Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Chiar daca esti blogger incepator si lucrezi in domeniul imobiliar de curand, dar vrei sa iti creezi un renume si ai curajul sa incerci, poti incepe acum pe TopEstate. Blogul TopEstate este tot ceea ce ai nevoie pentru afirmare.

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Nu am pierdut Blogger. Dar il cautam. Crezi ca ai pasiune si curaj? Incepe sa scrii pe blog. Click aici.

Cautam bloggeri imobiliari (sau bloggerite) ce doresc sa se afirme

Ai pasiune si curaj? Incearca sa fii si tu blogger.

 

Exista un moment in viata unui businessman imobiliar (sa nu ma taxati daca e prea pompoasa titulatura, dar e vorba de agenti imobiliari aici :)) cand simte nevoia sa treaca la o etapa in plus de afirmare a brandului personal. Cand doreste recunoastere, notorietate, sa poata sa isi impuna punctul de vedere in societate si sa isi stabileasca o pozitie (ceva mai) privilegiata.

Nu am pierdut blogerul ( :)) ), dar vrem sa il gasim. Vrem sa gasim cateva persoane dornice sa se afirme, care sa aiba opinii fundamentate si sa nu se sfiasca sa le exprime folosind blogul nostru, persoane competente si cu renume bun.

 

 

Ce inseamna un Blogger?

 

A fi blogger inseamna sa-ti folosesti creierul mai mult decat in mod obisnuit. Trebuie sa citesti alte bloguri, sa intelegi posturile celorlalti, sa raspunzi acolo unde este cazul. Trebuie sa te documentezi pentru propriile articole ca sa poti crea idei noi. Sa iti pui altfel creierul la treaba, sa fortezi mintea ta sa faca altfel de conexiuni, sa iti largesti orizonturile. Asta daca vrei sa fii un blogger bun.

Un blogger adevarat va avea grija ca blogul sau sa nu ramana parasit si va scrie din simpla nevoie de a scrie, din pasiune, fara a se astepta la recompense materiale. Satisfactia pe care o primeste blogger-ul este comentariul la unul din articolele sale: acesta este recompensa lui, ii este de ajuns sa vada ca cineva a citit ce s-a chinuit el sa scrie si ca a interactionat intr-un fel sau altul cu creatia sa.

Chiar si fara aceasta recompensa, blogger-ul adevarat va continua sa scrie indiferent de numarul de cititori sau de timpul irosit scriind, fiindca dupa cum am spus, totul porneste de la dorinta de a scrie, iar pentru blogger timpul acela nu este deloc irosit, indiferent ca e citit de o persoana, de 100 sau de 1.000.

 

 

La ce trebuie sa te gandesti

 

Gandeste-te sa devii blogger pentru ca vrei sa scrii, fiindca ai idei care tu crezi ca ar merita sa fie notate undeva si eventual discutate cu altii, nu doar de dragul de a avea un blog pe care publici orice altceva numai continut original nu. Inainte de a iti porni blogul trebuie sa constientizezi faptul ca daca ai planuri serioase trebuie sa te tii de el cu o anumita regularitate, ca va trebui sa aloci ceva timp, uneori destul de mult si multa energie intelectuala.

Trebuie, de asemenea, sa accepti faptul ca pentru toata munca pe care o depui si tot timpul petrecut cu blogul nu vei primi nimic in schimb, cel putin nu la inceput, decat satisfactia ca te eliberezi prin scris si eventual reactiile celorlalti la ceea ce scrii.

 

 

Ce avantaje vei avea tu?

 

Blogul iti ofera numeroase avantaje pe care nu toata lumea le are:

 

Vei invata sa te exprimi mai usor, mai repede si iti dezvolti abilitatile de argumentare

Nu mereu vei emite puncte de vedere la care ceilalti sa subscrie, asa ca va trebui sa faci eforturi sa gasesti argumente solide pentru expunerea ta. Vei reusi sa iti materializezi ideile si sa descrii mai lesne ceea ce gandesti.

 

Iti va creste notorietatea in comunitatea ta imobiliara

Recunoasterea comunitatii. Un sambure de mandrie zace in fiecare dintre noi. Trebuie sa vezi activitatea ta online si ca pe o dezvoltare a brandului personal, pentru a deveni cunoscut. Cu cat vei fi mai cunoscut, cu atat mai multa influenta vei avea si pot fi situatii in care cuvantul tau va insemna mai mult decat cel al unei alte persoane pentru simplul fapt ca esti cine esti; asta cu conditia sa fii cunoscut ca fiind o persoana competenta.
(vezi in acest sens declaratia unui blogger al TopEstate)

 

Vei transmite mesajele direct catre comunitate

Cand ai mai avut posibilitatea de a vorbi direct cu 100, 500 sau 1.000 de persoane? Ai ocazia sa dezbati orice subiect cu o lume intreaga care asteapta sa te aprobe sau sa te critice (sa speram) constructiv.

Chiar daca la inceput ne vom permite sa moderam posturile tale, pentru a gasi o linie in care sa nu incalcam perceptele morale si sa nu aducem atingere celorlalti, dupa perioada in care ne vom cunoaste vei publica posturile instant.

 

Audienta sporita

Vei capta atentia si audienta userilor TopEstate, cunostintelor tale, ale necunoscutilor, ale prietenilor si a celor taiati de pe lista de prieteni. Vei lua o cota uneori mai mica, alteori mai mare din cititori si vei intelege ce, din articolul tau, i-a adus sau i-a indepartat. Te vei finisa astfel.

 

Cunosti si socializezi cu oameni atat pe internet, cat si in lumea reala

Contrar a ceea ce crede lumea, un blogger nu este o persoana care sta doar in fata calculatorului: in realitate bloggerii sunt persoane mai active decat multi dintre noi tocmai pentru ca oferindu-si disponibilitatea de a da altora din timpul lor isi vor crea un obicei in acest sens pe care il vor aplica si in viata reala, in intalniri directe.

Blogger-ul, prin definitie, trebuie sa fie social, sa interactioneze cu lumea din jurul lui. De regula se implica in diverse cauze, prietenii sau asociatii.

 

Respectul cititorului

Chiar daca nu esti prea cunoscut la inceput, considera blogul tau ca o trambulina de lansare. Tu ai nevoie de increderea oamenilor si ce mod mai sigur de a te testa il are cineva decat sa iti cunoasca gandurile?

De asemenea respectul altor bloggeri va deveni important.

 

O implicare mai mare din partea cititorilor

Un aspect important sunt reactiile cititorilor la ceea ce scrii. Reactiile la articolele tale reprezinta modul prin care poti interactiona cu cititorii tai, ascultandu-le opiniile, discutand cu ei si poate ajungand intr-un final sa te gandesti mai bine la ce ai scris.

Reactiile negative sunt la fel de importante ca si cele pozitive. In timp ce reactiile pozitive iti ofera o anumita satisfactie, stiind ca lumea e de acord cu ce ai scris si esti apreciat pentru asta, cele negative pot fi ca un semnal de alarma care sa te puna pe ganduri. Trebuie sa fii in stare sa accepti si sa recunosti atunci cand gresesti, dar in unele cazuri trebuie sa fii in stare sa iti aperi in continuare punctul de vedere si sa stii cand e cazul sa faci asta, in ciuda majoritatii care poate e impotriva ta; nu intotdeauna majoritatea are dreptate si nu intotdeauna majoritatea e alcatuita din persoane inteligente; suntem pe internet, la urma urmei.

Iti vei dori de fapt reactii la posturile tale. Mai mult iti doresti si conversii: cititori care sa se transforme in parteneri sau clienti. Insa acestea incep de la primul comment in postul tau.

 

Posibilitatea de a atenua efectele unui eveniment neplacut

Lucruri neplacute se intampla si in viata ta si in viata comunitatii profesionale de care tii. Cate articole negative legate de agentii imobiliari nu ai citit pana acum in presa sau pe internet, cate comentarii urate sau ironice la adresa colegilor tai, unele chiar nefondate sau inventate nu au fost publicate? Tu le poti estompa efectul sau chiar sa fii un paravan pentru acestea.

Ai posibilitatea de a transmite propria ta versiune, fara filtrul presei, al comunicatelor de presa sau al rau voitorilor, schimband astfel (macar putin) mersul lucrurilor.

 

Mai multe posibilitati pe viitor

Daca audienta ta va creste mare, si prin asta inteleg maaaaaaare (de ordinul miilor sau zecilor de mii pe zi), lucru care nu este imposibil, fiind deja demonstrat de multi bloggeri romani, posibilitatile de castig cresc: exista programe de afiliere care genereaza vanzari din care poti obtine o cota, vei avea cereri pentru promovarea diverselor linkuri sau bannere sau inscrierea in diverse programe de publicitate.

Totusi sa faci bani din blog nu e ceva ce ar trebui sa te preocupe. Cand vei avea posibilitatea sa faci bani din blog, ocazia se va ivi singura, nu trebuie sa te zbati pentru asta. Blogger-ul nu vede blogul ca pe o sursa de venit, iar venitul din blog e privit doar ca pe un bonus.

Ai pasiune si curaj? Incearca sa fii si tu blogger.

 

 

Cine poate fi blogger?

 

Desi exista un set de restrictii, acestea sunt de bun simt: citeste aici.

 

Nu vrem neaparat bloggeri profesionisti. Poti fi si amator, in realitate poti sa incepi acum pentru prima oara.

Important este sentimentul pe care il ai ca esti ca un pahar plin care se revarsa din care vrei sa dai si celorlalti ceva.

 

Asa ca poti incepe chiar acum sa fii blogger in timpul liber. Click aici.