Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Centru versus Periferie in Constanta

  Centru versus Periferie in Constanta - Articole

  Corectia aplicata preturilor din piata imobiliara a starnit noi intrebari pentru care potentialii cumparatori trebuie sa gaseasca elemente de sprijin pentru a-si formula raspunsuri corecte. “Sa cumpar in centru sau la periferie?” este una dintre intrebarile fara raspuns ivite in acest context.

  Motivul pentru care cu acelasi buget, romanul isi poate permite atat casa la periferie cat si in zona imediat apropiata centrului, este simplu: in lipsa transparentei pietei, apar oferte de dumping in centru ale celor aflati in disperare de cauza, dar si oferte cu preturi nejustificat de mari ale celor lacomi si lipsiti de coerenta, la periferie.

  In Constanta preturile variaza cu peste 35% pe regiuni

  In Municipiul Constanta, luand in considerare un apartament cu doua camere, semidecomandat, confort 1, suprafata ,medie de 49 metri patrati utili, potrivit informatiilor disponibile pe portalul imobiliar www.TopEstate.ro, preturile variaza in zona City Park cu 31,5%, intre 48.000 si 70.000 de euro. Niciuna dintre ofertele cu preturi net superioare celor minime inregistrate in zona nu argumenteaza sustenabil aceasta diferenta de pret. Pentru apartamentele cu trei camere, suprafata medie de 60 de metri, in conditiile de mai sus, preturile variaza in zona City Park intre 55.000 si 85.000 de euro, diferente de pana la 35,3%. Casele, la periferie, cu suprafata medie de 80 de metri, au preturi cuprinse intre 55.000 si 85.000 de euro, variatie tot cu peste 35%.

  Mergand mai departe, in zona Viile Noi, ofertele de vile sunt atat de colorate, incat le putem compara numai aducandu-le la un numitor comun: pretul pe metrul patrat. Astfel , pretul mediu pe metrul patrat in zona mai sus amintita este 640 de euro, insa variaza de la 535 si poate ajunge pana la 860 de euro, o variatie cu 38%, fara justificare.

  In zona ultra centrala, pretul pe metrul patrat al vilelor variaza, potrivit www.TopEstate.ro, de la 700 de euro si poate ajunge la 1.290 de euro, cu 26,4% mai mult decat cea mai ieftina oferta. Toate aceste oferte au totusi un element comun: vanzatorii sunt dispusi sa negocieze preturile.

  Cumparatorii trebuie sa se informeze corect

  Desi putini sunt cei care se hotarasc sa cumpere in aceasta perioada in care perceptia generala dinspre cerere este ca preturile vor mai scadea, acesti cativa curajosi sunt sfatuiti de catre expertii www.TopEstate.ro sa analizeze cu atentie piata imobiliara, sa viziteze cu rabdare locatiile de interes si nu in ultimul rand, sa invete sa puna intrebari relevante vanzatorilor. Un aspect la fel de important in alegerea locuintei dorite este acela de a verifica actele de proprietate inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare. Iar daca nu au timp suficient sa faca lucrurile ca la carte, cumparatorii sunt sfatuiti sa nu evite agentiile imobiliare. Adevaratele agentii imobiliare, profesioniste, aduc plus de valoare achizitiei, limitand efortul cumparatorului, ii salveaza timp si bani.  Articol scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 08.12.2009 17:07:44. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 2443 ori; citit de 1927 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul