Home > Imobiliare > Comentariu despre broscoi

Comentariu despre broscoi

Am sters recent postul cu Broscoiul imobiliar de pe acest blog. Mesajul nu era potrivit acestui blog si ii multumesc Ilenei ca mi-a atras atentia.

Totusi dupa ce l-am citit si evident am simtit, ca si voi, o extrema repulsie fata de imaginea unui agent imobiliar descris acolo, am inceput sa imi aduc aminte de multe alte locuri pe internet unde am vazut comentarii extreme la adresa agentului imobiliar in general. Atat pe site-urile ziarelor, cat si pe bloguri care la un moment dat atrasesera mult trafic tocmai din acest motiv.

Cred ca cei mai multi oameni se coalizeaza impotriva unui agent imobiliar atunci cand este un conflict, inainte sa judece cu adevarat situatia sau sa ia si celalalt punct de vedere.

E adevarat ca specimenele acestea de agenti exista si se furiseaza printre noi, iar unii dintre directorii de agentii imobiliare se simt constransi sa ii angajeze parandu-li-se ca nu gasesc altii si incercand sa ii foloseasca asa cum sunt fara sa remarce ca pierderile de imagine aduse de acesti agenti sunt mai mari decat castigul incasat si cu siguranta iti taie sansa la un castig viitor.

Adica recomandari din partea clientilor atinsi de agentii astia = zero.

Cu regret imi aduc aminte ca si eu am facut asa intr-un timp, incercand sa folosesc si sa educ astfel de oameni.

Insa, cel putin in Constanta si in grupul imobiliar cu care ma intalnesc mai des, am perceput ideea ca mai bine lucrezi singur decat cu agentii acestia. Multi oameni de calitate fac astazi asa si ma intreb daca nu cumva succesul unei francize consta tocmai in faptul ca atrage angajati noi, de calitate mai mare si iti permite sa ii evaluezi dupa criterii externe, nu dupa criteriile tale subiective, care te fac de prea multe ori sa lasi de la tine, sa te gandesti ca si el e om si ca sa ii mai dai o sansa.

 

In realitate unui agent tip broscoi nu trebuie sa ii dai nici o sansa: sa nu i se permita sa lucreze ca angajat nicaieri in domeniul imobiliar si sa fie nevoit sa faca altceva. Si-asa taximetristii si ospatarii au faima proasta: sa se duca acolo!

Sunt suficienti agenti imobiliari bine pregatiti profesional ca sa deserveasca intreaga piata…

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber și evaluator & agent imobiliar ca ocupație.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 2,110 ori.
Categories: Imobiliare Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.