Home > Diverse, Pregatire si specializare > Subconstientul pozitiv – “zeul“ vietii omului de succes! (f)

Subconstientul pozitiv – “zeul“ vietii omului de succes! (f)

Subconstientul pozitiv- “zeul“ vietii omului de succes!

Cum iti intocmesti o formula de sugestie sau autosugestie?

Succesul se invata! – partea a 6-a

 

Subconstientul pozitiv – “zeul“ vietii omului de succes!

 

MOTTO:

Dati-mi un punct de sprijin si pun pamantul in miscare!“ – Arhimede

 

Iata un foarte solid punct de sprijin…

 

1.    Cum se intocmeste o formula de sugestie sau autosugestie?

Putem raspunde la intrebarea din titlu numai daca intelegem legea cauzalitatii. Nu e o lege grea, asa ca  veti insusi-o imediat. Ea ne spune ca, in lumea noastra, toate fenomenele au cauze, adica alte fenomene care le determina, le produc legic ( obligatoriu ), cu siguranta, intotdeauna in acelasi mod cognoscibil de catre noi. Fenomenul care produce un alt fenomen se numeste cauza iar fenomenul produs se numeste efect. De exemplu, frigul – cauza produce inghetarea apei ( efect ). Caldura – cauza determina dilatarea metalelor ( efect ). Algocalminul – cauza determina incetarea durerii ( efect ). Regulile dupa care folosim relatia dintre cauza si efect sunt urmatoarele :

  1. Daca dorim un anumit efect, ii cautam cauza si i-o producem. De exemplu, vrem sa ne dezvoltam musculatura. Care este cauza acestei dezvoltari? Simpla visare? Nu! Bautura alcoolica? Nu! Gimnastica, amicii mei. Clar?
  2. Daca un anumit efect ne deranjeaza, ii cautam cauza si i-o distrugem ori o indepartam. De exemplu, suntem deranjati de sunetele radioului si il inchidem. Ne este frig si imbracam o haina calduroasa, indepartand cauza – frigul

Ati intuit ca evenimentele din lumea noastra sunt adevarate lanturi de cauze si efecte? Ce inseamna aceasta? Aceasta inseamna ca un efect poate deveni cauza a altui efect. De pilda, radioul – cauza produce o muzica stridenta, ca efect. Acest efect devine cauza a enervarii noastre si-l reprimam prin oprierea radioului.

De ce trebuie sa stim noi aceste legi, in probleme de sugestologie? Simplu, amicii mei: noi vrem sa producem anumite efecte in creierul nostru emotional, cu ajutorul unor formule – cauze. Daca stim sa intocmim bine formulele – cauze, efectele vor fi sigure. De pilda, visam sa scapam de alcoolism un amic apropiat sau o ruda. Stim ce efect dorim – respectiva persoana sa nu mai poata pune gura pe alcool nici daca ar vrea. Cum producem cauza acestui efect? Intocmim o formula de autosugestie de tipul Din acest moment, orice bautura alcoolica iti produce o greata teribila si i-o aplicam prin somn, cand constiinta ii este adormita. Efectul e garantat. Mare minune cu sugestiile astea nu?

Fiecare om doreste mii de efecte pozitive: sa fie perfect sanatos ori sa se insanatoseasca daca e bolnav, sa scape de defecte si vicii, sa devina un om de succes, sa se bucure de siguranta si de ocrotire divina, sa traiasca mult si bine etc. Toate aceste efecte pot fi obtinute prin aplicarea regulata a unor formule de autosugestie cu rol de cauze. De exemplu, maximul sentimentului de siguranta personala poate fi obtinut prin folosirea zilnica a urmatoarei formule de autosugestie pozitiva: Adevaratul Dumnezeu ma inspira, ma ajuta si ma ocroteste, cauza pentru care sunt mereu sanatos si reusesc in tot ce intreprind. Eu o folosesc deja de cateva zile si voi reveni sa va spun ce efecte are asupra mea in cateva saptamani de acum inainte.

Ati intuit regulile dupa care se intocmeste o formula de sugestie sau de autosugestie?

  1. Stabilim cu precizie ce vrem sa obtinem prin formula de sugestie sau de autosugestie, ca de exemplu, dezvoltarea starii de sanatate, intarirea capacitatii de memorare, vindecare de o boala care ne incearca ori a lovit un amic, lichidarea unui viciu de personalitate, programarea mentala catre succes in diverse domenii, prelungirea vietii active etc.
  2. Formulam dorinta noastra ca o actiune care s-a petrecut deja, este in curs de desfasurare ori se va intampla in viitor, in cazul programarilor mentale. Cateva exemple concrete va vor lamuri cum se formuleaza scurt, clar si précis astfel de dorinte realizabile prin sugestii sau autosugestii. In cazul sugestiilor, vom aplica formulele altor persoane iar autosugestiile se introduc in subconstientul propriu, printr-un ritual pe care-l vom invata in urmatorul punct.
  • Suferim de un ulcer si dorim sa-l lecuim cu autosugestia. Formulam urmatoarea propozitie: Organismul meu de om perfect sanatos mi-a lecuit ulcerul din stomac. Aceasta formula patrunde in creierul limbic, prin procedeul explicat la urmatorul punct si este studiata de subconstient. Marele regulator al functiilor vitale, subconstientul, constata ca intre formula introdusa de noi si starea organismului este o contradictie, respectiv, ulcerul inca mai exista. Pentru el, insa, formula noastra este lege adevarata. Ca atare, va mobiliza forte din intregul organism si va lecui ulcerul, transformand formula noastra de autosugestie in adevar. Pare o minune, dar e o simpla operatie de psihoterapie.
  • Vrem sa ne bucuram permanent de o stare de sanatate infloritoare, lichidandu-ne si focarele de boala nestiute de noi sau de medici. Ca atare, vom aplica zilnic o formula de autosugestie generala de tipul: De la o zi la alta, eu, numele si prenumele, devin din ce in ce mai sanatos mintal si fizic. Aceasta formula ar trebui aplicata de toate persoanele, chiar daca nu li s-a diagnosticat nici o afectiune psihica sau fizica. Ea joaca rol preventiv, de intarire si de dezvoltare a starii de sanatate.
  • Si acum, o formula de programare mentala la timpul viitor: Eu, numele si prenumele, voi trai perfect sanatos mintal si fizic, timp de 100 ( 120 ) de ani pana in anul….Aceasta formula vi se pare hazardata? Se vede ca nu ati citit suficient sau nu sunteti la curent cu ultimele descoperiri in genetica. Genomul uman ne permite sa traim activi 150-200 de ani, insa majoritatea pamantenilor se sinucid prin diverse metode psihice si fizice, cum ar fi: autoprogramarea inconstienta a imbatranirii, reducerea functiilor vitale prin abandonarea pasiunilor creatoare fizice si intelectuale, consum de alcool, droguri sau informatii otravitoare ( false, mistice, pornografice, de groaza, de violenta etc. ). Daca vom urma sfaturile specialistilor, vom trai sanatosi si activi mai mult de o suta de ani. Urmasii nostril vor trai si mai mult iar urmasii lor, din ce in ce mai mult. Aceasta regula de prelungire continua a vietii active a fost descoperita de savanti seriosi, demni de toata increderea.
  • Scriem formula intocmita si o cizelam pana ce ajunge clara, usor de inteles de catre subconstient. Nu va bazati pe inspiratie si nu folositi numai formule gata intocmite din acest serial.Invatati sa va faceti propriile formule, functie de efectele pe care vreti sa le obtineti prin ele!

 

2.    Cum aplicam formulele de sugestie si autosugestie?

 

a.    Formulele de sugestie se aplica asupra altor persoane, cu scopul de a obtine efecte exclusiv pozitive. Este strict interzis sa folosim formule de sugestionare negativa a oricarei persoane, chiar daca ne este un dusman. De ce? E adevarat ca nu avem voie sa impuscam nici un om, chiar daca ne supara? E adevarat. Ei bine, formula de autosugestionare negativa este un adevarat glont psihic, care poate schilodi pe cel in care “tragem“. Ranile psihice sunt mai dureroase si mai greu de vindecat decat cele fizice, deoarece nu se vad, dar se manifesta in grave suferinte sufletesti. Multi aplicam formule de sugestie negative altor persoane, chiar dragi, fara a fi constienti de efectele dezastruoase ale acestora. De pilda, parintele care foloseste urmatoarele formule de sugestionare negativa isi schilodeste psihic copilul: Esti un neispravit, Nimic bun nu va rezulta din tine, Vei ajunge un boschetar, Esti un puturos si un parazit etc. Sotii care isi adreseaza reciproc insulte se sugestioneaza negativ, mai ales daca sunt nervosi. Putem sugestiona negativ persoane nevinovate, cu un singur cuvant sau cu un simplu gest de dispret. Sa nu mai facem niciodata asa ceva, deoarece sugestiile negative semanate in jur se vor intoarce la noi si ne vor schilodi psihic! Dimpotriva, daca vom semana de acum inainte in jur sugestii pozitive, incepand de la simple zambete calde si pana la cuvinte frumoase, contribuim la pozitivarea multor persoane care ne vor intoarce sugestiile pozitive. Un zambet sincer, de incurajare si o vorba buna nu ne costa nimic, dar poate produce efecte pozitive enorme.

Amicii mei, ati inteles ca legile evolutiei din aceasta faza de dezvoltare a Societatii Umane ne obliga sa sugestionam pozitiv toate persoanele intalnite, cu scopul de a contrabalansa imensul volum de sugestii negative raspandite zilnic de rauvoitori si ignoranti? OK! Cum sugestionam pozitiv? Putem folosi mai multe metode, de la cele mai simple si pana la cele mai complicate, cu care urmarim sa obtinem efecte serioase in persoana celui sugestionat.

Va voi da cateva exemple, iar dumneavoastra le veti dezvolta.

  • Sa exersam in fiecare zi, un zambet cald, bun, din suflet! El ne va pozitiva psihicul propriu si va sugestiona pozitiv pe cei carora il adresam. Ce castigam daca abordam o mina severa ori chiar posomorata? Nimic bun. Ne otravim sufletul cu ganduri negre. Cand vom fi intrebati de acum incolo ce facem, sa raspundem mereu De la foarte bine catre excelent, oricare ar fi situatia de moment.
  • Sa renuntam complet la orice fel de ganduri si expresii urate! Sa le inlocuim cu expresii si cuvinte frumoase, incepand de la simplul salut si pana la complimentele cu care inseninam sufletele celor sugestionati! Insist asupra acestui punct, deoarece in natiunea romana a patruns un val de bestializare prin cuvinte urate, receptionate si folosite inconstient chiar si de copii sau de adolescenti. Aud deseori injuraturi murdare, expresii triviale, urlete din argoul tiganesc sau alte uratenii verbale. Starea mea de spirit se negativeaza, la fel ca a oricarui om normal. Nu trebuie sa intalnim astfel de murdarii nici pe strada, nici in intimitatea caminului, locului de munca sau a internetului. Ati inteles ca trebuie sa pornim un razboi nemilos impotriva jegului moral raspandit prin sugestii negative de acest tip? In locul lor, trebuie sa folosim formule sugestiv-pozitive simple, cum ar fi Sarut mana!, Va multumesc mult!, Sunteti amabil sa…? Etc.
  • Fiecare avem un anturaj format din rude, amici, vecini, colegi de munca ori simpli cunoscuti, despre care stim mai multe decat despre simplii trecatori de pe strada. Sa-i sugestionam mereu pozitiv, cu ceea ce vor ei sa auda! Ne-ar fi greu sa spunem unor doamne Vai ce bine va sta in aceasta rochie!, Aratati foarte bine astazi!, Am impresia ca ati mai slabit si va sta foarte bine!, Ce ingenioasa lucrare ati facut! etc? Ne-ar fi greu sa spunem unui amarat pe care nu-l baga nimeni in seama ca a spus un lucru inteligent, ca a facut o lucrare buna, ca-l admiram pentru seriozitate etc.? Ne-ar fi greu sa  laudam copiii ori sotiile celor din anturaj? Nu, toate aceastea nu sunt grele si constituie sugestii pozitive simple, pline de caldura, care merg la sufletul celor sugestionati.
  • Sa folosim sugestii pozitive pentru a modela personalitati creatoare si morale, incepand din propria familie! De pilda, sa ne obisnuim sa ne sugestionam pozitiv copii cu formule de tipul Esti un copil inteligent si, daca ma asculti, vei ajunge un om important din aceasta tara. Imi place cum gandesti, insa mai trebuie sa stii urmatoarele (aici introducem sugestia cu care il dirijam catre directia dorita de noi). Sotii se sugestioneaza pozitiv cu formule de admiratie si dragalasenie, de tipul Ce puternic (inteligent, priceput etc.) esti!, Numai tu poti rezolva aceasta problema, draga etc. Sotiile se sugestioneaza pozitiv cu vorbe frumoase (draga, iubito, printeso etc.), cu aprecieri pozitive la adresa oricarui lucru care ii face placere (frumusete, talent, inteligenta etc.). Intotdeauna, alaturi de sugestiile pozitive care produc placere, sa adaugam si o mica sugestie de cizelare a personalitatii in directia dorita de noi! De exemplu, cand spunem sotiei O printesa atat de dulce ca tine nu poate vorbi atat de urat (nu se bosumfla, nu ma cearta fara motiv, nu se enerveaza niciodata etc.), o sugestionam sa renunte la obiceiuri care nu ne plac.
  • Sugestia pozitiva ca arma de atacare a unei boli, a unui viciu sau a unui defect de personalitate ori de programare mentala pozitiva etc., presupune pregatire anterioara si intocmirea unei formule potrivite. Am vazut ca un alcoolic trebuie sugestionat prin somn, cand constiinta ii este adormita, cu formula Din aceasta clipa, orice fel de bautura alcoolica iti produce o greata teribila. Un bolnav se sugestioneaza, in stare de veghe sau de somn, cu o formula din care sa rezulte ca boala lui a disparut deja (Esti sanatos tun, deoarece ciroza ta s-a vindecat, inima ta e perfect sanatoasa si tensiunea s-a stabilizat la 13 cu 7 etc.). Pe parcursul lectiilor urmatoare, vom invata zeci de formule cu care putem sugestiona pozitiv orice persoana. Unele sunt mai sugestionabile, altele se lasa mai greu, dar in final, toate pot fi “manipulate“ in directia dorita de noi – vindecarea, perfectionarea personalitatii, programarea mentala pozitiva etc.

 

 b.    Ritualul de autosugestie si regulile lui

1.    Analizati cu mult discernamant toate dorintele pe care vreti sa le indepliniti cu ajutorul subconstientului! Faceti o ierarhie a lor si opriti numai maxim trei dorinte importante! Daca preferati sa va indepliniti dorintele una cate una, e si mai bine: subconstientul le va prelua cu usurinta si le va integra in programul vital.

2.    Formulati dorintele selectate précis si neinterpretabil! Aceste dorinte se formuleaza la timpul trecut, prezent si viitor, functie de obiectivul urmarit, astfel:

  • Formulele care vizeaza remedierea unui defect de personalitate sau vindecarea unei boli se intocmesc la timpul trecut. Ele ajung astfel in subconstient si intra in contradictie cu starea de fapt din organism. Subconstientul ia masuri de rezolvare a contradictiei, prin impunerea situatiei comandate prin formule si eliminarea variantei contrare. De exemplu, vreti sa scapati de un ulcer stomacal, cu ajutorul autosugestiei. Intocmiti urmatoarea formula: Eu, numele si prenumele, sunt perfect sanatos, deoarece ulcerul stomacal mi-a disparut. Sub constientul receptioneaza autosugestia, constata ca ulcerul inca exista si ia toate masurile cunoscute doar de el sa vindece ulcerul, pentru a transforma formula in adevar. In astfel de cazuri, spunem ca formulele de autosugestie sunt minciuni pozitive, pe care suntem obligati sa le folosim fata de toate persoanele care au nevoie de ele. Cu astfel de “minciuni“, ne putem lichida defecte de personalitate care ne franeaza ascensiunea in viata, cum ar fi lenea de gandire si de actiune ( voi scrie un capitol doar despre asta ), violenta, frica, nervozitatea, lacomia, pesimismul etc. Sa presupunem ca vreti sa scapati de pacostea de nervozitate, defect care va otraveste zilele si va franeaza ascensiunea sociala. Veti folosi o formula de tipul urmator: De la o zi la alta, eu, numele si prenumele, am devenit din ce in ce mai calm si mai stapan pe mine insumi.
  • Formulele care urmaresc remedierea unui defect de personalitate, impunerea unei calitati sau curatarea mai rapida a creierului de anumite structuri neuronale negative, se intocmesc la timpul prezent. Va prezint cate un exemplu din fiecare categorie. Eu, numele si prenumele, sunt un barbat ( o femeie ) bland ( a ), bun ( a ) si non-violent ( a ) este o formula destinata reducerii agresivitatii din persoanele nascute cu aceasta predispozitie ori educate in acest sens. Eu, numele si prenumele, sunt vesel si bine dispus tot timpul este o formula cu care inlaturam tristetea, depresia si pesimismul. In fine, Eu, numele si prenumele, imi dezintegrez toate cauzele fricii din organism este o formula cu ajutorul careia creierul limbic isi face curatenie in propria ograda, indepartand chiar si cauzele fricii pe care creierul cognitiv nu le cunoaste.
  • Cum e si normal, formulele de programare mentala pentru actiuni viitoare se intocmesc la timpul viitor. De exemplu, urmatoarea formula de programare mentala pozitiva, cu ajutorul autosugestiei, poate fi compusa numai la timpul viitor: Eu, numele si prenumele, voi trai sanatos si activ 120 de ani, pana in anul… e.n. La fel, pot fi formulate numai la timpul viitor dorinte de felul urmator: Eu, numele si prenumele, voi deveni fermier pana in anul … e.n., Eu, numele si prenumele, voi absolvi facultatea de … pana in anul … e.n etc. Formulele de programare mentala pozitiva sunt deosebit de importante pentru autostabilirea unui destin pozitiv, care sa depinda in cea mai mare masura de constiinta si vointa noastra. De ce insist pe insusirea programarii pozitive a destinului propriu? Deoarece majoritatea romanilor sunt confuzionati cu teorii fataliste sau mistice despre destin, fapt pentru care nu actioneaza constient si voluntar pentru mai binele propriu. Daca cel putin un milion de romani si-ar lua destinele in mainile proprii, renuntand la confuziile mentionate, natiunea noastra ar inregistra un salt in cunoastere stiintifica, creatie utila de bunuri si valori, precum si in comportare morala.

 

3.    Pentru mai multa siguranta, scrieti formulele de autosugestie intocmite si analizati-le cu atentie, sa nu contina nici o greseala! Puteti prelua si unele formule gata intocmite din acest serial, deoarece sunt verificate in foarte multe cazuri. E bine sa va scrieti formulele intocmite intr-o agenda ( cea de 300 de pagini- Cartea succesului tau, va mai aduceti aminte? ) si sa le numerotati, pentru a nu le uita niciodata si a le rosti numai cel mult trei dintre ele la o singura sedinta de autosugestie. Catre finele acestui serial veti descoperi ca ne putem multiplica inteligenta, memoria, talentul si alte calitati cu ajutorul autosugestiei. Care om nu doreste sa devina superior starii initiale, in care inregistreaza esec dupa esec si nici macar nu indrazneste sa gandeasca la succese morale si materiale? Toti oamenii normali doresc asa ceva, nu?

4.    Formulele scrise se citesc ori se rostesc pe de rost, de cate 30-40 de ori, in fiecare dimineata si in fiecare seara, dupa urmatoareele reguli:

  • Retrageti-va singuri intr-o camera linistita, cu lumina scazuta, pentru a nu fi distrasi de zgomote si oscilatii ale luminii!
  • Ocupati o pozitie comoda, cu trupul perfect relaxat, pe un fotoliu sau pat!
  • Folositi un sirag cu 40 de margele ori de noduri, cu un capat bine marcat de un nod mai mare, pentru a nu fi tentati sa numarati involuntar numarul de rostiri ale formulei! Procedeul e simplu. Tineti siragul in mana dreapta si prindeti cu degetele mainii stangi cate o margea sau nod! Pastrati margeaua sau nodul intre degete cat timp rostiti formula, apoi mutati degetele pe urmatoarea margea sau pe urmatorul nod! E preferabil sa folositi margele, deoarece aluneca placut si va induc o stare de liniste.
  • Formula se rosteste cu o voce scazuta, ca o soapta litanica, cu scopul de a fi receptionata de subconstient ca un indemn bland si bun. Nu folositi tonuri stridente, patimase ori poruncitoare in timpul rostirii formulei, deoarece subconstientul va respinge autosugestia!
  • Pe timpul ritualului de autosugestie, e bine sa traiti o emotie pozitiva, cum ar fi speranta, asteptari pozitive, calm, impacare, multumire. Pe acest fond psihic pozitiv, formula de autosugestie este acceptata mai usor de subconstient. Va puteti produce aceste emotii pozitive prin ascultarea unor piese muzicale blande ( muzica clasica ori prelucrari dupa ea ), prin rememorarea unor emotii placute traite anterior, prin gustarea unor substante care va plac ( miere, cafea, dar nu alcool! ), prin recitarea unor versuri care va emotioneaza etc.
  • In faza initiala, veti citi exact formula din agenda in care ati scris-o. Ulterior, dupa ce sunteti siguri ca n-o gresiti, o veti rosti cu ochii inchisi, sa va desprindeti cat mai mult de realitatea inconjuratoare, ramanand la discutii numai cu propriul subconstient.
  • Continuati sa rostiti formula la fel de calm chiar daca ganduri parazite incearca sa va distraga atentia in alte directii! Dupa ce castigati suficienta experienta, veti constata ca intreaga dumneavoastra atentie se concentreaza pe formula de autosugestie, semn ca intregul creier cognitiv a inteles ca trebuie sa va permita sa va autosugestionati.
  • Formulele de autosugestie se imprima bine in subconstient si prin somn, cand constiinta este adormita in mare parte. Daca doriti sa folositi acest procedeu, trebuie sa inregistrati maxim 5-6 formule pe un aparat bun ( reportofon ), fara zgomot de fond prea suparator, pentru fiecare sedinta nocturna. Desigur, fiecare formula trebuie citita cu glas bland, litanic, de cel putin 30-40 de ori, incat sa-si produca efectele scontate. In timpul noptii, puneti reportofonul pe noptiera, il porniti si va lasati leganati de formulele de autosugestie. In cele mai multe cazuri, veti adormi dupa primele formule, astfel ca subconstientul va inregistra restul lor cu mai multa usurinta.

 

Ce efecte produce autosugestia si in cat timp? 

 

Autosugestia produce efectele cerute prin formula, intr-un timp variabil, functie de gradul de sugestibilitate al celui care o aplica, de seriozitatea aplicarii ei zilnice si de gravitatea schimbarii dorite. De exemplu, o banala durere de cap sau de dinti trece dupa 10-15 minute de autosugestionare. Specialistii in materie au vindecat, cu ajutorul sugestiei, cancere, ulcere, pareze, nevroze, fobii, disfunctii biliare, ticuri,etc. Va dau acum un exemplu real, care mi se pare de domeniul miracolului. Domnul M. C. din Bacau a suferit o pareza care i-a afectat partea dreapta ( picior, brat, gura ). Dupa sase luni de autosugestionare s-a vindecat. Desigur, el s-a salvat cu autosugestii pozitive contrare spuselor medicilor care nu-i mai dadusera nici o sansa de a se reface. Si mai sunt cateva mii de cazuri de schimbari pozitive cu ajutorul autosugestiilor in Romania. Concluzia? Marii Creatori ne-au inzestrat cu toate mecanismele vitale necesare refacerii oricarui organ si vindecarii de orice boala, dar noi inca nu ne cunoastem potentele, deoarece medicina si psihologia au fost interzise mai mult de un mileniu si jumatate, de catre religia judeo-crestina. Acum, ca avem calea cunoasterii libera, trebuie sa recastigam toate informatiile pierdute si sa ne cunoastem cat mai bine potentele ascunse in organismele noastre.

Amicii mei cititori, sper ca ati inteles exact ce va trebuie din acest domeniu important pentru devenirea noastra ca oameni superiori si ati capatat curajul si increderea necesare folosirii sugestiei si autosugestiei.

 

3.    Povesti moralizatoare.

 

 

Ce inseamna “a crede“.

“Pamanturile erau arse si crapate din lipsa de ploaie. Frunzele palide si ingalbenite de-abia se mai tineau pe crengi. Iarba de pe pajisti se ofilise. Oamenii erau incordati si nervosi, cercetand cerul de cristal de culoarea albastrului de cobalt. Saptamanile se insirau una dupa alta tot mai fierbinti si de luni de zile nu mai cazuse nici o ploaie adevarata.

Preotul organiza in piata din fata bisericii o ora speciala de rugaciune pentru a implora ploaia de la Dumnezeu. La ora stabilita, piata era plina de lume ingrijorata dar plina de incredere. Multi adusesera obiecte care dadeau marturie despre credinta lor. Parohul privea cu admiratie bibliile, crucile, rozariile.

Nu reusea insa sa-si dezlipeasca privirile de la o fetita asezata cuminte, in primul rand. Pe genunchi ea avea o umbrela rosie.“

Morala: A te ruga inseamna sa ceri ploaia; a crede inseamna sa-ti iei umbrela.“

 

Va urez sanatate, fericire, pace in suflet si lumina in minte!

 

Daniel Serbanica,

Viitor om de succes impreuna cu dumneavoastra.

Daniel Serbanica

Daniel Serbanica

Pregatire personala prin studiu de manuale dezvoltare personala, tehnici de vanzare si comunicare.

More Posts - Website

Citit de 15,188 ori.
  1. Ionescu Mariana
    August 25th, 2014 at 16:53 | #1

    Buna ziua,

    Am citit articolele Dvs. cu mare atentie si interes.
    De ceva vreme, sunt in cautarea unui loc de munca. M-am gandit ca poate nu ma rog destul, ca nu gandesc destul de pozitiv.
    Incerc prin intermediul acestui site si cu bunavointa Dvs. sa aflu cum sa-mi creez cateva formule de autosugestie pentru gasirea unui loc de munca. Desigur, scopul este sa fiu cat mai multumita, cat mai implinita in dorinta mea arzatoare.
    Si sunt convinsa ca foarte multi cauta un job, care insa, apare ori foarte greu, ori foarte nepotrivit, daca se intampla. Dar, trebuie sa supravietuim intr-un fel.

    Cu multumiri anticipate,
    M.Ionescu – Bucuresti (ionescu16@rocketmail.com)

  2. Figaro
    June 4th, 2014 at 17:06 | #2

    Sunt cateva greseli in articol:
    – nici o sugestie NU se formuleaza la timpul trecut sau viitor intrucat subconstirntul traieste doar in prezent. Astfel, daca spunem ”Traian Basescu, viitor om de succes” este gresit pentru ca excede sfera de actiune a subconstientului. In plus, cine vrea sa fie in viitor ….eu cel putin vreau sa fiu acum, fericit, de succes, etc.

    Daca dam sugestia pt viitor ”o sa fiu fericit”, subconstientul nu va fi interesat acum de aceasta comanda pt ca timpul de actiune e pentru candva in viitor si e preocupat acum de prezent.

    – consider ca laudele, aprecierile false, adresate persoanelor dragi sau apropiate neavand un fundament real e MINCIUNA. Cine vrea sa se auto-programeze pe aceasta baza……
    Da, sugestiile pozitive sau observarea calitatilor e un lucru bun insa nu la superlativ. Orice om are calitati si acestea trebuie evidentiate.
    – legat de boli: cat de util e sa vb despre ele si sa credem ca in acest fel scapam de ele. daca la tot pasul reamintim subconstientului ”ulcer”…atunci bine, universul ne va da ulcer pentru ca rezonam asa.

  3. Doina
    February 5th, 2014 at 21:19 | #3

    Am citit cu foarte mare interes, articolul dvs.
    Va multumim mult pentru toate gandurile dvs. bune.
    Va doresc, tot ce este mai bun.

  4. Dan Oros
    March 16th, 2013 at 12:53 | #4

    Daniel Serbanica :
    Buna ziua! Daca inregistram formule de sugestie adresate altcuiva ( sa le asculte in somn ) le formulam la persoana a 2-a! daca le folosim in scop propriu, deci autosugestii, la persoana 1-a! Imi permit sa va fac o sugestie: nu folositi acest procedeu din prima,am fost si eu tentat sa fac asta, dar e mai bine sa le citim de pe o foaie de hartie ! sa capatam experienta mai intai si apoi sa folosim inregistrarile!

    Regulile de formulare a sugestiilor ne spun ca formularea se face la persoana intai, afirmativ si la timpul prezent.
    Doar in cazul meditatiilor ghidate se face adresarea la persoana a 2-a (sau la persoana 1-a plural).

  5. Dan Oros
    March 16th, 2013 at 12:42 | #5

    Dan Oros :
    O regula de baza in formularea sugestiilor este ca ele sa nu fie exprimate printr-o negatie !!! Este gresit sa spui “nu mi-e frica” pentru ca subconstientul nu intelege negatia si va rezona cu cuvantul/starea de frica. Formularea corecta este “eu am curaj”.

    Sugestia “Eu,Constantin( sau numele pe care te striga toti ),sunt curajos si nu ma tem de examenul de bacalaureat!” as fi formulat-o in felul urmator: “eu abordez cu mult curaj examenul de bacalaureat” sau “eu am succes la examenul de bacalaureat” etc.

  6. Dan Oros
    March 16th, 2013 at 12:22 | #6

    O regula de baza in formularea sugestiilor este ca ele sa nu fie exprimate printr-o negatie !!! Este gresit sa spui “nu mi-e frica” pentru ca subconstientul nu intelege negatia si va rezona cu cuvantul/starea de frica. Formularea corecta este “eu am curaj”.

  7. February 27th, 2013 at 17:13 | #7

    Buna ziua am si eu o intrebare cand ne culcam si incepem autosugestia se poate face mai multe s-au cate ,ma refer la formule si vas mai ruga daca puteti sa imi formati o formula de auto sugestie in privinta unui prolaps genital va multumesc si astept raspunsul d-voastra.
    Sau eventual sa imi raspundeti pe emeilul meu dorabratu@yahoo.com

  8. Constantin
    October 28th, 2012 at 14:41 | #8

    @Daniel Serbanica

    Multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat, o sa citesc si celelante teme pentru ca cu siguranta nu o sa-mi strice .

    Numai bine va doresc.

  9. Constantin
    October 26th, 2012 at 22:32 | #9

    Buna ziua, sunt Constantin am 19 ani si acesta este primul meu contact cu psihologia am citit tot si am inteles in mare cate lucruri bune se pot face prin intermediul subconstientului.
    As dori putin sprijin in rezolvarea unei dileme …dat fiind faptul ca sunt in clasa a 12-a am examenul de bacalaureat si initial am spus ca nu voi sustine acest examen pentruca voi pica la Matematica deoarece nu mi-a placut/m-a atras niciodata si nu mi-am dat interesul , dupa ce am citit cele de mai sus cred ca eu mi-am indus in minte faptul ca nu o sa iau examenul si ca nu sunt in stare sa invat la matematica , nu de mult timp mi-am schimbat parerea sa sustin examenul dar nu ma cred in stare sa invat la matematica si oarecum sunt speriat ca nu o sa se aleaga mare lucru de mine mai incolo.
    In inchiere as dori sa va rog sa ma ajutati cu o formula corecta de autosugestie prin care sa imi maresc puterea de memorare sau sa inlatur aceasta friica de nestinta mea.

    • October 28th, 2012 at 09:20 | #10

      Salut Constantin!
      Iti multumesc pentru aprecieri si sper sa-ti fie de folos la doar cei 19 ani ai tai.Te apreciez ca esti atat de interesat de acest subiect.
      In alta ordine de idei,nu te speria de bacalaureat!Recunosc ca eu mi-am facut o strategie atunci cand am dat bac-ul ca si tine:m-am concentrat asupra domeniilor in care eram mai bun si am lasat si eu la urma matematica,din care nu-mi placea sau nu ma simteam confortabil decat cu o parte din ea.Astfel ca am luat cat imi trebuia sa trec cu bine de bac.
      In legatura cu ceea ce mi-ai cerut iata niste formule de autosugestie simple:
      -Eu,Constantin( sau numele pe care te striga toti ),sunt curajos si nu ma tem de examenul de bacalaureat!
      -Matematica ma intereseaza,astfel ca imi face placere sa invat la matematica,o inteleg si memorez din ce in ce mai usor!
      -De la o zi la alta, memoria mi se intareste si mi se dezvolta,astfel ca memorez tot ceea ce-mi propun cu mare usurinta!

      Succes!

  10. Silvia
    September 14th, 2012 at 21:19 | #11

    Daca folosim inregistrarea de la inceput poate sa nu functioneze?

    • September 14th, 2012 at 21:45 | #12

      Buna seara!Va functiona dar, de ce trebuie sa alegem calea usoara tot timpul?Veti avea mult mai multe beneficii , rezultate foarte durabile si complexe daca veti aplica punct cu punct ce am scris eu!Va multumesc pentru interes!

  11. Raisa
    September 13th, 2012 at 18:47 | #13

    Dar de ce?Nu va functiona?

    • September 14th, 2012 at 21:47 | #14

      Functioneaza dar va recomand sa cititi cu atentie si raspunsul dat doamnei sau domnisoarei Silvia!Va multumesc pentru interes!

  12. Silvia
    September 3rd, 2012 at 15:19 | #15

    multumesc mult

  13. September 3rd, 2012 at 09:46 | #16

    Eu personal cred ca la persoana intai. Dar sa asteptam totusi parerea specialistului.

  14. Silvia
    September 2nd, 2012 at 12:28 | #17

    As avea o intrebare in legatura cu inregistrarea de care ati pomenit in articol….cind inregistram la ce persoana trebuie sa ne adresam la 1 sau la a 2?Are vreo importanta?

    • September 3rd, 2012 at 10:25 | #18

      Buna ziua! Daca inregistram formule de sugestie adresate altcuiva ( sa le asculte in somn ) le formulam la persoana a 2-a! daca le folosim in scop propriu, deci autosugestii, la persoana 1-a! Imi permit sa va fac o sugestie: nu folositi acest procedeu din prima,am fost si eu tentat sa fac asta, dar e mai bine sa le citim de pe o foaie de hartie ! sa capatam experienta mai intai si apoi sa folosim inregistrarile!

  1. No trackbacks yet.