Home > Amuzante, Diverse, Imobiliare > Satul Oymyakon – campionul frigului şi îngheţului

Satul Oymyakon – campionul frigului şi îngheţului

Satul Oymyakon, din Rusia este satul cu cea mai mică temperatură înregistrată dintre toate regiunile.

Localnicii îşi ţin maşinile personale în funcţionare pe tot parcursul zilei, pentru a nu îngheţa şi pentru a evita ca acestea să nu mai pornească. În cazul în care o maşină a îngheţat, dezgheţarea acesteia poate dura şi trei zile deoarece trebuie decongelate cu cărbuni aprinşi.

Temperatura medie pentru luna ianuarie este de -50 grade Celsius. Satul este situat la cca 750 metri deasupra nivelului mării.

Temperatura medie pentru luna ianuarie este de -50 grade Celsius

Temperatura medie pentru luna ianuarie este de -50 grade Celsius

 

În ciuda frigului aprig din timpul iernii, în iunie, iulie şi august, temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius.

Cunoscut sub numele de “Polul rece”, cea mai scazută temperatură înregistrată vreodată în Oymyakon a fost de -71.2 grade Celsius. Aceasta este si cea mai joasă temperatură înregistrată vreodata pentru orice asezare locuita permanent, precum și cea mai scăzută temperatură înregistrată în emisfera nordică.

 

Podul încrustatat cu gheață în Yakutsk Village din Oymyakon este evident îngheţat şi ne arată cum supravieţuiesc locuitorii din acest sat.

Numele localității, Oymyakon, înseamnă apa care nu îngheață niciodată

Numele localității, Oymyakon, înseamnă de fapt ,,apa care nu îngheață niciodată”, datorită izvorului cu apă fierbinte din apropiere

 

În satul Oymyakon trăiesc aproximativ 500 de persoane și a fost, timp de 10 ani (1920-1930) un popas pentru păstorii de reni care își adăpau turmele la izvorul termal din oraș. Paradoxal, chiar numele localității, Oymyakon, înseamnă de fapt ,,apa care nu îngheață niciodată”, datorită izvorului cu apă fierbinte din apropiere.

 

Locuitorii din Oymyakon se încălzesc cu lemne şi cărbuni, dar cu toate acestea au parte şi de câteva avantaje necesare supravieţuirii.

şcoala din Oymyakon își suspendă cursurile numai atunci când temperaturile scad sub minus 52 grade Celsius

Şcoala din Oymyakon își suspendă cursurile numai atunci când temperaturile scad sub minus 52 grade Celsius

 

Cu toate că în această zonă nu crește nimic, oamenii mănâncă carne de ren și de cal.

Dacă vorbim de magazine în zonă trebuie menţionat faptul că în acest sat un singur magazin le asigură locuitorilor necesitățile orașului, iar localnicii se îndeletnicesc cu creșterea renilor, vânătoarea și pescuitul la copcă.

În pofida acestui aspect, medicii explică că motivul pentru care localnicii nu suferă de malnutriție este dat de faptul că laptele animalelor conține o cantitate impresionantă de proteine. Localnicii sunt obişnuiţi cu vremea și în comparaţie cu  alte țări, în cazul în care se produce o furtună de zăpada sau ninge în cantități considerabile, şcoala din Oymyakon își suspendă cursurile numai atunci când temperaturile scad sub minus 52 grade Celsius.

Ana Maria Barbu

Ana Maria Barbu

Jurnalist implicat in imobiliare.

More Posts - Website

Citit de 2,359 ori.
Categories: Amuzante, Diverse, Imobiliare Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.