Home > Pregatire si specializare > Despre valoarea adaugata si legile succesului profesional

Despre valoarea adaugata si legile succesului profesional

Fiecare dintre noi, din punct de vedere profesional activam in (cel putin) o piata, un “marketplace”. Fie ca vindem, oferim consultanta, stam in back office, sau ii manageriem pe altii, cumulat activam intr-un domeniu, sau doua, fiecare dupa cum considera ca este cel mai bine pentru el. Din pacate de multe ori nu reusim sa facem chiar ceea ce ne dorim si cum dorim iar aceasta este o cursa pentru ca viata devine ea in sine un job. Dar nu despre asta voiam sa scriu aici ci despre valoarea adaugata cu care fiecare dintre noi contribuie acolo unde isi desfasoara activitatea profesionala.

Valoarea adaugata a muncii tale si legile succesului profesional

Succesul profesional este guvernat de cateva legi de care nu am aflat din invatamantul clasic dar pe care le-am auzit la seminarii specializate din strainatate si din carti.

Ele functioneaza, chiar daca noi credem sau nu exact asa cum functioneaza si gravitatia.

Daca dai drumul unui pahar = cioburi, indiferent ca acest lucru se intampla in Romania, Anglia sau SUA. Acestea sunt legi universale, de luat in seama si aplicat in viata profesionala de zi cu zi. Odata aplicate cu persistenta, schimbarile vor fi vizibile:

1. Legea valorii: valoarea ta reala este data de cat de mult oferi in plus ca valoare in raport cu banii pe care ii primesti.
 
2. Legea compensatiei: venitul tau este determinat de cate persoane servesti prin ceea ce oferi tu si cat de bine o faci.

 
3. Legea influentei: influenta ta este determinata de cat de abundent plasezi interesele altora inaintea intereselor tale.

 
4. Legea autenticitatii: cel mai valoros dar pe care il ai de oferit esti tu insuti.

 
5. Legea receptivitatii: cheia pentru a oferi este sa fii deschis sa primesti.

 

Doar un comentariu as dori sa adaug. Pentru cei care sunt obisnuiti sa lucreze cat mai putin pentru banii pe care ii primesc, azi este momentul cel mai bun sa inceapa sa aplice in mod persistent legea nr. 1, indiferent de domeniu, industrie, cum sunt platiti si in ce moneda.

Adrian Niculescu

Adrian Niculescu

Antreprenor, Broker si Investitor Imobiliar, JV Broker, Trainer, Coach, Venture Capitalist cu focus pe proiecte de tehnologie si online. Life Pitch: Sunt pregatit oricand si oriunde sa inspir si sa aduc valoare in viata celor din jur!

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 2,771 ori.
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.