Home > Diverse, Pregatire si specializare > Incepem o noua viata! (iii)

Incepem o noua viata! (iii)

Cum sa incepi o noua viata, mai bogata

Cum sa incepi o noua viata, mai bogata

Sa facem avere! – partea 3

 

Incepem o noua viata!

 

MOTTO:

Daca banii nu aduc fericirea dati-i inapoi!Jules Renard.

 

1.    Aproape toti putem castiga mai mult decat credem!

Ce parere aveti despre regula din titlu, amicii mei cititori? Exprima ea o realitate sau e o afirmatie fara acoperire? Va voi raspunde cu un exemplu concret.

In topul oamenilor foarte bogati din Romania, ati remarcat prezenta regretatului pr. Dr. J. C. Dragan, cu o avere uriasa, de cateva sute de milioane de euro (atinsese si mai mult de un milliard de euro acum cativa ani). Cei care i-ati studiat romanul autobografic, Prin Europa, ati aflat ca, in prima tinerete, nu parea sa aiba nici o sansa de imbogatire. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, era un tanar emigrant in Italia, fara un sfant in buzunar. Traia din dactilografieri si traduceri de acte, precum si din tinerea contabilitatii la un mic aprozar. A invatat sa faca mici afaceri pe cont propriu, cu legume si fructe, domeniu in care nu prea avea sanse de imbogatire. Dupa razboi, zeita norocului, Fortuna, i-a pus mana in cap. Tanarul Dragan a inventat butelia de gaz lichefiat si s-a imbogatit din inventia sa.

Exemplele de persoane foarte sarace care s-au imbogatit, in pragul tineretii sau mai catre batranete, din idei aducatoare de castig, sunt numeroase. Va sfatuiesc sa cautati si sa cititi cat mai multe biografii ale unor oameni de succes, pentru a capata credinta ca imbogatirea este accesibila aproape oricui, deci si dumneavoastra, si mie, bineinteles.

In urmatorul subcapitol, vom invata sa ne dezvoltam credinte puternice in faptul ca ne putem imbogati. Din acesta, va rog sa retineti urmatoarea formula de autosugestie: Eu, numele si prenumele, pot castiga mult mai mult decat in prezent. Va rog sa repetati aceasta formula, cu glas molcom, de cate 30-40 de ori, in fiecare dimineata si seara, ca pe o rugaciune religioasa! Ea va patrunde in subconstientul dumneavoastra si va deveni o credinta puternica de viata. Odata devenita credinta, formula de mai sus va va mobiliza pe nesimtite sa cautati, sa gasiti si sa aplicati solutii de imbogatire. Nu e vorba despre nici o vrajitorie, ci de stiinta (psihologie). Mai mult, formula de autosugestie enuntata, devenita credinta proprie, va mobilizeaza hiperconstiinta sa caute, sa gaseasca si sa aduca in preajma dumneavoastra persoanele cu ajutorul carora va veti imbogati. Nu va dau explicatiile stiintifice ale acestui fenomen, deoarece le puteti cunoaste din celalalt serial, “Succesul se invata!“

2.    Cine ne impiedica sa credem ca vom deveni bogati si chiar sa devenim?

Cel mai frecvent, intre noi si averea jinduita stau urmatoarele stavile:

a. Credinta gresita ca averea se poate dobandi numai prin metode imorale sau ilegale, pe care noi nu le acceptam, este foarte raspandita in Romania si ne impiedica sa actionam in directia imbogatirii. Destul de des, aceasta credinta este folosita si ca o scuza, de persoanele lenese in gandire sau actiune, pentru a-si justifica inactivitatea si saracia. Eu nu pot sa fur, sa iau mita, sa fac trafic de influenta, sa dau spaga, sa insel etc. si, din aceasta cauza, nu ma pot imbogati, spun multe persoane. Majoritatea micilor si mediilor intreprinzatori din Romania nu au savarsit si nu savarsesc astfel de fapte ilegale, dar castiga bine si foarte bine. E drept ca muncesc mai mult decat persoanele care se multumesc cu salarii modeste, la stat sau la patron, dar sunt pe deplin liberi si se pot bucura de placerile vietii. Va rog sa renuntati la aceasta conceptie gresita! Va rog sa va implantati in creier faptul ca in Romania actuala se poate castiga bine din munca cinstita!

b. Parerea ca averea  se obtine mai mult datorita norocului decat muncii este o alta bariera in calea imbogatirii noastre. Nu neg rolul norocului in viata, insa va atentionez de doua lucruri. Primul: norocul apare foarte rar, astfel ca nu ne putem baza pe el, in planurile de imbogatire. De exemplu, din 4-5 milioane de persoane care joaca la loto, numai una castiga potul cel mare si 30-40, premiile din categoria a doua. Vedeti cat de rar apare norocul pur? In al doilea rand, va rog sa observati ca intamplarile norocoase apar in viata oamenilor care nu stau si asteapta, ci actioneaza pentru a-si atinge scopul fixat – imbogatirea. Norocul si-l mai face si omul este un proverb adevarat. Cu cat ne insusim mai multe taine ale imbogatirii, cu atat mai usor ne cream si ne fructificam mai multe intamplari norocoase. De exemplu, faptul ca un anumit creator vinde o mare cantitate de produse, la un anumit targ, pare sa fie un noroc, pentru un neavizat. Daca vom chestiona “norocosul“ in profunzime, vom afla ca el a aplicat mai multe reguli de arta succesului si imbogatirii, cum ar fi: s-a informat despre preferintele de cumparare ale celor prezenti si a adus exact marfa dorita; a fixat un pret convenabil, incat sa vanda cat mai multe produse; a facut o reclama eficienta etc.

Va rog sa va imprimati in creier urmatoarea regula: Norocul mi-l fac eu, prin cunoastere stiintifica si munca tenace!

c. Frica de a aborda activitati noi si necunoscute franeaza imbogatirea multor persoane. Ati intalnit si dumneavoastra destule persoane culte, inteligente si harnice, care se complaceau in functii marunte, prost platite, deoarece se temeau sa se apuce de activitati mai rentabile. De regula, aceste persoane sunt framantate de frane mentale de tipul urmator: Ce ma fac, daca nu reusesc in cutare activitate noua? Voi pierde banii investiti si voi ramane pe drumuri. Unde mai pui si faptul ca ma voi face de rasul cunoscutilor? Cei care vom studia cu atentie acest serial vom invinge aceasta frica pe nesimtite. Vom cunoaste atat de multe exemple concrete si vom invata atat de multe reguli de imbogatire, incat frica de a aborda activitati noi, chiar cu unele riscuri, va disparea din creierele noastre.

Deocamdata ar fi bine sa ne insusim urmatorul rationament: Bogatasii care au reusit in cutare domeniu (domeniul care ne intereseaza, dar ne temem sa-l abordam), sunt oameni ca si mine. Unii imi sunt chiar inferiori din punct de vedere cultural si al vointei. Daca ei au putut sa se imbogateasca, pot si eu. Eu pot chiar mai mult decat ei. Ca atare, ii voi ajunge si-i voi depasi.

Imprimati-va bine in creier acest rationament perfect valabil si veti reusi cu siguranta in viata! De pilda, credeti ca domnul Gigi Becali, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, a fost mai inteligent, mai cult si mai harnic decat noi? Nu neaparat, amicii mei! Dansul a fost mobilizat de o credinta puternica in reusita economica si a abordat cu mult curaj domenii noi de activitate, pe care nu le cunostea. Asa a ajuns stapanul unui imperiu financiar. Noi de ce n-am ajunge? Trebuie sa ajungem!

d. O alta piedica in calea imbogatirii noastre e formata din conceptii de tipul “e prea devreme“ sau “e prea tarziu“.

Prima conceptie priveste adolescentii, tinerii si unii maturi. A doua franeaza persoanele mai in varsta, mai ales daca au obtinut deja o pensie, fie ea si amarata. Amandoua conceptiile sunt la fel de proaste, fapt pentru care trebuie sa le combatem cu toata vigoarea si inteligenta.

E prea devreme sa ma apuc de ceva creator si sa ma imbogatesc e conceptia cu care au fost otraviti unii adolescenti si tineri. Din cauza acestei conceptii, ei asteapta ani in sir, sa “se coaca“, in loc sa invete si sa actioneze in directia imbogatirii. Va rog sa combateti impreuna cu mine aceasta deprindere de gandire lenesa, parazitara si nociva! Va rog sa mobilizam adolescentii, tinerii si maturii care asteapta sa treaca “baba cu colacii pe la usa lor“, folosind exemple din acest serial sau din altele!

Nici o varsta nu e prea frageda pentru a invata, a crea, a munci, a economisi si a te imbogati. Unul dintre cei mai bogati americani, Warren Buffet, cu o avere estimata intre 40-60 miliarde de dolari (depinde de surse), si-a inceput activitatea la 11 ani, ca vanzator de ziare. Valva de distributie a aburilor de la motorul cu aburi a fost inventata de un adolescent englez, in varsta de 13 ani, care a castigat o avere din inventie. La varsta de 36 de ani, Bill Gates era cel mai bogat om din lume. In Romania actuala, exista destui adolescenti si tineri, cu varste cuprinse intre 17-25 de ani, care au afaceri prospere proprii. De exemplu, sunt cativa care au deja ciupercarii, afaceri cu legume si fructe, afaceri cu produse electronice, inventii brevetate la OSIM si alte surse de castig. Ati inteles ca trebuie sa luptam din toate puterile impotriva conceptiei ca un adolescent sau tanar nu este inca copt pentru o afacere de succes? Asa sa procedam amicii mei!

Complexul psihic “e prea tarziu pentru mine sa ma imbogatesc“ este deosebit de nociv. Pe langa faptul ca va tine in neagra saracie, va mai scurteaza si viata, prin programarea mentala negativa pe care o contine. Sa va explic despre ce este vorba. Organismul uman este proiectat sa functioneze circa 100-150 de ani, sub conducerea creierului. De ce insa majoritatea oamenilor imbatranesc si mor cu mult timp inaintea acestei varste? Deoarece se autoprogrameaza singuri sa imbatraneasca mai rapid, sa-si inceteze functiile vitale mai devreme si sa moara inca in putere, la varste mult mai scazute de 100 de ani.

Cum se autoprogrameaza mental majoritatea oamenilor sa imbatraneasca si sa moara mult mai devreme decat le-ar permite programul genetic sa traiasca? De regula, astfel de oameni care au dus o viata lipsita de succese ori au avut necazuri mari, incep sa-si spuna, in gand, de pe la varsta de 45-50 de ani, ca viata lor e cam pe sfarsite. Uneori, isi exteriorizeaza gandurile, spunand cunostintelor sau altor persoane ceva de genul: Daca pana la aceasta varsta n-am facut nimic deosebit si nu m-am imbogatit, de acum incolo, ce sperante sa mai am? Aceasta parere negativa despre viitorul lor, imprimata in creier, le programeaza reducerea treptata a poftei de viata si a proceselor vitale. Ca atare, ei incep sa imbatraneasca mai devreme si mor timpuriu. Nu e de vina nici organismul, nici destinul, nici alte inchipuiri mistice. Oamenii respectivi isi planifica singuri, in creier, scurtarea duratei de viata activa si moartea timpurie. Daca, sub influenta gandurilor negative, se mai apuca si de consum de alcool, ajung rapid niste epave umane si mor la varste la care persoanele active sunt inca in floarea vietii.

Concluzia? Niciodata nu e prea devreme sau prea tarziu pentru a face avere. Va rog sa va imprimati in creier acest adevar de necontestat!

e. Lipsa de cunoastere a metodelor si posibilitatilor de imbogatire franeaza  inavutirea persoanelor inzestrate cu imaginatie mai saraca.Pentru a distruge si aceasta frana scriu acest serial. Acest serial poate fi inteles de orice persoana, chiar si cu un nivel mai scazut de cultura, cum sunt unii tarani.Sper ca aceste informatii sa ajunga la cat mai multi romani si sa producem o mini-revolutie impotriva saraciei din tara noastra.

Lipsa de cunoastere a metodelor si posibilitatilor de imbogatire nu va mai condamna la saracie. Puteti invata la orice varsta sa deveniti gospodari instariti, cu un nivel ridicat de trai. In acest serial mi-am propus sa prezint si cateva zeci de posibilitati concrete de afaceri mai mici sau mai mari, din care puteti scoate bani frumosi. In completare, voi prezenta si o bibliografie folositoare celor care vor sa adanceasca un anumit domeniu economic, sa devina specialisti. Va voi recomanda in special carti ieftine si bune, din care am si eu in biblioteca. Va precizez aceasta, deoarece traducerile din acest domeniu sunt foarte scumpe si nu sunt adaptate la specificul economic al tarii noastre. Cei interesati va veti face o mica biblioteca cu carti de specialitate. Ori de cate ori veti avea nevoie de informatii, veti alege cartea potrivita si veti citi ce va intereseaza.

f. In fine, in calea imbogatirii multor oameni  stau o gramada de vicii si insusiri negative de caracter, din care va exemplific cateva:

  • Alcoolismul nu face casa buna cu imbogatirea. Banii cheltuiti de betivi pentru alcool, la nivel national, ating cifre foarte mari, dar cica suntem in criza… Niste statistici mentionau ca romanii sunt pe locul trei in topul bautorilor de bere, dupa englezi si germani, cu un consum mediu de 90-100 de litri de bere pe cap de locuitor. In realitate, betivii beau mai mult de 90 de litri de bere pe an, deoarece multi romani nu consuma alcool deloc sau foarte putin (eu, de pilda). In plus, betivanii nu se limiteaza la bere, ci apeleaza la vin si bauturi tari, mult mai scumpe. Va rog sa va imaginati ce averi ar putea castiga betivii, daca ar renunta la viciu si ar investi banii in activitati economice! Ar fi suficient ca, timp de vreo cinci ani, romanii sa nu consume nici un fel de bauturi alcoolice pentru ca Romania sa ajunga intre cele mai bogate natiuni europene. Concluzia? Daca vreti sa deveniti bogati, renuntati la acest viciu sau cel putin consumati bauturi alcoolice in mod moderat!
  • Consumatorismul este una din principalele cauze de saracie a romanilor. Desi nu suntem inca bogati, multi romani se lacomesc sa consume bunuri si servicii din tot ce castiga sau chiar peste posibilitati, imprumutandu-se de la banci sau de la camatari (nu economisesc deloc). La ora actuala, din cauza consumatorismului de care sufera multi compatrioti de-ai nostri, acesti bani au ajuns in vile supradimensionate (inutile, in mare parte), in autoturisme de lux, bijuterii, in produse electronice si electrocasnice nu neaparat necesare, in bunuri de consum. Concomitent cu gradul de indatorare la banci, economiile depuse de romani la CEC sau la banci au scazut dramatic. Daca nu economisim cum vreti sa ne imbogatim oameni buni? Capitalurile necesare unor afaceri prospere se obtin si prin economisire asidua, chiar crancena. Asa s-au facut marile averi. Poate nu va vine a crede, dar multi dintre oamenii bogati ai Romaniei sunt mai economi decat persoane cu venituri medii sau mici. Ganditi ca sunt zgarciti? Nu, amicii mei. Sunt economi si chibzuiti. Cunosc valoarea banului muncit si o respecta. Nu arunca cu banii cu usurinta, cum procedeaza cam prea multi concetateni de-ai nostri.

Ati inteles ce sugerez? Sa renuntam la consumatorism si sa devenim economi! Sa strangem cu zgarcenie fiecare banut si sa cheltuim numai cu folos!  Astfel, ne vom imbogati rapid.

  • Pripeala si nechibzuinta par sa fie insusiri de personalitate negative specifice majoritatii romanilor. Aproape ca nu gasesti un roman sa nu se fi lasat pacalit de jocuri piramidale de intrajutorare (Caritas, Gerald, Sabina Product etc.), de diferite fonduri mutuale (FNI, de pilda), de alte inselatorii mai mari sau mai mici. Ce ne-a lipsit oameni buni? Ne-au lipsit maturitatea si calmul de gandire. Noi n-am analizat pe indelete, in mod stiintific, afacerile care ne promiteau castiguri fabuloase. Ne-am lasat tarati de dorinta de imbogatire rapida, fara prea multa munca si am pierdut sanse enorme, cu care am fi putut face afaceri prospere. Pe parcursul acestui serial, vom invata sa gandim realist si pragmatic orice propunere de afacere, incat sa nu mai pagubim din cauza pripelii si nechibzuintei.
  • O insusire negativa de personalitate mai nou aparuta, care ne opreste sa actionam si sa devenim bogati, este homo televizionarus si homo internetus. Prea multi dintre noi, in special din randul tinerilor si maturilor, pierdem foarte mult timp in fata calculatorului (Internetului), avand impresia ca ne cultivam si ne relaxam. Cei mai in varsta s-au specializat in urmarit emisiuni televizate neserioase (crime, barfe politice etc.) pana tarziu, catre ziua. Avem de a face cu un consum inutil de timp productiv si de energie umana. Nici un om bogat nu procedeaza astfel. Bogatii pe care ii cunosc spicuiesc numai stirile care -i intereseaza, frunzaresc numai anumite ziare si reviste, pentru informare si-si vad de afacerile lor.

Ati inteles ce trebuie sa facem? Sa renuntam la maruntisurile din presa scrisa si audiovizual (stiri marunte, barfe, fotbal, crime, accidente, cancanuri etc.)! Sa ne informam rapid numai cu datele de interes economic si cultural-stiintific! Sa punem accent pe studiul unor carti serioase, din care sa avem ce invata pentru succesul nostru in viata!

Mai sunt si alte frane in calea prosperitatii noastre si mai adaug doar doua, mai mult cu titlu de exemplu, pentru ca le voi trata separat in capitole distincte: lipsa de incredere in capacitatile proprii de creatie si imbogatire plus lenea de gandire si actiune care opreste multe persoane sa devina bogate.

V-am prezentat principalele cauze care ne impiedica pe noi romanii sa devenim bogati. Trebuie sa le indepartam din viata noastra de indata si sa ne orientam catre activitati creatoare, producatoare de avere.

 

3.    Nu va multumiti cu putin!

 Cine se multumeste cu putin poate pierde tot! este un proverb adevarat. Traim intr-o lume nesigura, cu schimbari rapide, in care averile se fac ori dispar cu viteza fulgerului. Cei care nu stiu sa-si consolideze bogatia pentru intreaga viata pot ajunge la faliment si saracie. In ciuda acestor reguli, multi romani cu oarecare stare materiala se comporta de parca ar fi asigurati cu avere pentru intreaga viata. Cel mai frecvent, acestia apartin liberilor intreprinzatori care au reusit deja in plan economic si angajatilor foarte bine platiti de stat ori de firme particulare. Ce nu iau in considerare aceste persoane? Cateva idei:

a. Averea de care dispun la un moment dat, intr-un anumit sector economic, poate disparea brusc, printr-o intamplare nefericita: cataclism natural, crah financiar, disparitia interesului pentru produsele ori serviciile oferite, imbolnavire grava, falimentarea unor parteneri de afaceri de care depind, pierderea functiei (pentru cei angajati), caderi de piata etc. Cum se lupta impotriva unor asemenea eventualitati negative? Simplu, amicii mei deja bogati, dar insuficient instruiti: aplicam proverbul englezesc Nu pune toate ouale intr-un singur cos! Ca atare, si dumneavoastra, cei deja instariti, trebuie sa studiati si sa va diversificati afacerile in multe domenii economice. Cu alte cuvinte, trebuie sa impartiti ouale (banii) in mai multe afaceri rentabile, incat spargerea unuia (caderea unei afaceri) sa nu va afecteze intreaga avere. Credeti ca fac teorie pura? Va rog sa va amintiti de nume de bogati din perioada de tranzitie care au disparut in anonimat (au saracit), deoarece si-au bazat sursa de avere pe un singur gen de afacere! Bogatasii care, in urma cu 10-15 ani, tineau pagina intai a ziarelor, au saracit si au disparut din atentia opiniei publice. Eu va sugerez sa nu procedam ca ei si va urez sa nu ajungeti saraci. Va atentionez, totodata, ca nimeni nu este suficient de instruit si de informat cu idei de afaceri profitabile, incat sa nu mai aiba nimic de invatat. Nu va limitati la cat aveti la un moment dat! Diversificati-va afacerile si sporiti-va mereu averea!

b.    O alta categorie de oameni care au tendinta sa se multumeasca cu ce au la un moment dat sunt mici intreprinzatori, functionari bine platiti si pensionari sau rentieri cu venituri indestulatoare. Ei privesc cu multumire si incredere la nivelul economic atins si se bucura din plin, chiar excesiv, de placerile vietii. Ce nu vad ei? Ei nu vad faptul ca, sub nivelul lor economic, care nu este absolut sigur, se casca prapastia unei crunte saracii. Aceasta prapastie ii poate inghiti oricand, prin intamplari nefericite: faliment, ghinion in afaceri, scaderea puterii leului, imbolnaviri grave, crah bancar, cataclisme naturale sau produse de alti factori (incendii, de pilda), pierderea functiei bine platite, accidente etc. Ati inteles ca, in societatea de consum, nici o avere nu este absolut sigura? Daca ati inteles, va veti asigura bunastarea prin mai multe afaceri din domenii diferite.

c.    In fine, din categoria oamenilor care se multumesc cu ceea ce au (adica, cu putin) fac parte intelectuali, functionari, pensionari modesti, muncitori cu venituri mici etc. Aceste persoane s-au invatat sa traga mata de coada, de la un salariu la altul, fara a se intreba macar daca nu au posibilitati sa castige un statut economic mai bun. O buna parte din sfaturile si retetele de imbogatire din acest serial le sunt adresate lor. Stiu insa ca scepticismul  de care sufera ii va determina sa nu citeasca acest serial, sa caute argumente impotriva propriei imbogatiri. Cu alte cuvinte, stiu ca o parte importanta din aceasta categorie de oameni cu venituri medii si mici este dusmanca propriei imbogatiri. Interesarea si mobilizarea acestor persoane sa studieze materiale de arta imbogatirii si sa aplice solutii din ele depinde de dumneavoastra, cetatenii mai culti, mai receptivi la nou. Dumneavoastra va puteti lamuri rudele, amicii si cunostintele din aceasta categorie  sa studieze si sa aplice regulile si retetele de imbogatire. Dupa ce le veti da impulsul initial si ei vor capata gustul averii. Dupa primele afaceri reusite, conceptiile lor de viata se vor schimba radical.

Concluzia? Nu va multumiti niciodata cu cata avere aveti, ci actionati mereu pentru a o spori, din surse cat mai diversificate! Daca veti proceda astfel, va veti asigura o viata prospera si demna in toate situatiile posibile.

 

4.    Sa incepem o viata noua!

 

Dragi amici cititori, pana in prezent, am avut un anumit stil de viata, bazat pe anumite conceptii economice. Multi dintre noi suntem saraci sau foarte saraci, traind viata cu amar si disperare. Daca ne vom insusi profund regulile din acest serial si vom aplica retetele de imbogatire care ni se potrivesc cel mai bine, situatia noastra economica se va schimba radical in bine. Practic, vom incepe o noua viata, cu alte conceptii despre Lume si oameni, cu alte vise si alte idealuri. Vi se pare ca exagerez? Un proverb romanesc spune: Haina il invata pe om sa mearga pe strada si banul il invata a vorbi. Din proprie experienta, va marturisesc faptul ca, in anii 2007 si 2008, cand am castigat multi bani, am inceput sa ma simt mai sigur de mine, mai increzator in viitor, mai dornic de a trai viata, mai linistit si mai senin.

Nu ma credeti ca, dupa ce ne vom insusi si vom aplica invatamintele din acest serial, vom incepe o viata noua? Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie! De pilda, sa ne imaginam ca am castigat cateva milioane de euro la loto! Ce vom face cu banii? Ce vom cumpara mai intai? In ce afaceri vom investi? Cum ne vom simti ca stapani ai acestei averi? Ce vom face pentru familie? Dar pentru amici? Cum ne vom distra? Va asigur ca, pe timpul exercitiului de imaginatie, va veti simti foarte bine, va veti simti un om liber si sigur de viata sa. Dupa ce vom studia acest serial si vom aplica cateva solutii de imbogatire din ea, ne vom simti la fel, insa mult mai justificat: vom avea o baza materiala pe care sa ne sprijinim credintele de viata.

Ce ar trebui sa facem? In acest moment, spuneti-va cu toata increderea de care sunteti in stare: Eu voi insusi acest serial si ma voi imbogati! Repetati de cateva zeci de ori aceasta formula, pana ce ea devine credinta de viata si va programeaza mental catre succes! Sa nu cumva sa credeti ca va indemn sa va autoinselati! Acesta este adevarul adevarat: cine insuseste acest serial si aplica retetele de imbogatire isi schimba in bine statutul economic. Desigur, unii vor castiga mai mult, chiar cateva milioane de euro. Altii vor castiga mai putin, dar toti vom castiga ceva si vom scapa de saracie.

Stiu ca sunteti cam sceptici fata de afirmatiile mele. Multi ati fost pacaliti cu reclame mincinoase, cu astrograme si profetii oferite de diversi sarlatani. Eu nu va insel cu nimic. Daca am spus ca va voi prezenta retete sigure de imbogatire, asta va voi prezenta.


Deci, amicii mei, de azi, incepem o viata noua. Va urez tot ce e mai bun in aceasta viata! Va urez sa va bucurati de o sanatate de fier, sa creati cu spor, sa faceti afaceri bune si sa duceti o viata prospera, fericita si demna pana la o suta de ani!


 

Daniel Serbanica,

Viitor om de succes si prosper alaturi de dumneavoastra.

Daniel Serbanica

Daniel Serbanica

Pregatire personala prin studiu de manuale dezvoltare personala, tehnici de vanzare si comunicare.

More Posts - Website

Citit de 8,456 ori.
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.