Home > Imobiliare > La Constanţa: Preţurile apartamentelor stagnează şi în luna august

La Constanţa: Preţurile apartamentelor stagnează şi în luna august

Articole

Preţul mediu de vânzare în Constanţa este de 850 de euro, calculat pe metrul pătrat al suprafeţei utile

Sezonul estival a dus şi în acest an la o stagnare a preţurilor de vânzare pe piaţa imobiliară constănţeană, numai dacă ne gândim că persoanele interesate să vândă aşteaptă sfârşitul verii, pentru a profita din plin de perioada de închirieri.

Prin urmare, nici oferta nu este, deocamdată, una generoasă, drept pentru care, luna septembrie vine la Constanţa cu un preţ mediu de vânzare de 850 de euro pe metrul pătrat al suprafeţei utile, calculat în funcţie de 695 de oferte aflate pe portalul Top Estate.

Indicii de referinţă luaţi în calcul arată în ultimele patru luni oscilaţii mai mici de 0,5%, atunci când vine vorba de apartamente cu două, trei, sau patru camere. Astfel, marja medie a preţurilor de vânzare, ţinând cont de oferta proprietarilor, este cuprinsă între 802-897 euro pe metrul pătrat, iar în funcţie de zonă, vechimea imobilului, dotări şi amplasament, optimul de cumpărare avansat de portalul Top Estate oscilează între 713-997 euro pe metrul pătrat al suprafeţei utile.

Potrivit datelor utilizate de specialiştii noştri, cele mai ieftine apartamente din oraş pot fi găsite în zonele Tomis Nord şi Groapă, unde proprietarii cer 22.400 euro, respectiv 24.000 euro pe apartamente nedecomandate, de două camera, cu suprafeţe de 28 metri pătraţi şi 34 metri pătraţi.

La vârf, cele mai scumpe proprietăţi scoase la vânzare se află în Faleză Nord şi Mamaia, la preţuri de 294 mii şi 380 mii euro, pentru apartamente decomandate de patru şi cinci camere. Locuinţele prezentate în acest ultim registru au preţuri medii de 1.225 euro pe metrul pătrat, la o suprafaţă de 240 metri pătraţi (Faleză Nord) şi 1.043 euro pe metrul pătrat, la o suprafaţă utilă de 364 metri pătraţi (imobilul din staţiunea Mamaia).

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber si administrator de portal imobiliar ca ocupatie.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 2,550 ori.
  1. gaozaru
    September 23rd, 2014 at 15:43 | #1

    Fuck it , nici anul asta nu-mi iau apt. !

  1. No trackbacks yet.

*