Home > Diverse, Imobiliare > Despre prostitutie, imobiliare si fidelitate in piata

Despre prostitutie, imobiliare si fidelitate in piata

Prostitutia imobiliara

Despre prostitutie, imobiliare si fidelitate in piata

Exista un numar de clienti NEMULTUMITI de modul de abordare a agentilor imobiliari din piata Constanteana. Ne simtim obligati din respect pentru meseria pe care o prestam si totodata pentru numerosii nostrii clienti din portofoliul fiecarei agentii, sa va adresam aceste precizari. Astea toate pentru a nu face greseli pe care ulterior sa le regretati si pentru a va invata cum sa lucrati cu un agent imobiliar profesionist care va respecta interesele pe de o parte sau alt “agent” pe care il intereseaza de fapt altceva, adica obtinerea comisionului prin orice mijloace, calcand in picioare orice forma de etica, moralitate, aruncand astfel cu noroi in imaginea agentilor imobiliari onesti. Agentii imobiliari profesionisti se cunosc intre ei, se respecta dar totodata au auzit si de aceia care se vor agenti imobiliari dar care nu sunt altceva decat scuzati expresia: “Prostituate Imobiliare”. Am simtit nevoia sa scriu cu litere mari  deoarece scopul acestei informari  este de a face diferenta intre Agenti si “agenti”.

 

Multi clienti se gandesc sa isi vanda sau sa isi cumpere singuri casa, dar in cele din urma apeleaza la un agent imobiliar.

Vanzatorii si cumparatorii de case inteleg pana la urma ca au nevoie de un agent imobiliar care ii ajuta sa stabileasca pretul corect, sa coopereze cu ceilalti agenti imobiliari, sa organizeze prezentarea casei si sa lucreze cu toti ceilalti profesionisti implicati in procesul de vanzare: banci si brokeri de credite, notari, experti cadastrali, avocati, auditori energetici si altii.

 

Dar tineti cont: nu toti agentii imobiliari sunt la fel!

 

Trebuie sa stiti ca in piata exista agenti de tot felul: cu experienta, fara experienta, pregatiti, nepregatiti, specializati pe segmente de piata, samsari, tepari sau cum mai doriti dvs. sa-i denumiti. Pentru ca apelativele injurioase au venit din partea clientilor care la un moment dat nu au fost multumiti de “serviciile” aduse de agentii imobiliari si cateodata pe buna dreptate. Dar pana ai pune pe toti in aceeasi oala, consider ca este o greseala din partea dvs.

 

Si sa va exemplific:

 

Bineinteles ca nici noi nu-i recunoastem pe acei “agenti” care dupa cum imi place sa zic se “prostitueaza”. “Prostitutia Imobiliara” exista de cand avem Piata Imobiliara, de aceea si curvasaria este cea mai veche meserie din lume !

 

Un agent bun care se respecta nu se prostitueaza niciodata, iar un astfel de agent este valoros, niciodata ieftin deoarece in comisionul acordat lui se regasesc cheltuieli. Agentul valoros investeste in tranzactia lui, pe cand “prostituata imobiliara” incearca sa-i fure munca, sa-si insele clientii, sau pe langa comisionul mic initial promis clientilor lui, sa le ofere “surpriza” de a le cere sume in avans nejustificate. De multe ori “prostituata imobiliara isi fura colegul cu care lucreaza alaturi, isi fura firma care l-a angajat, isi fura colaboratorii din piata. Precizarea o facem ca sa stiti daca vreti sa lucrati cu acesti “agenti”. Daca da, atunci este normal ca la un moment dat sa va fure si pe dvs. iar reactia dvs ar trebui sa fie cam asa: “Bine mi-a facut pentru ca am fost avertizat si totusi am acceptat sa lucrez cu “agentul” asta”.

 

Doar ca dvs. alegeti unde vreti sa va situati. Vreti sa lucrati cu un astfel de agent sau cu un profesionist?

Este ca si cand ajungi pe masa de operatie si astepti doctorul: cine ati vrea sa va opereze un profesor doctor, sau un doctor care are referinte indoielnice?

O sa spuneti “dar unde-l gasesc pe acel profesionist?”, iar la intrebarea asta vi se poate raspunde la primul contact cu un agent imobiliar.

 

In primul rand diferenta o faceti in primul moment cand un agent deschide gura sa va vorbeasca. Agenti sunt in piata, asa ca aveti de unde alege. Introducerea unei proprietati in piata presupune pricepere, cunoasterea pietei, abilitati in comunicare. Daca sunteti la prima tranzactie cereti agentului imobiliar sa va expuna serviciile pe care le ofera.

 

Are un plan de introducere in piata?, are vizibilitate, expunere maxima proprietatea dvs. in spatiul publicitar al agentiei sale? Ma poate informa de proprietatile concurente cu mine in piata? Cum ma poate ajuta sa-mi stabilesc pretul corect? Colaboreaza cu alti agenti in piata? Este calificat in meserie? Este el cine zice ca este? Are o asigurare de raspundere profesionala? Printre colaboratorii lui se regasesc notari, ingineri de cadastru, inspectori bancari sau altii care pot fi determinanti in evolutia tranzactiei?

 

Informati-va inainte de a lucra cu un agent imobiliar!

Alegeti agentul imobiliar care sa va reprezinte in piata !

 

Iar daca sunteti multumiti de SERVICII atunci ANGAJATI-L!

De ce spun sa-l angajati…, pentru ca este mult mai motivat, si se obliga sa faca niste servicii pe care trebuie sa le si faca!!! Iar pentru comisionul pe care-l platiti TREBUIE sa munceasca, pentru ca altfel conform angajamentului pe care-l are cu dvs. s-ar putea ca munca pe care o face sa fie in zadar.

 

Asadar, daca vreti servicii de calitate angajati-va un agent imobiliar care sa lucreze in beneficiul dvs.

 

Daca ati fost multumiti de serviciile agentului dvs. imobiliar, cartea lui de vizita trebuie sa stea in arhiva actelor dvs. personale. Nu stii niciodata cand ai nevoie de un agent imobiliar bun si dvs. il aveti deja!

Recomandati-l cu placere prietenilor cunostintelor dvs. astfel incat si acestia sa beneficieze de servicii de inalta clasa. Asa cu siguranta o sa evitati contactul cu “prostituate imobiliare” sau “agenti imobiliari” dubiosi.

 

Incercati sa deveniti un client fidel al unei agentii imobiliare si atunci veti avea numai de castigat.

Cand veti apela a doua oara la agentul dvs. imobiliar va veti convinge ca merita, astfel costurile pentru un client fidel al unui agent/agentie sunt semnificativ mai mici, prin pachetele de fidelizare a clientilor pe care fiecare agentie le are.

 

Si atunci va intrebam… pe cine preferati sa lucreze pentru dvs. un profesionist cu un birou de renume ori “prostituata imobiliara” de la coltul strazii care se vinde ieftin, are biroul in masina sau in bucataria de acasa, ca apoi sa va bage mana-n buzunar pana la cot.

 

Vreti ca agentul dvs. sa fie unul profesionist sau unul care face meseria asta doar de dragul de a avea o munca, pana cand se angajeaza in port? Cine inca rezista in meseria asta in aceste momente de criza cu siguranta are in spate un portofoliu de clienti care-i aduc recomandari. Cu toate astea vedem ca inca mai exista si “agenti” dubiosi care prin atitudinea lor creeaza numai deservicii imaginii si meseriei de Agent Imobiliar.

 

Se stie ca in anii de boom imobiliar, daca te uitai in stanga sau in dreapta toata lumea facea imobiliare. Piata era plina.

Acum se asteapta reglementarile din domeniul imobiliar la care se lucreaza de ceva timp, multi dintre asa zisii “agenti” vor disparea si piata se va forma exclusiv din profesionisti.

Odata cu accentuarea crizei mondiale, e clar ca au intervenit factori care ne determina sa fim mai precauti, mai selectivi cu actiunile pe care le intreprindem. Astfel si in piata imobiliara romaneasca se simte nevoia unei schimbari, iar in urma statisticilor, tendinta este catre Reprezentarea Exclusiva.

 

Si asta pentru a veni in intampinarea clientilor nostrii cu cele mai bune servicii si pentru a-i reprezenta in piata la cele mai inalte standarde.

 

Stim ca odata ce va apare acest articol va fi mare deranj si este posibil sa vedem o alta atitudine a “prostituatelor imobiliare”. Bineinteles daca se simt si daca mai sunt.

Edward Patsomitis

Edward Patsomitis

Calificat in servicii imobiliare, Curs CIREC/CEREAN International Real Estate Course(Central European Real Estate Association Network), Curs CRS- Certified Residential Specialists (USA), REALTOR (NAR-USA) National Association of Realtors, Membru al Asociatiei Profesionale a Agentilor Imobiliari din Romania

More Posts - Website

Citit de 1,904 ori.
  1. Edward Patsomitis
    Edward Patsomitis
    December 17th, 2011 at 10:40 | #1

    @George Trusca
    In primul rand, vreau sa te felicit daca ai avut curajul sa deschizi o agentie imobiliara pe timp de criza. Astfel de informari catre clientii agentiilor imobiliare consider ca sunt binevenite, atata timp cat se si tine cont de ele. Clientii trebuie sa fie informati de modul cum lucreaza agentiile imobiliare, pentru ca sunt f. multi care nu au facut pana acum nicio tranzactie. Ei trebuie sa stie ca sunt agenti de tot felul, ca in orice breasla….mai pregatiti, mai nepregatiti,etc. Scopul acestor informari este de a indruma clientii nostrii catre agenti care lucreaza pentru EI . Odata ce un agent se va angaja in scris sa faca anumite servicii, cu siguranta le va face ,…daca vrea sa-si incaseze comisionul ! Vis-a-vis de colaborarea intre agentii, consider ca pe viitor, astfel de cooperari vor consolida relatiile dintre agenti atata timp cat se bazeaza pe incredere si respect reciproc. Toate cele bune !

  2. George Trusca
    December 17th, 2011 at 00:24 | #2

    Tot respectul pentru articol dar din punctul meu de vedere sunt cateva lucruri poate putin exagerate.Intr-adevar sunt pe piata, cel putin la nivel de Constanta foarte multi agenti imobiliari si mi-e greu sa-i numesc agenti imobiliari deorece stim cum lucrezea si in ce conditzii si pe ce comisioane dar acestia au priza doar la persoanele de genu lor. Din punctul meu de vedere un client cu coloana vertebrala stie sa faca diferentza intre un Agent Imobiliar si un samsar care se multumeste cu un comision cat de mic ar fi el si nu ofera absolut nimic acelui client ba dimpotriva il rasvrateste si uite in felul acesta pierdem teren in fata multor clienti care au fost dezamagiti de un astfel de intermediar.Tinand cont de faptul ca reprezint o Agentie Imobiliara infiintata de 2 ani, aflata in plina ascensiune si asta datorita transparentei si profesionalismului cu care se abordeaza clientii sper ca pe viitor sa dispara dupa piata pe cat posibil cei care pur si simplu fura munca unui Agent Imobiliar si sa reusim sa facem sa se inteleaga ca fiecare trebuie sa aiba Agentul lui Imobiliar fara de care nu ar reusi sa vanda sau sa cumpere proprietatea dorita la pretul corect. Vis-a-vis de renume vreau sa precizez ca aici ma aflu printre oameni cu un nume sonor in imobiliare si ma simt onorat pentru acest fapt iar pe viitor sper la o colaborare cat mai fructuoasa si la servicii de inalta calitate sa putem reusi sa eliminam pe cei care apar ca ciupercile dupa ploaie si dispar la fel de repede lasand in urama clienti dezamagiti.

  3. Gabriel Sorin Leu
    Gabriel Sorin Leu
    December 16th, 2011 at 01:06 | #3

    Edward, ai perfecta dreptate , mi-a placut foarte mult fraza aceea cu ”daca vrei sa faci o operatie pe creier la cine apelezi ? …..intr-adevar buna intrebare, pentru ca in momentul in care investesti in cel mai de pret lucru – CASA, caminul unde iti vei petrece o buna perioada din viata ta impreuna cu familia, clar va trebui sa angajezi un profesionist, pentru ca el va privi in aceeasi directie cu tine, pentru ca el iti va indentifica nevoile, pentru ca el va sti intotdeauna care este cea mai buna solutie pentru tine, pentru ca el va sti sa negocieze in favoarea ta, pentru ca el iti va reprezenta interesele.
    Daca maine ai vrea sa ajungi sa iti faci aceea operatie pe creier in celalalt capat al tarii ce mijloc de transport ai prefera ? ….TRENUL pentru costuri mai mici , mai putin confort si risti sa nu ajungi la timp, sau AVIONUL ca ajungi intr-un timp cat mai scurt si sa beneficiezi de un alt confort. O astfel de comparatie poate fi si intre un agent de ”Centura” si un profesionist. Credeti ca daca isi va negocia costurile serviciilor va fi in stare sa negocieze si in favoarea clientului pe care il reprezinta ?….daca reprezinta pe cineva bineinteles :)) )

  1. No trackbacks yet.