Home > Imobiliare > La Constanţa – Mai multe credite imobiliare în şase luni, decât într-un an întreg

La Constanţa – Mai multe credite imobiliare în şase luni, decât într-un an întreg

credite imobiliare

BNR arată că în anul 2013 au fost acordate de 20 de ori mai puţine credite în lei, decât în primele şase luni ale anului 2014

În prima jumătate a anului, volumul total al creditelor în lei acordate constănţenilor de sucursalele băncilor comerciale a ajuns la 293,9 milioane lei, potrivit Băncii Naţionale a României. Conform aceleiaşi surse, în şase luni constănţenii aflaţi în căutarea unui credit ipotecar-imobiliar au împrumutat 99,1 milioane lei pentru achiziţionarea de locuinţe, de unde rezultă că, la un preţ mediu de 180.000 lei, peste 500 de imobile au fost tranzacţionate pe piaţa liberă din Constanţa, cu finanţare din partea băncilor. Mai mult, în intervalul iunie 2013-iunie 2014, creditele acordate pentru achiziţionarea de locuinţe s-au ridicat la 167 milioane lei.

Creşterea sensibilă a împrumuturilor în monedă naţională s-a accentuat în ultimele nouă luni, odată cu orientarea programului Prima Casă către credite în lei. De altfel, datele BNR arată că în întreg anul 2013 au fost acordate de 20 de ori mai puţine credite în lei, decât în primele şase luni ale anului în curs, însă este bine să menţionăm că până anul trecut, tendinţa împrumuturilor era orientată către credite în valută, ţinând cont de dobânzile mai mici.

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber și evaluator & agent imobiliar ca ocupație.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 2,658 ori.
Categories: Imobiliare Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.