Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Construcţia insulelor The World, din Goful Persic, în litigiu

  Construcţia insulelor The World, din Goful Persic, în litigiu - Articole

  “The World” (“Lumea”), proiectul cel mai impresionant din lume ce vizeaza construirea unor insule in forma de harta globala a lumii in oceanul Atlantic, este in pericol!

  “Acest grup de 300 de insule artificiale din largul coastei Dubai este stabil”, insistă dezvoltatorul acestuia , Nakheel, în ciuda unei hotarari de contencios in instanta întemeiată pe faptul că "The World" a fost neglijat şi se erodează.
  "Nu este nici o problema cu stabilitatea insulelor Lumii, care sunt in procent de aproximativ 70 la sută vândute şi predate", a declarat un purtător de cuvânt Nakheel când a fost întrebat despre aceste acuzaţii.  "Cumpărătorii insulelor au responsabilitatea de a continua dezvoltarea lor în timp util", a adăugat el.

  Aceste insule, dintre care multe reprezintă ţări, pot fi accesate doar cu barca sau elicopterul, şi au fost menite să fie proiectul reprezentativ al statelor din Golf.  Constructorii au planurile pregătite pentru câteva insule, dar pe cele mai multe dintre ele dezvoltarea nu a început încă.

  O companie ce a fost contractată pentru a oferi sprijin logistic pentru insulele Lumii a depus o plângere la un tribunal ce se ocupă de multiplele probleme ale cazurilor legate de conglomeratul insulelor Lumii din emiratul Dubai, întemeiată pe faptul că dezvoltatorii terţilor nu au fost încurajaţi să dezvolte insulele, spunând că din acest motiv au fost lovite de eroziune.

  Subsidiara The World LLC, Nakheel  "nu a dezvoltat proiectul asa cum anticipase la momentul încheierii acordului şi proiectul a zăcut în mare măsură nedezvoltat," spune plângerea depusă de Penguin Marine Boats Services LLC.

  Penguin este contractat şi obligat să plătească o taxă de licenţă de 5 milioane dirhami (1,36 milioane dolari de dolari) pe an pentru desfăşurarea operaţiunilor, dar datorită opririi dezvoltării insulelor "nu a fost în măsură să-şi dezvolte oportunităţi de afaceri", scriu aceştia în plângere.

  În plus, "canalele de navigaţie sunt în prezent atât de prost-definite încât adâncimile apei au fost atât de grav erodate datorită nisipului aluviunilor blocând canalele de navigaţie, presupunând recuperarea majoră necesară de acum înainte ", spun aceştia.

  Richard Wilmot-Smith, un avocat al Penguin Marine, a fost citat de presa locală că ar fi spus tribunalului că "insulele intră treptat înapoi în mare."

  Nakheel a respins acuzaţiile drept "declaraţii înşelătoare şi răutăcioase".  "Afirmaţii incorecte în întregime şi imposibil de susţinut referitoare la starea insulelor Lumii au fost făcută în contextul unui caz în justiţie împotriva LLC Mondiale de către un furnizor de servicii logistice", a declarat purtatorul de cuvant al acestora.

  "Nakheel va continua să protejeze interesele operaţiunilor sale şi a părţilor interesate şi să ia măsurile necesare în aceste circumstanţele", a adăugat el.

  Purtătorul de cuvânt a declarat că acest caz "a fost respins cu cheltuieli acordate în favoarea LLC World. Suntem răzbunaţi prin decizia instanţei."  
  Cu toate acestea, o hotărâre definitivă cu motivarea deciziei nu a fost încă postat pe site-ul web al tribunalului, acolo unde apar hotărârile după ce au fost eliberate.  Cotidianul naţional în limba engleză The National din Abu Dhabi a declarat că tribunalul a decis împotriva Penguin, dar nu a făcut publică încă motivaţia sa.

  Juriştii Penguin Marine au refuzat să comenteze, şi Alex Labor, managerul general al companiei, a spus doar că "poziţia Penguin este ... cea pe care avocaţii noştri au susţinut-o în timpul procesului."

  Nakheel, compania care a dezvoltat în Dubai insulele în formă de palmier şi hotelul de lux Atlantis, printre alte proiecte, a fost grav afectată de criza economică mondială care a condus la o scădere dramatică a preţurilor propretăţilor imobiliare în Dubai.

  Nakheel s-a divizat din compania mamă Dubai World, care a zguduit pieţele financiare globale atunci când a anunţat în noiembrie 2010 că va îngheţa plaţile, în cadrul unui plan de restructurare a datoriilor.

  Articol scris de Biroul De Presa - PR representative

  Postat în 30.01.2011 23:34:39. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 5035 ori; citit de 2885 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul