Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
  • La casa sau la bloc?

    La casa sau la bloc? - Articole

    In urma cu un an lucrurile erau clare: cine beneficia de un buget considerabil, peste 200.000 de euro, putea sa isi permita sa cumpere o vila cu 300 - 500 de metri teren. Restul cumparatorilor se limitau la apartamente cu 1 -2 camere. Datorita corectiei puternice prin care a trecut piata imobiliara in ultima perioada, lucrurile s-au schimbat radical. Preturile apartamentelor si caselor au devenit comparabile, astfel ca oricine are sau poate obtine de la banca 75.000 – 130.000 de euro poate spera sa isi cumpere o vila, daca si doreste casa pe pamant si nu apartament la bloc.

    Casa sau apartament, preturile variaza nesemnificativ

    In Constanta, oferta de case este foarte variata si in mare parte accesibila celor cu bugete in jurul valorii de 100.000 de euro. Potrivit ofertelor postate pe www.TopEstate.ro , o casa cu suprafata utila de 62 de metri in zona semicentrala costa 58.000 de euro, in conditiile in care un apartament cu doua camere in aceeasi zona este cu numai 20% mai ieftin. Ofertele sunt comparabile avand in vedere faptul ca proprietatea dispune si de 150 de metri teren.

    Majoritatea ofertelor de case din Constanta sunt imobile cu patru camere, la o suprafata medie de 120 de metri si cu teren disponibil de 250 de metri. Pretul pentru o astfel de oferta variaza intre 85.000 de euro la periferie si 160.000 de euro in zona centrala. Un apartament cu patru camere costa intre 65.000 si 135.000 de euro, in functie de zona, potrivit aceluiasi portal Imobiliar.

    Daca din punctul de vedere al costurilor de achizitie, ofertele de apartamente si de case sunt asemanatoare, diferenta o face disponibilitatea ca viitorului proprietar de a locui la casa sau la bloc. Specialistii www.TopEstate.ro ii sfatuieste pe acestia ca inainte de a lua decizia finala, sa se informeze corect asupra avantajelor si dezavantajelor traiului la bloc si la casa. Aceasta pentru ca realmente exista o mare diferenta intre cumparatorii apartamentelor si cei de case. Cumparatorii de apartamente cauta sa aiba tot confortul, prin apropierea simultana de centre comerciale, scoli, parcuri si statii de transport in comun. Cei care cumpara case sunt dispusi sa depuna efort fizic si financiar continuu sa intretina proprietatea, nu isi fac probleme daca sunt izolati de cunoscuti si pot suporta costurile de deplasare suplimentare.

    Traiul la bloc este mai ieftin si mai comod

    Primul avantaj al blocului este ca intretinerea este mult mai ieftina decat la o casa. Un alt avantaj o constituie igienizarea relative rapida in cazul apartamentului, in timp ce la o casa pe pamant, este nevoie de curatare interioara dar si exterioara, a curtii.

    Dintre dezavantaje, printre cele mai reclamate aspecte sunt: spatiu restrans, zgomotele produse de vecini sau inundatiile produse de acestia sau dependenta de lift. Pentru a beneficia de spatiu verde si aer proaspat, oamenii care locuiesc la bloc trebuie sa se deplaseze pana la un parc sau la final de saptamana sa plece la munte.

    La casa este mai mult spatiu si intimitate

    Majoritatea vilelor si caselor care se afla in constructie in Constanta sunt situate la periferie pentru ca in aceasta zona, terenurile sunt mai ieftine iar spatiile disponibile sunt mult mai mari decat cele din centrul orasului. Astfel, proprietarii pot beneficia de case si curti mult mai spatioase, beneficiind astfel de intimitate mai mare prin localizarea mai indepartata a vecinilor. Dintre dezavataje amintim de efortul continuu, atat fizic cat si financiar de a pastra aspectul ingrijit al casei si curtii.

     

    Drepturile de proprietate intelectuală asupra acestui material aparţin integral portalului imobiliar profesionist TopEstate.ro. Articolul poate fi preluat public, fără a fi modificat, cu condiţia să fie însoţit de textul \"sursa: TopEstate.ro - portalul profesionist imobiliar\" şi link către www.topestate.ro.

    Articol scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

    Postat în 05.12.2009 13:03:56. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

    vizualizat de 3274 ori; citit de 2481 ori; categoria: Articole proprii
     
  • Comentarii (2)
  • Clara Agent imobiliar Constanta
    Eu m-am mutat in cele din urma la casa. Cu greu, pentru ca aveam un apartament in care locuiam, foarte aproape de serviciu, in Constanta, intr-o zona buna si era comod asa. Cu greu, sotul meu m-a determinat sa ne mutam. De-abia dupa ce m-am mutat in casa pe pamant si am locuit acolo cateva luni a inceput sa simt cat de confortabil este si ce diferenta face fata de un apartament. Liniste, intimitate, curte in care te poti relaxa si poate sta cainele, gradina cu florile tale, fara neplaceri provocate de vecini, locul tau 'rezervat' de parcat masina, caldura si apa calda fara program, aer sanatos, satisfactii...
    Sambata, 05 Decembrie 2009 ora 13:28:32

  • Orbai Otilia Particular Bihor
    Am stat la bloc 7 ani dupa care cu sotul si cei 2 copii ne-am mutat la casa la o distanta de 15 km de oras.Dar nu se poate nici pe departe compara.Parcarea ta ,incalzire proprie cu cazan pe lemne atat si atunci cat ai nevoie,tomberonul tau propriu,spatiu si gradina mare... cu alte cuvinte libertate.Sotul lucreaza in birou 8 ore. Cand vine acasa isi parcheaza in mod civilizat masina fara " scandal sau fara loc de parcare" fenomen adesea intalnit la bloc si fiind iarna se apuca sa taie lemne cel mai bun reconfortant spune caci dispare stresul se usureaza de munca depusa in birou.La bloc tot nervos si moracanos era caci stresul se accentu intre peretii care nu te poti misca liber si nu ai aer.Iar copii? ...sunt mult mai fericiti...
    Luni, 11 Ianuarie 2010 ora 10:16:25

  • Comenteaza si tu