Home > Imobiliare > CASS de plată pentru propria locuință

CASS de plată pentru propria locuință

Ultima găselniţă a Guvernului din România:

Proprietarii sunt obligaţi să plătească la CASS pentru propria locuinţă

Eugen Nicolaescu Ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii

Cine a spus că românul este inventiv mare adevăr a spus. Mai nou, guvernatorii noştrii adoptă o nouă lege potrivit căreia din 2014 toţi proprietarii care închiriază trebuie să doneze la casa de sănătate (Casa de Sănătate) coplata din contribuţiile obţinute din chirii.

Deşi cei din guvern au luat  această decizie, mulţi specialişti sunt sceptici, deoarece sistemul sanitar nu o să depăşească criza şi în mod cert nu ne vom ridica la nivelul celor din străinătate.

De cealaltă parte, măsura impusă nu îi va speria pe proprietari şi în mod cert nu îi va determina să declare la Fisc contractele de închiriere. Guvernanţii îi vor împinge pe proprietari să treacă pragul în zona evaziunii fiscale, sau dimpotrivă să-şi declare venituri mult mai mici.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor prevede că persoanele care obţin venituri din chirii vor plăti contribuţii de asigurări de sănătate, în limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe lună calculate pentru acest an. Plata CASS este datorată şi de cei care plătesc în prezent contribuţii de sănătate pe venituri din alte surse, inclusiv contract de muncă.

 

Guvernul ar trebui să îi încurajeze pe proprietarii de imobile să-şi înregistreze contractele la Fisc, să stabilească o grilă, o bază de impozitare, exact ca în cazul vânzărilor, şi abia apoi să aplice CASS pe veniturile din chirii. Contribuţiile de asigurări pe veniturile din chirii sunt percepute şi în alte state din UE, însă acolo nu există închirieri la negru. La noi, mai mult de jumătate din contracte nu sunt fiscalizate.

Ana Maria Barbu

Ana Maria Barbu

Jurnalist implicat in imobiliare.

More Posts - Website

Citit de 6,527 ori.
 1. Costel M
  September 13th, 2015 at 15:58 | #1

  Un stat cu taxe mari e un stat unde mafiotii prospera.E visul oricarui politician corupt.
  Un stat cu taxe mari imparte cetatenii in bogati si hoti pe de-o parte si saracii de cealalta.

 2. November 3rd, 2013 at 10:17 | #2

  Dupa acelasi principiu am fi datori la plata CASS si pentru autoturismele inchiriate, pentru utilajele agricole inchiriate, sau pentru cartile inchiriate de la biblioteca.
  De parca obiectele astea ar avea viata lor proprie, ar produce singure bani si si-ar achita cheltuielile necesare supravietuirii lor!!… De parca ar fi salariati si ar urma sa fie platite cu pensiede la stat la sfarsitul vietii lor active.

  O aberatie cu care devenim obisnuiti de ani buni de zile in ceea ce priveste guvernarea frumoasei noastre Romanii.

 1. No trackbacks yet.