Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Am aflat ce inseamna Prima Casa I, iata ce trebuie sa stim despre Prima Casa II…

  Am aflat ce inseamna Prima Casa I, iata ce trebuie sa stim despre Prima Casa II… - Articole

  Guvernul vrea ca populatia sa aiba acces la credite, sa speram insa ca si bancile isi doresc acelasi lucru. Pentru anul 2010 a fost alocat un plafon in valoare de 700 milioane euro, s-a eliminat promisiunea de garantare si s-a introdus posibilitatea finantarii prin programul Prima Casa a constructiei unei locuinte pe terenul detinut de beneficiar.
  Prin Prima Casa II poti obtine maxim 57.000 euro daca vrei sa iti cumperi casa veche sau in curs de constructie, nefinalizata, aflata in diverse stadii de constructie. Nimic nou pana aici. Dar daca intentionezi sa iti cumperi casa noua, destinata achizitionarii dupa finalizare (cu autorizatii de construire eliberate dupa data intrarii in vigoare a hotararii de guvern) sau o locuinta aflata in stadiul de proiect, poti obtine de la banca maxim 66.500 de euro. Insa daca te asociezi cu alti sase beneficiari persoane fizice, in vederea construirii, poti obtine pana la 71.250 euro.
  Trebuie sa mai stii ca documentatia de credit a fost mult mult simplificata prin Hotararea de Guvern si sunt completate mai departe de procedurile interne ale bancilor. Astfel, in functie de banca, poti fi scutit sa aduci la dosar copii dupa contractul individual de munca/cartea de munca/registrul general de evidenta a salariatilor si de adeverinta de salariu, daca iti incasezi salariul lunar intr-un cont curent al bancii finantatoare, fara factura de utilitati.

  Locuinta care se va achizitiona in cadrul programului trebuie sa se incadreze in clasa de eficienta energetica A,B sau C. Cerinta se va aplica dupa ce va intra in vigoare obligativitatea prezentarii certificatului energetic la tranzactiile de vanzare cumparare de imobile.


  Iti reamintim criteriile minime de eligibilitate pe care trebuie sa le indeplinesti ca sa aplici pentru un credit prin programul Prima Casa:
        - la data intrarii in vigoare a OUG nr. 60/2009 (04.06.2009) nu ai detinut si nu detii in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotul/sotia sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire, sau nu ai achizitionat dupa data de 04.06.2009 (data intrarii in vigoare a OUG 60/2009) o locuinta indiferent de modul de dobandire. Atentie, dovada indeplinirii acestor doua criterii se face cu declaratia pe propria raspundere, data in forma autentica);
        - cumperi in cadrul programului o singura locuinta finalizata (la momentul punerii la dispozitie a creditului), aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara in conditiile legii si libera de sarcini, cu exceptia privilegiului vanzatorului asupra pretului;
        - indeplinesti conditiile specifice prevazute in cadrul normelor interne de creditare ale bancii;
        - dispui de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei;
        - te obligi sa constitui un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoare egala cu 3 rate de dobanda;
        - te obligi sa nu instrainezi locuinta achizitionata in primii 5 ani de la data dobandirii;

  Cei interesati pot aplica pentru un credit chiar si pe TopEstate.ro, dand click aici.
  Mult succes!

  Articol scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 30.03.2010 22:22:04. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 1653 ori; citit de 1755 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comentarii (1)
 • Pascu Particular Bucuresti
  pentru a putea beneficia de aceste imprumuturi ar trebui sa mai scada preturile ,mai ales la apartamentele vechi si la terenuri.
  Sambata, 24 Aprilie 2010 ora 16:29:38

 • Comenteaza si tu