Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Terenurile raman investitii sigure pe termen lung

  Terenurile raman investitii sigure pe termen lung - Articole

  Cine cauta sa investeasca in acest moment poate gasi oferte bune pe piata terenurilor, indiferent de zona de interes. Potrivit statisticilor www.TopEstate.ro, preturile sunt la minimul ultimilor trei ani, cu tendinta clara de stabilizare la valorile actuale.

  In cautarea celei mai bune investitii, conteaza foarte mult tipul de teren, suprafata, destinatia optima a acestuia, gradul de accesibilitate, locatia, existenta utilitatilor si a altor factori determinanti. Cresterea in viitor a valorii unui teren depinde foarte mult de scopul si viziunea proprietarului. Astfel, daca acesta identifica cea mai buna folosinta a terenului, in baza unui studiu de impact bine intocmit, ii va putea creste valoarea.


  Se vand terenurile cu suprafete mici dar bine plasate


  In perioada de boom s-a dezvoltat o piata speculativa, bazata pe o cerere tot mai ridicata, cu putine pretentii, pe principiul achizitionarii de suprafete mari si ieftine, de cele mai multe ori fara niciun fel de infrastructura si utilitati. Odata cu reducerea drastica a accesului la finantare si in unele cazuri, a disparitiei surselor de venit ale gospodariilor sau firmelor, cumparatorii au inceput sa se orienteze spre zonele cu loturi mici dar calitative, bine amplasate, cu potential de dezvoltare.

  Analizand rapoartele www.TopEstate.ro, constatam ca in prezent vand proprietarii cu acte clare ale proprietatii, oamenilor bine informati in legatura cu posibilitatile de dezvoltare ale terenului respectiv dar si ale zonei. In conditiile in care s-a modificat legislatia din domeniul constructiilor si au aparut o serie de limitari, a crescut importanta posibilitatilor de dezvoltare pe un teren. Mai este o categorie, a celor care intentionau sa dezvolte proiecte individuale dar le-au disparut sursele de finantare. Acestia cauta sa se asocieze cu marii investitori sau dezvoltatori pentru a-si reduce riscurile.


  In prezent preturile terenurilor stagneaza


  Potrivit unor studiilor efectuate de analistii www.TopEstate.ro, nivelul preturilor terenurilor situate in zona de nord a Capitalei a crescut in ultimii zece ani de pâna la 200 de ori, de la circa 3 - 5 euro/mp pâna la 1 000 euro/mp. In cartiere precum Primaverii, au fost chiar si preturi de 2.500 – 5.000 euro/mp. 2007 a fost ultimul an de crestere, de 20 - 50% in anumite zone cu potential, iar in 2008 s-a inregistrat o stagnare a preturilor ofertate pentru proprietati. Anul de gratie 2009 a adus corectii majore, de minim 50%, in unele cazuri margand pana la 70% din pretul cerut. In 2010 preturile par sa stagneze la valorile atinse pe final de 2009, lucru care a condus imediat la resuscitarea interesului de achizitie de terenuri in vederea construirii de case pentru locuit sau de dezvoltare a unor afaceri cu investitii minime si rezultate imediate.

  Articol scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 19.04.2010 22:16:44. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 2151 ori; citit de 1724 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul