Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Tranzactiile din imobiliare ocolesc terenurile

  Tranzactiile din imobiliare ocolesc terenurile - Articole

  In urma unei radiografii a preturilor terenurilor din Constanta realizata de portalul imobiliar www.TopEstate.ro, rezulta ca piata de profil din zona mai sus amintita duce in continuare lipsa de tranzactii. Incoerenta ofertelor, care variaza de la simplu la dublu si chiar mai mult pentru acelasi metru patrat de teren, zgarie logica posibililor clienti.

  In continuare gasim oferte de terenuri care sar de mia de euro, in conditiile in care, in mod normal pretul de vanzare, mai ales al loturilor de mari dimensiuni este justificat doar de realizarea unui proiect.

  In ultimele 18 luni in Constanta preturile la terenuri au cunoscut corectii cuprinse intre 30 % si 60%, potrivit informatiilor puse la dispozitie de portalul imobiliar. Caderea cea mai mare au inregistrat-o terenurile extravilane, care in perioada de boom se vindeau la parcela. In prezent acestea sunt interesante pentru cumparatori numai daca sunt ofertate la hectar si amplasate in zone cu perspective de dezvoltare in viitorul apropiat. Preturile terenurilor aflate in intravilan nu au scazut la fel de mult. Un lucru ramane sigur, preturile cerute la vanzare nu reflecta preturile de vanzare efectiva, acestea fiind supuse negocirerii, in medie cu 5 – 15%.


  In prezent tranzactiile pe terenuri sunt intamplatoare


  Nu mai putem vorbi despre o regularitate, un ritm al tranzactiilor pe acest segment, sau de un volum al lor. Daca in urma cu doi ani puteai sa te lansezi in estimari de genul, in zona “x” se vor face vanzari, acum acest lucru nu mai este posibil. Proprietarii de terenuri intravilane prefera sa nu tranzactioneze, pentru ca nu au un cost mare cu administrarea lor, sperand totusi intr-o revigorare a interesului cumparatorilor. Pe de alta parte cumparatorii, putini la numar, negociaza si prefera sa nu cumpere daca proprietarii nu accepta preturile ofertate de ei, care de regula reprezinta 50-70% din suma solicitata. Daca se tranzactioneaza ceva in aceasta perioada, acestea sunt terenurile aflate in intravilan, scoase din circuitul agricol.

   

  Indicatorul Imobiliar Online orienteaza clientul in piata


  Oricine urmareste sa faca o investitie pe piata imobiliara, ar trebui sa se puna la curent cu ofertele zonei de interes. In acest sens pot utiliza Indicatorul Imobiliar Online pus la dispozitie de www.TopEstate.ro. De exemplu, cine cauta teren in orasul Constanta trebuie sa cunoasca faptul ca potrivit Indicatorului, pretul mediu este 151 de euro pe metru patrat. Totusi in Centru gasim oferte de terenuri care sar de 1.300 de euro metrul patrat. In zona Casa de Cultura, metrul patrat de teren are un pret mediu de 510 euro. Ofertele de terenuri aflate in extravilan, precum in zona Varianta Ovidiu au valori medii de 30 de euro, dar pot ajunge si pana la 65 de euro pe metrul patrat. In zona plajei Corbu pretul variaza intre 4 si 20 de euro pe metrul patrat.

   

  Se contureaza pragurile minime de preturi pe regiuni


  Piata imobiliara a fost complet blocata in perioada noiembrie 2008– martie 2009, timp in care au avut loc scaderi putenice de preturi, de pana la 40%, insa inca din luna mai resimtim o stabilizare a preturilor la terenuri.

  Preturile nu au mai fluctuat notabil inca de la jumatatea anului, drept pentru care in prezent putem considera ca se contureaza praguri minime pe regiuni. Totusi, punctual, oameni fortati sa vanda cu orice chip vor scadea in continuare preturile si vor ramane deschisi in acceptarea mai multor variante de plata. Doi factori vor misca piata: restabilirea increderii la nivelul investitorilor cu bani lichizi si miscarea celor cu initiative de tranzactionare prin credite accesibile.

   

  Drepturile de proprietate intelectuală asupra acestui material aparţin integral portalului imobiliar profesionist TopEstate.ro. Articolul poate fi preluat public, fără a fi modificat, cu condiţia să fie însoţit de textul "sursa: TopEstate.ro - portalul profesionist imobiliar" şi link către www.topestate.ro.

  Articol scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 02.11.2009 17:51:00. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 1898 ori; citit de 1525 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comentarii (1)
 • Daniel Particular Constanta
  Intr-adevar si eu am casa (in renovare) cu teren in suprafata totala de 340mp, in zona ultracentral Constanta la un pret de 530 euro/mp,care inainte de criza era cotat la 1700 euro/mp si cum spun dinsii de la TopEstate, in acesta perioada nimic nu se vinde/cumpara, in domeniul terenurilor, desi acum preturile sunt destul de scazute si persoanele care mai au lichiditati pot investi ptr. un beneficiu mai mare mai tirziu, cind piata imobiliara se va revigora.
  Miercuri, 03 Martie 2010 ora 11:42:30

 • Comenteaza si tu