Home > Imobiliare > Piaţă în stagnare – Preţurile apartamentelor stau pe loc în septembrie

Piaţă în stagnare – Preţurile apartamentelor stau pe loc în septembrie

articol-blog-septembrie-2015Luna august este urmată de o lună care nu va aduce modificări pe piaţa imobiliară din Constanţa.
Prognoza specialiştilor portalului TopEstate arată un preţ mediu pe metrul pătrat al suprafeţei utile de 902 euro. Cu doi euro mai puţin decât luna anerioară, dar cu şase procente peste preţul din septembrie 2014.

Fenomenul atipic constănţean ne arată că vânzările sunt mult încetinite în această perioadă, ca urmare a închirierii multora dintre imobile pentru turiştii veniţi la mare. Acestora le vor lua locul, din octombrie, studenţii veniţi la Constanţa.
În orice caz, pentru a merge mai departe cu datele agregate oferite de portalul nostru, TopEstate mai anunţă că prima lună a toamnei vine cu o marjă medie a preţurilor de vânzare pe metrul pătrat cuprinsă între 852-952 Euro, iar optimul de cumpărare, în funcţie de zonă, vechimea imobilului şi dotări este situat între 757-1.058 euro pe metrul pătrat.

Printre cele mai ieftine apartamente din Constanța, scoase la vânzare se numără un apartament cu două camere, de 39 de metri pătraţi, din Km. 4-5, semidecomandat, în valoare de 22.000 Euro.
Apropiat ca preţ (23.000 Euro) este un alt apartament cu două camere, în zona Palas, de 29 de metri pătraţi, în timp ce unul similar ca suprafaţă, din cartierul Tomis Nord, este scos la vânzare de proprietar contra a 25.000 Euro.
Cele mai scumpe locuinţe de pe piaţa imobiliară se găsesc în cartierul Faleză Nord, unde un apartament cu cinci camere, decomandat, de 327 metri pătraţi, are un preţ de 420.000 Euro, pentru ca un alt apartament, cu trei camere, de 110 metri pătraţi, din Mamaia, să încerce vânzarea la 495.000 Euro.

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber și evaluator & agent imobiliar ca ocupație.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 4,517 ori.
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.