Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Indicatorul Imobiliar Online pentru terenuri, funcţional acum pe TopEstate.ro

  Indicatorul Imobiliar Online pentru terenuri, funcţional acum pe TopEstate.ro - Articole


  TopEstate.ro oferă în exclusivitate clienţilor săi un barometru unic în Romania, ce indică preţul unui apartament sau teren, raportat la preţul mediu al pieţei

      La două săptămâni după lansarea Indicatorului Imobiliar Online pentru apartamente, TopEstate.ro anunţă şi funcţionarea modulului de terenuri. Astfel, persoanele interesate de cumpărarea unui teren intravilan sau extravilan pot compara preţul ofertei care îi interesează cu preţul tuturor ofertelor din zona respectivă.


     ‘Pentru noi construirea Indicatorului Imobiliar Online a însemnat o adevaratăţ provocare. Am studiat piaţa imobiliară existentă şi am constatat faptul că particularii, laolaltă cu agenţii şi agenţiile imobiliare, nu pot şti cu exactitate să raspundă la următoarea întrebare pe care în 90% din cazuri le-o adresează clienţii, şi anume: Cât valorează imobilul meu acum? Sigur că era greu de răspuns, deoarece agenţiile imobiliare îşi bazau răspunsul pe tranzacţiile încheiate, iar în ultima perioadă vânzările au fost minime. Acum pot folosi rezultatele automate generate de Indicatorul Imobiliar On-line.ro’, a declarat Mihai Stan, managerul TopEstate.


     Este suficient să accesaţi www.TopEstate.ro şi să căutaţi un imobil, iar în partea dreapta veţi vedea în permanenţă analiza comparativă a preţului selecţiei cu eşantionul imediat superior. Aceasta înseamnă că pentru o ofertă selectată analiza se face cu toate ofertele din acea zonă, iar pentru o zonă selectată analiza se face în comparaţie cu ofertele echivalente din acea localitate. Vizualizând toate anunţurile dintr-o localitate, comparaţia se face cu întreg judeţul; la fel pentru judeţ versus ofertele echivalente din întreaga ţară.
     Evident că toate analizele se fac pe preţurile la care au fost listate spre vânzare proprietăţile. Preţurile de vânzare pot varia, în funcţie de negocierile dintre vânzator şi cumpărător, cu un procent de 10-15%.


     Elementul luat în calcul este preţul per metru pătrat de teren intravilan şi extravilan. Este unicul indicator corect în cazul terenurilor, aşa cum confortul este cel corect în cazul apartamentelor.
  „Ştim că în multe situaţii terenurile extravilane au fost parcelate, iar preţul parcelelor este mai mare decât al întregului lot. De aceea analizele noastre se bazează pe eşaloane de suprafeţe: până la 1.000 metri pătraţi, de la 1.000 la 5.000, de la 5.000 la 10.000, sau peste 10.000 de metri pătraţi. La fel calculăm şi pentru terenurile intravilane, pentru că astfel generăm un rezultat cu un factor de corecţie foarte mare’, a declarat Valentin Ivascu, şeful echipei de programatori www.TopEstate.ro.


  Despre TopEstate.ro
  TopEstate.ro a fost lansat la începutul lunii mai 2009, devenind din prima clipă cel mai serios concurent al segmentului de portaluri imobiliare. Serviciile sunt caracterizate printr-o adresabilitate foarte mare, concentrate în principal către particularii interesaţi de o achiziţie imobiliară, altor persoane ce vor să fie la curent cu situaţia oportunităţilor în afacerile imobiliare, precum şi către agenţiile imobiliare, pentru care există un pachet de servicii profesionale gratuite.
  În prezent, pe www.TopEstate.ro există mai mult de 17.000 de oferte şi peste 1.800 de utilizatori activi cu cont înregistrat, o adevarată comunitate imobiliară ce împărtăşeşte informaţii şi opinii ce se doresc a transforma pozitiv lumea imobiliară prin educaţie investiţională şi transparenţă.


  Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
  Raluca Dobre – Specialist PR www.TopEstate.ro
  Mobil: 0733 037 477 / 0723 127 167;
  E-mail: raluca@topestate.ro

  Comunicat de presă, emis miercuri, 21 octombrie 2009

  Articol scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 22.10.2009 12:53:46. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 1691 ori; citit de 1732 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comentarii (2)
 • Prisecariu Iulica PR representative Bucuresti
  am testat indicatorul de apartamente si mi s'a parut super tare. sper ca si cel de terenuri sa functioneze la fel de bine. bravo la baietii cu ideea
  Joi, 22 Octombrie 2009 ora 13:12:33

 • Adela Vizitator
  BUNA ZIUA, DORESC SA STIU CU CIT SE VINDE M2 DE TEREN IN OVIDIU ACOLO UNDE ESTE NODUL DE AUTOSTRADALA CENTURA IN OVIDIU UNDE INAINTE A FOST C. A. P. SI DACA SINT TERENURI SI DACA A INCEPUT AUTOSTRADA. VA MULTUMESC
  Sambata, 24 Octombrie 2009 ora 00:09:18

 • Comenteaza si tu