

Daca esti deja logat, cautarea va fi rutata catre judetul declarat de tine ca resedinta.

 

Adauga Oferta

 Cu un singur click selectezi categoria din care face parte proprietatea pe care o vei adauga la vanzare sau inchiriere. Urmeaza apoi instructiunile formularelor, completand campurile necesare. Afla aici la ce foloseste si cand este oportuna afisarea datelor confidentiale ale proprietatii pe site.

important!


Important!

 Retine ca toate agentiile din judetul in care se afla oferta vor fi notificate de aparitia acesteia la vanzare sau inchiriere. Este bine sa le furnizezi cat mai multe informatii, precum si poze relevante, ca sa o poata promova eficient catre clientii pe care ii au sau pe care ii vor avea.

 

Trimite Cerere

 Cu un singur click poti transmite o cerere de cumparare sau de inchiriere catre toate agentiile din zona ta. Fii responsabil in ceea ce priveste mesajele transmise catre acestea.

important!


Important!

 Agentiile imobiliare sunt sensibile la faptul ca un client intentioneaza sa plateasca sau nu comisionul pentru serviciile imobiliare pe care le ofera acestea. Evident ca vor lucra prioritar cu clientii care sunt dispusi sa le plateasca comisionul intreg. Deci, daca intentionezi sa platesti acest comision, nu uita sa marchezi check-boxul corespondent din formular.

 

Lumea Imobiliara

 Lumea Imobiliara reprezinta un ansamblu de informatii imobiliare, postate de utilizatorii TopEstate si de catre TopEstate insasi, structurata in urmatoarele categorii:

-    Articole proprii TopEstate

-    Articole ale partenerilor

-    Sfaturi imobiliare

-    Sfaturi financiar-bancare

-    Sfaturi juridice

-    Intrebari frecvente

-    Pregatire si specializare

-    Comunicate de presa proprii

-    Comunicate de presa ale partenerilor

-    TopEstate in presa

-    Adauga o intrebare imobiliara

-    Raspunde la intrebarile postate de altii

 Aici te poti abona la aparitia articolelor sau sfaturilor noi dintr-o anume categorie, dand click pe clopotelul cu textul "anunta-ma cand sa adauga articole / sfaturi / comunicate noi".
Aici poti adresa intrebari catre intreaga comunitate imobiliara, sau poti comenta articolele si blogurile.
Aici poti raspunde si tu la intrebari postate de alti utilizatori, in masura competentei tale.

Daca activezi in domeniul intermedierilor sau vanzarilor imobiliare, precum si in domenii conexe cum ar fi arhitectura, design, financiar-bancar, sau esti constructor, notar, avocat, evaluator, sau poate doar un simplu meserias, te poti inregistra in Lumea Imobiliara, asa incat sa poti fi vazut si gasit de oricine ar putea avea nevoie de serviciile tale.

De asemenea poti cauta definitii de termeni imobiliari, juridici, financiar-bancari, economici in dictionarul din aceasta sectiune.

Poti transmite catre noi continut publicitar pentru tine si compania ta, dar cu relevanta in domeniul imobiliar pentru cititori, folosind optiunea "Trimite un articol".

Si poti cauta un profesionist imobiliar, ii poti vedea pagina personala si il poti contacta daca crezi ca te poate ajuta.

 

TopEstate Personal

 TopEstate Personal reprezinta panoul de control al unui utilizator nelogat (neautentificat). Practic ofera acces la majoritatea functiilor site-ului, printr-o interfata foarte simpla de butoane (: vezi aici exemplul).

Tot aici gasiti paginile cu descrierile abonamentelor TopEstate si ale posibilitatilor de publicitate si reclama pe Topestate.

 

Contul Meu

 Nu puteti accesa optiunile din Contul Meu decat dupa autentificare prin email si parola dumneavoastra. Aici gasiti anunturile de vanzare sau de inchiriat din portofoliul dumneavoastra, precum si informatiile intime ale companiei.

Aici aveti setarile ce fac site-ul TopEstate sa lucreze intr-un anumit fel pentru dumneavoastra.

Poti sa:

-   Iti completezi sau modifici datele personale,

-   Sa modifici parola in orice moment,

-   Sa adaugi / stergi / modifici agenti din contul agentiei tale (daca esti manager de agentie si administrator al contului)

-   Iti poti vedea toate ofertele din portofoliu, numite Ofertele Mele, categorisite astfel:

-  Ofertele active (includ si ofertele invechite),

-  Ofertele marcate ca Favorite. Pot fi si oferte din alte portofolii, dar pe care doresti sa le revezi rapid,

-  Ofertele invechite: cele care sunt adaugate sau nu mai sunt modificate de mai mult de 5 luni. Ele sunt in continuare vizibile pe site, dar va informam ca ar trebui reactualizate ca sa pastreze o pozitie buna in listari,

-  Ofertele inactive: cele care au depasit perioada de afisare permisa de pachetul de abonament, sau care au fost retrase de la afisare din alte motive,

-  Ofertele sterse de catre dumneavoastra: acestea vor fi pastrate o anumita perioada de timp pe serverele noastre, dupa care vor fi eliminate definitiv. Aflati aici de ce este necesara motivatia pentru care stergeti o oferta.

important! Important!  Nu stergeti oferte de care veti mai avea nevoie pe viitor. Folositi optiunea de suspendare / arhivare a lor.

-   Raportul de performanta al proprietatilor dumneavoastra,

-   Raportul agentilor: activitatea acestora pe portal, intr-o anume perioada,

-   Acces la sectiunea de Medii,

-   Acces la sectiunea de Statistica,

-   Configurezi Local Ads TopEstate,

-   Configurezi SMS Context TopEstate,

-   Configurezi setarile newsletterului personalizat,

-   Configurezi setarile alarmelor,

-   Configurezi Agenda Ta- calendarul de activitati,

-   Poti vedea cu titlu de recomandare si alte servicii care ar putea sa iti fie utile, dar la care nu ai acces,

 

Credite si Finantare

 Detalii despre posibilitatea finantarii unei achizitii si incadrarea la un credit imobiliar, ipotecar sau de nevoi personale.

 

Cautarile in site-ul TopEstate (“search”, “query”)

 Cautarile sunt usor de facut selectand:

-  meniul Cauta oferta, dand click pe categoria dorita a fi cautata sau

-  caseta de cautare laterala din partea stanga a paginii de listare a ofertelor, ce permite cautari rafinate .

 De asemenea puteti cauta un profesionist din Lumea Imobiliara, sau puteti cauta o definitie imobiliara, juridica sau financiar-bancara folosind Dictionarul de termeni.

 Daca nu stiti unde ar trebui sa cautati ceea ce va intereseaza, pur si simplu tastati unul dintre cuvintele cautate in bara de cautare din antetul paginii sau de la baza acesteia si apasati butonul Trimite.

 

Listarea si detaliile unei oferte imobiliare

 

 Listarile sunt rezultatul cautarilor imobiliare din site.

 Intr-o lista de oferte, puteti afla majoritatea datelor fiecarui anunt dand doar click pe linkul "Detalii". Acest lucru usureaza usabilitatea, fiind necesar a vedea o oferta in ansamblu doar dupa ce, in mare parte, vedeti ca este ceea ce vi se potriveste.

 Daca o oferta este incorecta, folositi linkul "Neregula?" pentru a ne remarca acest lucru.

 In cazul in care considerati ca va intereseaza, folositi optiunea "Email" care transmite imediat un email catre proprietar sau catre agentul care a postat oferta.

 Vreti sa o pastrati pentru a o vedea mai tarziu? Marcati-o ca "Favorita".

 Folositi "Compara" pentru a compara mai multe oferte de acelasi fel. Dupa ce activati check-boxul "Compara" pentru minim 2 oferte de acelasi fel, selectati "Compara proprietatile similare selectate" de la baza acelei oferte.

 Pentru a vedea integral acea oferta, click pe "Vezi detalii complete". Aici veti gasi: poze (in tabul Imagini"), comparatii de preturi si analizarea pretului ofertei in comparatie cu piata (in tabul Evaluare"), posibilitati de creditare in tabul Credit", vezi modificarile de pret din urma (in tabul Istoric pret") si poti contacta proprietarul sau agentul imobiliar care a postat oferta (in tabul Contact")

 

Footer

 Din partea de jos a site-ului (“banda” sau “footer”) va este usor sa alegeti optiuni utile si cel mai des folosite in functie de categoria in care va incadrati: fie ca sunteti profesionist imobiliar independent, fie ca reprezentati o companie imobiliara sau un dezvoltator imobiliar, sau daca sunteti persoana privata – particular, care incearca sa gaseasca aici informatii relevante din punct de vedere imobiliar.

 Tot aici sunt listate cateva bannere ale partenerilor sau colaboratorilor nostri. Deoarece aceasta zona este limitata ca dimensiune, aici neputand incapea mai mult de 7 bannere diferite in formatul utilizat, vor fi listati aici partenerii nostri care ne ofera cel mai mare ajutor si acces la resurse de care portalul TopEstate.ro are nevoie pentru a functiona corespunzator.

 

Publicitate – marimi de bannere disponibile, zone disponibile, preturi

Pe site veti gasi urmatoarele formate publicitare, pe care le puteti comanda si folosi in campaniile publicitare ale companiei pe care o reprezentati.

-    Reclama pe cuvinte cheie din textele publicate pe site ca articole, sfaturi, stiri – serviciul Text Promo TopEstate;

-    Reclama interactiva de oferte comparabile – serviciul Local Ads TopEstate;

-    Reclama prin SMS – serviciul SMS Context;

-    Bannere in marimile:

-   728 x 90 px – in header (vezi costuri si exemplu aici);

-   160 x 600 px -  in paginile de interior, lateral stanga (vezi costuri si exemplu aici);

-   250 x 250 px – in pagina Home (vezi costuri si exemplu aici);

-   300 x 250 px – in paginile de interior, lateral dreapta (vezi costuri si exemplu aici);

-   468 x 60 px – in paginile de interior, listare anunturi imobiliare, intre anunturi (vezi costuri si exemplu aici);

-   81 x 28 px – in casetele informative din partea dreapta a paginilor, integrat in banda lor de titlu (vezi costuri si exemplu aici);

-   banner BW&Color 132 x 70 px - in footer (vezi costuri si exemplu aici);

-   140 x 140 px - in pagina Parteneri (vezi costuri si exemplu aici);

-   156 x 24 px - in detaliile ofertei, sectiunea Credit (vezi costuri si exemplu aici);

-    Listari: listare text in banda de jos a site-ului, la Recomandari (vezi costuri aici);

-    Transmitere banner in newsletterul periodic TopEstate (vezi costuri si exemplu aici);

-    Advertoriale in site (articole publicitare ale dumneavoastra), promovate in Pastila de Imobiliare pentru o perioada limitata in timp si in listarile din Lumea Imobliara pentru o perioada nedeterminata (vezi costuri aici);

 

Detalii mai multe despre activarea si folosirea acestor servicii, precum si costuri, gasiti in pagina de publicitate TopEstate.

 

 

Nu ai gasit aici ceea ce doreai sa stii? Intreaba-ne sau transmite-ne sugestia ta aici.