Home > Imobiliare > Prețul apartamentelor din Constanța scade ușor în luna iulie

Prețul apartamentelor din Constanța scade ușor în luna iulie

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 5 July, 2013
Last modified:5 July, 2013

Summary:

872 euro/mp - pretul mediu al apartamentelor in Constanta

Prețul apartamentelor din Constanța scade ușor în luna iulie 2013

A doua lună a verii impune pe piața imobiliară o scădere ușoară a prețurilor înregistrate la vânzările de apartamente.

Portalul TopEstate.ro ne arată că preţul mediu de vânzare pe metrul pătrat al suprafeţei utile este de 872,08 Euro, cu 18 mai puţin decât în iunie, când aceeaşi cotă de referinţă se ridica la 890 de Euro. Cifra a fost obţinută din 1242 de oferte imobiliare, cu preţurile cerute de proprietari.

Luna iulie este una în care în mod obişnuit se sfârşeşte sezonul optim de vânzări, dat fiind specificul local, în care deţinătorii de imobile se orientează pe închirieri, pentru a profita de sezonul estival. Cu toate acestea, cotaţia în scădere ne conduce la ideea că balanţa dintre cerere şi ofertă se înclină încet în avantajul cumpărătorilor, dat fiind un surplus al ofertei de spaţii de locuit şi terenuri.

Revenind la cifra iniţială şi la calculele care rezultă de aici, agenţii mobiliari vă pot recomanda un optim de cumpărare între 732,11-1.022,81 pe metrul pătrat, la o marjă medie a preţurilor de vânzare pe metru pătrat, cuprinsă între 823.63 €920.53 €. Desigur, în funcţie de valoarea proprietăţii scoase la vânzare şi zona în care se află aceasta. Portalul TopEstate.ro arată că cele mai ieftine apartamente cu două camere (semidecomandate), sunt scoase la vânzare în cartierele Poarta 6 şi Inel 2, la preţuri de 21.000 şi 25.500 Euro (la suprafeţe de 38 şi 32 de metri pătraţi). Cele mai scumpe apartamente sunt scoase la vânzare în cartierul Faleză Nord (390.000 de Euro, pentru un apartament cu 3 camere în suprafaţă de 180 metri pătraţi) şi Mamaia, unde un alt apartament, cu trei camere, este scos la vânzare cu 400.000 de Euro, la o suprafaţă de 200 metri pătraţi.

scris de Decebal Mureşan

Apartament cu 3 camere de vanzare, confort Lux, zona Faleza Nord,  Constanta

Constanta, Faleza Nord, 3 camere, 210 mp, ultramodern, vedere la mare

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber si administrator de portal imobiliar ca ocupatie.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 6,430 ori.
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

*