Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Te-ai gandit sa faci o achizitie imobiliara cu rate la proprietari?

  Te-ai gandit sa faci o achizitie imobiliara cu rate la proprietari? - Articole


  Sistemul de rate direct de la proprietar “a prins la public” inca de la lansarea lui, astfel incat, dupa un an de functionare, o mare parte dintre ofertele active de pe piata il mentioneaza ca posibila modalitate de plata. Aceasta pentru ca ratele oferite de vanzatorul imobilului elimina problema finantarii, o problema acuta in contextul financiar-bancar existent acum in Romania. De regula, apeleaza la plata in rate la proprietar persoanele care nu pot obtine credite de la banci sau cele care nu vor sa aiba de-a face cu bancile. Proprietarii care propun vanzarea in rate sunt de obicei persoane fizice care au cumparat in scop de revanzare in urma cu doi ani, care au nevoie de numerar acum si sunt dispusi sa faca concesii privind plati fractionate, intr-un interval mai lung de timp. In general, perioada medie de achitare a imobilului cu rate la proprietar este de 3-5 ani.
  Cel mai mult are de castigat piata terenurilor, pentru ca daca pentru apartamente exista inca clienti datorita programului Prima Casa, pentru terenuri nu sunt multe variante de achizitie printr-un credit, cu atat mai mult cu cat majoritatea bancilor evita sa crediteze acest segment de cumparatori. Asa ca aceasta modalitatea de achizitie acopera golul de finantare.


  Cum poti incheia un contract cu rate la proprietar
  Odata stabilita valoarea tranzactiei, se merge la notariat unde se semneaza un contract de vanzare-cumparare, in care se mentioneaza ca plata se va face in rate. Este determinat numarul ratelor si valoarea lor precum si penalitatile pentru ratele achitate cu intarziere si alte clauze penalizatoare. Se poate mentiona si un pact comisoriu de gradul IV, pentru situatia in care cumparatorul nu plateste un anumit numar de rate, asa incat vanzatorul sa aiba siguranta incasarii sumelor. In plus, se inscrie in cartea funciara privilegiul vanzatorului in ceea ce priveste diferenta de pret. Tot in contract se stipuleaza faptul ca transferul complet de proprietate se realizeaza odata cu achitarea ultimei rate.


  In general, preturile sunt ceva mai mici
  Per ansamblu, in Bucuresti, preturile imobilelor au scazut de la inceputul anului in medie cu 5%, insa cumparand in rate la proprietari, cumparatorii pot obtine mici reduceri, mai ales daca perioada de achitare nu sare de 1 an.
  Din datele statistice ale www.TopEstate.ro rezulta ca preturile apartamentelor cu doua camere din Bucuresti, confort 1, aflate in zonele semicentrale, evolueaza in prezent intre valorile 60.400 – 69.000 de euro.
  Interesanta este evolutia preturilor apartamentelor aflate la periferia Capitalei. Doua camere se vindeau la jumatatea anului trecut cu 57.000 de euro, urmand ca la final de an preturile sa ajunga la o medie de 59.000 de euro, iar in prezent sa se vanda cu 62.000 de euro. Totusi, gasim si oferte bune, cu preturi cuprinse intre 50.000 si 55.000 de euro in zone precum Rahova sau Antiaeriana. De cele mai multe ori, vanzatorii sunt dispusi sa vanda in rate.


  In Constanta poti cumpara in rate pe 5 ani
  Reduceri de peste 10% la preturile imobilelor s-au inregistrat in Constanta in ultimele luni, conform datelor statistice disponibile pe www.TopEstate.ro, ce pot fi analizate folosind Indicatorul Imobiliar Online. Daca in iulie 2009 un apartament cu doua camere, confort 1 costa in medie 59.700 de euro, la inceput de an costa 54.000 de euro, iar in prezent poate fi gasit la 53.000 de euro, in functie de zona. Pentru aceasta categorie de imobile, in Constanta am gasit proprietari care accepta plata in rate pe 5 ani.

  Articol scris de Raluca Dobre - PR representative

  Postat în 29.04.2010 16:01:52. Vezi pagina lui Raluca Dobre din Bucuresti

  vizualizat de 2258 ori; citit de 1818 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul