Home > Diverse, Imobiliare > Tabloul celor mai frumoase sate din lume

Tabloul celor mai frumoase sate din lume

Satele au specificitatea lor datorită arhitecturii deosebite şi istoriei. De cele mai multe ori, satele prin unicitatea şi caracterul predominant pitoresc reprezintă pentru mulţi dintre noi un colţişor de vacanţă. Aici liniştea şi aerul curat nu se compară cu agitaţia şi aglomeraţia caracteristică din oraşe, indiferent dacă vorbim despre case îndepărtate din Anglia, sate din Cehia sau pur şi simplu de imobile vechi şi tradiţionale din Grecia.

În continuare vom prezenta o galerie a celor mai frumoase sate din lume.

Castle Combe

Castle Combe

De exemplu, Anglia este reprezentată de satul Castle Combe aflat la 10 km de Bath, un important centru turistic londonez.

Castle Combe

Castle Combe

 

 

 

 

 

 

 

Este un sat mic cu o populaţie de aproximativ 350 de locuitori. Satul este renumit pentru liniştea şi clădirile arhaice, inclusiv biserica medievală.

 

 

 

 

 

 

Satul Cong din Irlanda a fost locaţia în care în 1952 s-a filmat pelicula ,,Omul Tăcut’’ a lui John Ford, ce a câştigat premiul Oscar.

Satul Cong - Irlanda

Satul Cong – Irlanda

În film au jucat actorii John Wayne, Maureen O~Hara şi Barry Fitzgerald. Pelicula reprezintă expresia romantică a imaginii Irlandei pentru emigranţi.

Satul Cong - Irlanda

Casa din satul Cong – Irlanda

 

 

 

 

 

 

 

Satul Cong se află în vestul îndepărtat al Irlandei, între lacurile Mask şi Corrib, la nord de golful Galway. Este o regiune de lacuri și pajiști verzi presărate cu oile care pasc. Cong are numeroase poduri de piatră, mai păstrează ruinele unei mănăstiri medievale, dar și Castelul Ashford, o proprietate victoriană, care a fost transformat într-un hotel romantic de lux.

 

 

Telč - Cehia - regiunea Vysočina

Telč – Cehia – regiunea Vysočina

 

 

Telč este un oraș situat în partea de sud a Cehiei, în regiunea Vysočina. La recensământul din 2001 avea o populație de 6.053 locuitori.

Telč - Cehia - regiunea Vysočina

Telč – Cehia – regiunea Vysočina

Telč - Cehia - regiunea Vysočina

Telč – Cehia – regiunea Vysočina

Centrul istoric vechi, alcătuit din case construite în sec.XVI-XVII în stil renascentist și baroc, a fost înscris în anul 1992 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

 

Folegandros - Grecia

Folegandros – Grecia

Folegandros din Grecia este o insula în apropiere de Santorini, unde turiştii vor găsi străzi asfaltate în ardezie, clădiri albe decorate cu flori colorate, o biserică Biserică Ortodoxă Greacă, vopsită  cu un albastru stralucitor.

 

 

 

 

Folegandros - Grecia

Folegandros – Grecia

Localitatea oferă o porțiune acoperită de plajă, cu valuri blânde, de culoarea smaraldului şi maluri pietroase, care bucură ochiul vizitatorului.

 

Ana Maria Barbu

Ana Maria Barbu

Jurnalist implicat in imobiliare.

More Posts - Website

Citit de 6,040 ori.
Categories: Diverse, Imobiliare Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.