Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Sfaturi utile pentru o relocare de succes

  Sfaturi utile pentru o relocare de succes - Articole

  Cand te bate gandul sa schimbi casa in care locuiesti cu o alta, operatiune numita relocare, este bine sa tii cont de anumite considerente. Mai jos gasesti cateva sfaturi utile in aceasta situatie.


  1) Ia decizia alaturi de toti cei implicati
  O astfel de decizie nu se ia de unul singur. Discuta cu sotul / sotia si copiii tai, sau cu alte persoane din familie care sunt direct implicate (cei care au finantat achizitia actualei case, sau cu parintii tai).
  S-ar putea sa fie nevoie de ore sau zile de discutii insa in final nu vrei sa gresesti si concentrandu-te doar pe rezolvarea unei probleme financiare sa ramai singur, nu-i asa?
  Apoi retine ca orice problema se rezolva intai in minte, si mult mai usor in doi decat singur.

  2) Asigura-te ca relocarea iti rezolva problema si stai focusat
  Trebuie sa-ti fie foarte clar de ce te muti: pentru ca vrei sa ramai cu bani, pentru ca vrei mai mult spatiu, sau vrei o zona mai apropiata de serviciu, etc.
  Oricum ar fi, asigura-te ca vanzarea actualei case si cumpararea uneia noi rezolva aceste probleme. Stai concentrat si nu te lasa influentat emotional: vei incepe sa vizionezi multe case, unele iti vor atrage atentia la modul serios, iar de altele te vei indragosti. Totusi nu trebuie sa iti uiti scopul: tu nu vrei casa aceea frumoasa, tu vrei sa iti rezolvi problemele pe care le ai acum. Achizitia unei alte case influentata de emotii te va face ca pe viitor sa te intorci la aceeasi problema de care vrei sa scapi.

  3) Din sumele obtinute din vanzare socoteste TOT ceea ce trebuie sa scazi
  Majoritatea oamenilor fac o matematica mult prea simpla din vanzarea si cumpararea unei case. De regula uita sa ia in calcul anumite cheltuieli, care se dovedesc a schimba total situatia la sfarsitul tranzactiei.
  Astfel, nu uita de:
  - Comisionul agentului imobiliar, la vanzare si la cumparare,
  - Diferite amenzi din urma neachitate (pe proprietati sau amenzi de circulatie), pe care statul le va opri inainte de a-ti elibera certificatul fiscal necesar vanzarii,
  - Aducerea la zi a cheltuielilor curente pentru imobilul pe care il vinzi: apa, curent, gaze, incalzire, impozitele pe proprietate, si altele, precum si sumele necesare anularii contractelor de utilitati,
  - Achita-ti datoriile restante, daca aceste este motivul pentru care vrei sa vinzi,
  - Impozitul pe veniturile aferente vanzarii, la semnarea actelor de vanzare,
  - Onorariul notarului, la cumparare, precum si taxele de intabulare si ipoteca,
  - Cheltuielile necesare mutarii in sine,
  - Cheltuieli aferente amenajarii noii case,
  - Sume necesare incheierii contractelor de utilitati pentru noua casa, pe numele tau.
  Doar punand toate aceste cheltuieli pe hartie vei vedea care este pragul minim sub care nu poti cobora cu pretul vanzarii.

  4) Fa lucrurile din timp
  Nu poti vinde atunci cand vrei tu, ci atunci cand cumparatorul vrea sa cumpere. Ai stabilit ca relocarea rezolva problema? Atunci nu sta pana in data critica, cand deja este prea tarziu, ci pune proprietatea la vanzare din timp.

  5) Foloseste ajutoare profesioniste
  Promovarea si atragerea de clienti interesati sunt operatiuni care dureaza si care trebuie facute de persoane dedicate, cu experienta in domeniu, asa ca este bine sa contactezi o agentie imobiliara cu reputatie buna din zona ta, care sa preia aceste operatiuni.
  Asigura-te din start ca oferta acestora este cel putin satisfacatoare pentru tine: agentul trebuie sa iti prezinte de la bun inceput metodele si canalele de promovare pe care intentioneaza sa le foloseasca, precum si bugetul alocat acestora, deductibil din comisionul pe care urmeaza sa il platiti la vanzare.
  6) Daca vrei sa faci aceasta miscare folosind un credit
  Daca vei folosi o banca pentru finantarea partiala a noii achizitii, gaseste din timp aceasta banca si asigura-te ca dosarul tau este acceptat la suma dorita.
  Sfat: cauta sa mergi pe mai multe planuri, cu mai multe banci odata, evident la final actionand printr-una singura, cea care iti ofera cele mai mari avantaje. Daca nu ai timp, foloseste un broker de credite.

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 13.12.2010 13:01:52. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 2198 ori; citit de 1612 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul