Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga noi Articole ale partenerilor
 • Programul Minune ”Prima casa”, al premierului Emil Boc

  Programul Minune ”Prima casa”, al premierului Emil Boc - Articole

  (Programul "Prima Casa", partea I)


  Premierul Romaniei Emil Boc a anuntat ca programul 'Prima Casa' va intra in vigoare in maxim o luna, asadar incepand cu luna iulie 2009, va fi sustinut de 16 banci si se asteapta a fi un mare success. "Suma de pornire va fi de 100 de milioane de euro, garantii guvernamentale, pe care statul le acorda Fondului de Garantare", conform celor spuse de premier.


  Persoanele vizate ce vor putea beneficia de acest program minune, vor putea apartine oricarei categorii de varsta, fara limita, in general familiile tinere cu venituri modeste, atat timp cat nu sunt proprietari ai nici unui imobil si care de asemenea nu au la activ niciun credit ipotecar pana acum. Valoarea maxima a creditului accesat va fi de maxim 60.000 de euro.


  Bancile care au intrat in aceasta cursa trebuie sa respecte conditiile impuse de Guvern si anume: avans maxim de 5% si aplicarea unei dobanzi mai mici, care s-ar putea situa la jumatate din dobanda practicata in prezent pe piata (si care oricum nu ar ajunge la valoarea ei reala, avand in vedere mafia bancara din Romania, unde, ca exemplu va amintim ca si daca depui o suma de bani astazi si doresti sa o scoti peste jumatate de ora, ti se percepe un comision de toata frumusetea, de care in nici intr-un alt colt din lume nu s-a mai auzit). Se estimeaza ca vor intra in acest program peste 120.000 de locuinte pana in anul 2011.


  Programul “Prima Casa” implica foarte mult timp si foarte multe fonduri, insa Guvernul ne spune sa nu ne speriem deoarece nu va renunta la celelalte programe sociale de acest gen, precum proiectul in care isi propune sa construiasca in jur de 6.000 de locuinte ANL si sociale, acestea numai in anul 2009 si alte 10.000 de locuinte in 2010. (Nu vrem sa fim suspiciosi insa, anul 2009 a ajuns la jumatate si nu vedem nimic concret, insa cum noi romanii suntem creduli in continuare, ii vom mai acorda cateva credite premierului si il vom trage de urechi abia la finele lui 2009, cand se va trage linie. Sa speram totusi, pastrandu-ne o doza de optimism, ca proiectul va fi dus la bun sfarsit si cele 6000 de locuinte vor fi date spre uz pentru 2009).


  Nici Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) nu s-a lasat mai prejos si au anuntat ca se alatura si ei programului "Prima Casa" si reduc cu 30% onorariile atat pentru incheierea actelor de vanzare cumparare, cat si pentru autentificarea contractelor de ipoteca, venind si acestia in ajutorul persoanelor ce vor sa achizitioneze o locuinta. De asemenea persoanele care isi vor cumpara o locuinta prin acest program, beneficiaza si de o reducere de TVA de 5%, de la 19%.


  De asemenea, ministrul pentru IMM, Constantin Nita sustine ca locuintele incluse in programul “Prima Casa” ar trebui construite si nu cumparate, acest fapt ducand la cresterea numarului de garantii pentru obtinerea creditelor de catre firme. Totodata presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, sustine ca din umbra, programul 'Prima Casa', ar dezvolta sectorul de constructii si ar relansa sistemul economic, principalul motiv al acestui program ramanand la primele aparente, rezolvarea unor probleme sociale si accesul la locuinte pentru cei cu venituri modeste, adica pentru acele familii care nu isi permit sa acceseze un credit ipotecar.

  Articol scris de Galaxy Imob - Agent imobiliar, Galaxy Imob Grup S.R.L.

  Postat în 03.06.2009 15:39:27. Vezi pagina lui Galaxy Imob din Bucuresti

  vizualizat de 7178 ori; citit de 1390 ori; categoria: Articole parteneri
   
 • Comenteaza primul