Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Daca ai asigurare facultativa a locuintei nu mai trebuie sa o inchei pe cea obligatorie

  Daca ai asigurare facultativa a locuintei nu mai trebuie sa o inchei pe cea obligatorie - Articole Presedintele Traian Basescu a promulgat, luni, Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

  Potrivit variante noi intrata in vigoare, daca ai cumparat deja o asigurare facultativa ce acopera daunele produse de inundatii, cutremure si alunecari de teren, nu va mai trebui sa inchei si una obligatorie. Daca riscul se materializeaza, plata despagubirilor se va face direct de catre PAID, in baza unui centralizator emis de catre asiguratorul care a facut constatarea si evaluarea, iar PAID va deconta asiguratorilor cheltuielile pentru aceste operatiuni.

  La articolul 3, care reglementeaza tipul de imobile pentru care se incheie asigurare, a fost introdus un alineat nou, potrivit caruia nu intra sub incidenta legii \"persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie\".

  Legea, adoptata in 16 noiembrie de Camera Deputatilor, prevede modificarea titlului Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, care devine \"Lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor\".

  Noua lege mai prevede ca locuintele expertizate sesimic si incadrate la gradul I de risc nu vor fi asigurate decat dupa receptionarea lucrarilor de consolidare.

  Prevederea conform careia modificarea valorii sumelor aferente asigurarii se poate face anual este eliminata, ramanand numai aceea conform careia \"criteriile care pot sta la baza modificarii se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei legi si trebuie sa vizeze cel putin suprafata locuintei, costurile de inlocuire si rata inflatiei\".

  Articolul 16, care reglementeaza drepturile si obligatiile PAID, capata o noua formulare, referindu-se la drepturile si obligatiile \"societatilor de asigurare autorizate sa incheie asigurari obligatorii pentru locuinte\" in conditiile legii. In forma initiala, articolul prevedea explicit, la capitolul obligatii, plata despagubirilor, in forma modificata, aceasta disparand si ramanand doar formularile \"sa constate si sa evalueze prejudiciile, sa stabileasca cuantumul despagubirii si sa finalizeze dosarele de dauna in termenele si conditiile stabilite in conformitate cu normele emise de C.S.A. in aplicarea prezentei legi\", respectiv \"sa indeplineasca celelalte obligatii si sa respecte conditiile prevazute de prezenta lege\".

  In ceea ce priveste drepturile, a ramas in vigoare acela de a retine comisionul din valoarea primei obligatorii platite, in cuantumul prevazut prin ordin al presedintelui C.S.A, fiind eliminat dreptul de a refuza \"plata despagubirilor in cazul in care, in termen de 60 de zile de la producerea riscului asigurat\", beneficiarii \"nu au instiintat asiguratorul despre acest fapt si daca, din acest motiv nu s-a putut determina cauza producerii riscului asigurat, respectiv marimea si intinderea prejudiciului\".

  Articol scris de Raluca Dobre - PR representative

  Postat în 16.12.2010 10:00:09. Vezi pagina lui Raluca Dobre din Bucuresti

  vizualizat de 2319 ori; citit de 2344 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comentarii (1)
 • Viorica Vizitator Ialomita
  imi place site-ul vostru si vreau sa fiu la curent cu toate noutatile aduse de voi (financiare, imobiliare, juridice, bancare - legate de domeniul imobiliar, evolutie etc).Multumesc.
  Duminica, 23 Ianuarie 2011 ora 16:19:25

 • Comenteaza si tu