Home > Imobiliare > Preţurile mici ale imobilelor pot ascunde probleme mari

Preţurile mici ale imobilelor pot ascunde probleme mari

Author:
Paula Iuliana Sigheti

Reviewed by:
Rating:
5
On 18 April, 2013
Last modified:10 May, 2013

Summary:

Locuinţele cu vicii ascunse au câteva caracteristici comune, în momentul în care sunt scoase la vânzare...

Bulina risc seismic

Locuinţele pot avea diverse probleme de structură, însă nu sunt marcate cu bulină roşie

Locuinţele cu vicii ascunse au câteva caracteristici comune, în momentul în care sunt scoase la vânzare.

În primul rand, sunt prezentate direct de către proprietar, deoarece agenţiile imobiliare refuză să le mai reprezinte, pentru că apar nereguli în actele de proprietate.

Un alt semn este dat de preţurile foarte mici. De ce? Pentru că oamenii sunt orbiţi de preţul mic şi nu mai dau atenţie detaliilor importante. În aceeaşi categorie menţionăm şi locuinţele care sunt scoase de mult timp pe piaţă.

La acestea se mai adaugă locuinţele cu diverse probleme de structură, care nici măcar nu au fost marcate cu bulină roşie.

Iată numai câteva semne după care vă puteţi orienta, în momentul în care v-aţi decis să achiziţionaţi o locuinţă, fără ajutorul unui agent imobiliar.

Scris de: Paula Iuliana Sigheti

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber și evaluator & agent imobiliar ca ocupație.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 7,144 ori.
  1. Mircea Popovici
    May 22nd, 2013 at 13:54 | #1

    Sunt de acord cu prima propoziție a postului și cu concluzia lui Adrian Pusca
    și continui
    evitarea agenților imobiliari nu este legată de faptul că actele sunt ”vraiște”, pentru că ele trebuie prezentate ORICUM la notar/judecător/autoritate legală,etc.. pentru efectuarea tranzacției.
    DAR
    De foarte multe ori agentul,agenția care se oferă pentru intermediere/comisionare nu știe să se prezinte pe el/ea, sau activitatea pe care o depune în interesul tranzacției și aici logicul refuz de lăsa pe ”altcineva decât TU personal să prezinte oferta”.

    Sper sa mai comentăm pe situații concrete
    Vă Pup PA!PA!@Mihai Stan

  2. Mircea Popovici
    May 22nd, 2013 at 13:34 | #2

    Continui cu tema de ce sunt evitați de multe ori agenții imobiliari,agențiile, brookeri,etc…

    6a. Așa zisele evaluări ale situațiilor imobiliare ,făcute de aceștia,
    SUNT de foarte multe ori PĂRERI personale subiective

    7. Evitarea acestor agenți,agenții mai are o cauză ,estimarea ca actele de proprietate au sau nu nereguli. De fapt de multe ori sunt incomplete datorită unor cauze subiective/obiective,
    dar
    ”MENIREA” agentului ,agenției interesate de obținerea unor venituri din tranzacția imobiliară eventuală este de a-l ÎNDRUMA pe potențialul vânzător și/sau cumpărător pentru -completarea eventualelor lipsuri ale documentației necesară
    sau
    sugerarea tipului de tranzacție aferent potrivit locației (imobilului)
    sau
    a altor modalități legale necesare efectuării actului de transfer de proprietate.

    Voi mai contunua postul VĂ PUP PA! PA!

  3. Mircea Popovici
    May 22nd, 2013 at 03:45 | #3

    Evitarea agentului imobiliar de către ofertantul direct

    și deci implicit

    evitarea în promovarea ofertei imobiliare prin intermediul -agențiilor,agenților,brookerilor,etc imobiliari-

    este o CONSECINȚĂ directă

    a LIPSEI de PROFESIONALISM în prezentarea CORECTĂ a unor oferte imobiliare ,
    prezentă pe multitudinea de site-uri sau alte mijloace de promovare imobiliară.

    Spre exemplificare luăm cazul vânzărilor de imobile,deci a unor proprietăți.

    1. Localizarea imobilelor prezentate este confuză intenționat sau dovedește LIPSA de PROFESIONALISM -adică

    BUCUREȘTI nu este ILFOV (sat/comună Pipera,orașul Voluntari,orașul/comuna Chitila,Popești Leordeni,Jilava,Bragadiru,Domnești,etc….)

    2. Confuzia intenționată sau care dovedește LIPSA de PROFESIONALISM (spre exemplu) în cazul BUCUREȘTIULUI apare evident în ”zonarea” ireală a multor oferte făcute de acești ”specialiști.evaluatori,intermediari imobiliari”
    spre exemplu
    gen Dorobanți-Floreasca adică Sectorul1 al capitalei este același lucru cu sectorul 2.

    ATENȚIE !Sunt zone administrativ teritoriale TOTAL diferite (cu taxe și impozite diferite,cu evaluări de tranzacționare -minimale notarial diferit,cu facilități și obligații pentru deținătorii de imobile diferite,-”așa ca să înțeleagă unii care se dau PROFESIONIȘTI și sunt evitați”, unele utilități sunt gratuite în Sectorul 1 și contra cost în sectorul 2,
    în Sectorul 1 reabilitarea gratuită se va face și la case/vile unic și experimental ,și în alte sectoare nu.

    3.Este evidentă Confuzia intenționată sau care dovedește LIPSA de PROFESIONALISM în
    prezentarea unor proprietăți imobiliare ”de TOP” prin enunțuri de tipul 60….250 mp.,ele distorsionând realitatea cruntă ”de-a lungul timpului” ,pentru cei ce cumpără un apartament și nu un imobil în integralitatea lui.

    ATENȚIE ! Un apartament este o bucățică dintr-un imobil care te face proprietar cheltuitor la cheremul deciziilor unor alti colocatari.

    4. Anunțurile au poze și poziții de prezentare , criterii de evaluare/comparare care defavorizează evident imaginea mediatizată a unei oferte în cadrul site-ului sau altor mijloace de promovare. făcute de acești ”PROFESIONIȘTI evitați”

    5.Prezentarea unor poze de tip ”CE AVEM NOI AICI ?”-aici este dormitorul cu patul acesta plin de cearceafuri sau aici este bucătăria cu poza aragazului și chiuvetei,frigiderului ,etc..-lucruri irelevante pentru un cumpărător real

    6. Mai vă scriu despre lucruri cu adevărat reale și ”uitate ” de acești profesioniști (legate de acte,obligații contractuale reciproce,nivel de cunoștințe juridice ale acestor -evitați-) în alte posturi ce le voi face dacă mă ve-ți sugera că opinia mea este măcar lecturată

    VA PUP PA! PA!

  4. April 19th, 2013 at 22:07 | #4

    Sigur ca sunt si particulari care vor sa isi incerce fortele singuri, sau care incearca astfel sa evite plata comisioanelor. Totusi nu acestia sunt cei mai periculosi pentru cumparatori (desi pot crea si ei anumite probleme din mai multa sau mai putina nestiinta), ci cei care evita agentii in orice fel, chiar si atunci cand nu sunt datori cu nimic fata de acestia.
    Am intalnit vanzatori cu actele vraiste, sau soti care incercau sa vanda fara celalalt sot (sau macar sa ia acont), proprietari care incercau sa vanda terenuri intravilane cu regim de spatiu verde la pret de teren construibil, proprietati cu procese si litigii pe rol, etc.
    Toti acestia au un comportament cu caracteristici comune: nu vor sa lucreze cu agentiile (ca sa nu afle aceste probleme, deoarece agentii intreaba prea multe si apoi spun tuturor din piata …), sau agentiile nu vor sa lucreze cu ei (daca deja au aflat).
    Acesti proprietari prefera ca nici macar cumparatorul sa nu vina insotit de un agent la discutiile legate de vanzare, chiar daca i se spune raspicat ca nu va plati comision, deoarece se va ajunge inevitabil la aceleasi intrebari legate de starea actelor si astfel nu isi va mai atinge scopul.
    Credeti-ma, lucrez de suficient timp in imobiliare si mi se aprind repede beculetele la un astfel de comportament din partea unui client… Si astfel de situatii nu sunt doar reale, dar si foarte dese.

  5. April 19th, 2013 at 13:47 | #5

    Prima caracteristica prezentata in articol nu cred ca este adevarata. Snt multi care pur si simplu vor sa le vanda ei singuri, fara intermediari.

  1. No trackbacks yet.