Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Zgârie-norul din lemn, împreună cu cele mai ciudate clădiri din lume

  Zgârie-norul din lemn, împreună cu cele mai ciudate clădiri din lume - Articole

  Zgârie-norul din lemn - Arkhangelsk, Rusia

  Nikolai Sutyagin, un fost gangster, a început să construiască această uimitoare ciudaţenie arhitecturală din localitatea Arkhangelsk, Rusia, fără să se gândească că ar putea face mai mult de un etaj al unei clădiri în care dorea să locuiască.
  Dar după ce a făcut o excursie în Japonia şi Norvegia, unde a văzut case din lemn etajate, a fost convins să continue să construiască pe înalţime.

  "Mai întâi am adăugat trei etaje, dar casa arăta dizgraţios, ca o ciupercă," spune Nikolai Sutyagin. "Aşa că am adăugat un alt nivel şi încă unul dar tot nu arata bine, aşa că am continuat sa construiesc. Ceea ce vedeţi azi aici este un accident fericit.”

  Acest multimilionar, la fel ca mulţi altii din Rusia, a devenit sărac după ce propietăţile i-au fost distruse iar el a facut închisoare.
  ‘Zgârie-norul din lemn’ degradat începe încet-încet să se prabuşească, dar Nikolai Sutyagin şi soţia sa locuiesc încă la parterul clădirii.

  Palatul de piatră - Dar al Hajar – Yemen

    Deşi surprinzător de mare pentru aşa ceva, Palatul de piatră a fost edificat cu scopul de ‘Casă de Vacanţă’ a imamului Yahya, în anul 1930.  

    Palatul are cinci etaje şi este sculptat pur şi simplu în stânca muntelui. Construirea unui palat într-un astfel de loc extraordinar nu a fost ideea lui: în partea de sus a dealului existau ruinele unei clădiri preistorice. Exista şi un puţ adanc ce penetra stâncile.
    Acest palat de vară al lui Imam Yahya este de fapt un grup de palate renumite pentru localizarea lor încântătoare şi a ornamentaţiei frumoase de gips în stil Sana'a.
    A apărut de atâtea ori în cărţi şi broşuri tipărite, încât a devenit simbolul Yemenului.


  Casa răsturnată din Szymbark, Poland

     A fost construită de filantropul şi omul de afaceri polonez Daniel Czapiewski ca o declaraţie cu privire la perioada comunistă, şi la sfârşitul lumii.
     A fost nevoie de 114 zile pentru a construi, deoarece muncitorii constructori au fost foarte dezorientaţi de unghiurile pereţilor.
     Casa rasturnată atrage o cota echitabilă de turişti în acest mic satuc Szymbark, din Polonia, turişti care au stări de ameţeală şi "rău de mare" după doar câteva momente în interior.
   

    Casa de piatră din munţii Fafe, Guimarães (Portugal)

    
  Aceasta fascinantă Casă din Piatră, situată în Nas Montanhas de Fafe în Portugalia, se pare că s-ar potrivi perfect în oraşul Bedrock, ca locuinţa lui Wilma şi Fred sFlinstone.


    Cu toate că pare a fi construită complet din piatră, aceasta este de fapt o casă amplasată între doi bolovani gigantici.

   

   

  Casa strâmbă din Sopot, Polonia

    Din Polonia, vine o altă clădire interesantă, "Crooked House '.

    Designul a fost inspirat de desenele artiştilor polonezi Jan Marcin Szancer si Per Dahlberg.

   

    Nu este de fapt o casă - este parte a unui complex comercial.

   

   

   

  Coşuleţul Birou, Newark, Ohio

     Este reală, locuibilă şi foloseşte ca birouri ale sediului centrale pentru firma Longaberger.

   

    Data construcţiei: 17 decembrie 1997.


    Structura este din oţel, peste care s-a aplicat stuc.

   

   

  Vila Hang Nga– Dalat, Vietnam

    Deşi arată ca şi cum un basm de copil s-ar fi sfârşit prost, această structură bizară din Dalat, Vietnam, a fost construită de fiica mâinii drepte a lui Ho Chi Minh.  

    Doamna Hang Nga a creat Hang Nga Vila - acum cunoscută pur şi simplu ca şi “Casa nebună” - pentru a reflecta interesul ei în artă şi arhitectură. Construită din beton, casa acum serveşte ca restaurant şi zona de recepţie pentru un hotel adiacent francez.


    Interiorul se pare ca ar fi şi mai straniu, în care decorul kitschy te poate manipula. Nu se aliniaza dupa nicio conventie arhitecturala, are rasuciri neasteptate si intoarceri, camere ciudate si acoperisuri.

    In interior gasesti 'animale' enorme precum girafe, un paianjen, nu are nicio fereastra circulara sau in forma de dreptunghi.

    Poate fi vizitata ca muzeu.

   


  Casele balon, de la Tourrettes-sur-Loup, Franta

    “Casele balon” din Tourrettes-sur-Loup, au fost începute de 35 de ani şi încă nu s-a terminat construcţia lor, dar acest lucru nu a oprit Ministerului francez al culturii să le pună pe o listă ca monument istoric.


    Proiectate în anii 70 de arhitectul maghiar Antti Lovag pentru designerul de modă Pierre Cardin, casele balon reprezintă un stil futurist încă organic, cu o mulţime de mobilier îngropat şi ferestre ovale, cu vedere către peisajul vulcanic al Coastei de Azur şi spre Marea Mediterană.

   

  Articol scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 01.12.2009 12:56:56. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 1894 ori; citit de 3982 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul