Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Clientii imobiliari vor sa lucreze cu agenti pregatiti

  Clientii imobiliari vor sa lucreze cu agenti pregatiti - Articole

   

  Cu toate ca domeniul imobiliar este puternic afectat de criza, sau poate chiar din acest motiv, putinii clienti existenti incep sa fie selectivi in alegerea agentului imobiliar cu care sa lucreze.

  Pe langa faptul ca majoritatea cumparatorilor sunt atenti la poza si aspectul agentului, precum si a listarilor sale pe internet, studiaza si pregatirea declarata a acestora, preferand sa lucreze cu cel care poate demonstra aceasta pregatire.

   

  De ce? Pentru ca ii poate scuti de multa bataia de cap, de probleme care pot aparea in derularea tranzactiei, pentru ca au o capacitate de a intelege mai repede ceea ce doresc ei fiind trainuiti in acest sens, pentru ca prefera sa lucreze folosind contracte si oferind garantii scrise legate de ofertele propuse.

  Cand banii sunt scumpi pe piata nu merita sa ii risti, nu-i asa?

   

  Cafeneaua Imobiliara din Constanta

   

  In acest sens nu putem considera decat salutara initiativa constanteana de a construi un grup de lucru si de specializare, prin impartasirea informatiilor obtinute la cursurile specifice domeniului la care o parte dintre agenti au participat.

  Chiar daca sunt concurenti pe aceeasi piata si ar fi putut pastra doar pentru ei ceea ce au obtinut platind bani si investind timp la aceste cursuri, prefera sa lucreze in colaborare.

   

  “O buna pregatire a profesionistilor din domeniul imobiliar atrage catre agentii din domeniu tot mai multi clienti. Avand in vedere ca pe piata se simte nevoia unei schimbari in bine, asta nu se poate face decat cu oameni bine pregatiti care sa cunoasca si sa poata dezvolta domeniul imobiliar. Clientii, fie ei vanzatori sau cumparatori, in ultimul timp au inteles ca pot vinde sau cumpara proprietati numai cu ajutorul unor agenti bine pregatiti.

  Acestia au renuntat de ceva timp sa mai lucreze cu "samsari", astfel, impartasind cu colegii, fie ei si concurenti, cunostintele pe care le acumulam nu facem altceva decat sa educam piata, sa vorbim aceeasi limba, sa ne comportam ca niste profesionisti, iar asta va face sa atragem tot mai multi clienti care doresc niste servicii de inalta calitate si care fac diferenta intre cei care ii pot ajuta sa achizitioneze sau sa vanda un bun imobil si cei care mai mult ii incurca.” ne raspunde domnul Marian Muresan, initiatorul actiunii de la Constanta.

   

  “Ne-am angajat fata de clientul nostru pe care il reprezentam ca vom distribui informatia (despre oferta imobiliara - n.r.) catre toti agentii din piata pentru a realiza vanzarea intr un timp cat mai scurt, la cel mai bun pret, si suntem dispusi in acest sens sa impartim comisionul cu agentul cumparatorului.” specifica domnul Gabriel Sorin Leu, suporter principal al acestei actiuni.

  “Prin training-urile pe care le sustinem scoatem in evidenta diferenta dintre profesionistii din domeniu si restul pietii” spune acesta.

   

  Asa credem si noi: clientii au inceput sa vada diferentele si avantajele de a lucra cu un agent bine pregatit. Chiar daca pana nu de mult conta doar numarul anilor de experienta pe care ii aveai in acest domeniu, acum acest criteriu nu mai este atat de relevant, cei care raman nepregatiti transformandu-se in “dinozaurii” imobiliarelor.

   

  “Salutam initiativa si sustinem existenta unei astfel de cooperari intr-o comunitate care pana nu de mult a fost foarte inchisa jocului colaborarii” spune Mihai Stan, managerul portalului imobiliar TopEstate.ro

   

  “Ma bucur ca aceasta incepe chiar la Constanta. Desi intalniri imobiliare au inceput sa se inchege in intreaga tara intre agentiile zonale, grupul de la Constanta face o diferenta pentru ca imparte si accesul la pregatire, care este si costisitoare, se finiseaza in timp cu multa practica si de multe ori este greu de gasit.” conchide acesta.

   

  La aceasta intalnire au participat, fara a conta ordinea in care sunt mentionati mai jos:

   

  Gabriel Sorin Leu (Realtor , CRS) membru Apair – agentia Authentic House

  Marian Muresanu (CRS ) – agentia Terra Development

  Mircea Vinteanu  (Realtor , CRS) membru Apair – agentia Elite

  Ionel Mocanu (Realtor , CRS) membru Apair – agentia Regal Imobiliare

  Valentin Valeanu (Realtor , CRS) membru Apair – agentia Eurobusiness

  Edward Patsomitis (Realtor , CRS) membru Apair – agentia Intermed Grup

  Dan Ivanof (Realtor , CRS) membru Apair – agentia Mereu Activ

  Robert Gargaianu (Realtor , CRS) membru Apair – francizat RealPro

  Dogaru Maria - agentia Tomis Topestate

  Paul Dogaru (Realtor , CRS) membru Apair – agentia Coriax 97

  Elena Sandu - agentia Regal imobiliare

  Mihai Stan – din partea portalului imobiliar TopEstate.ro

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 25.11.2011 10:50:11. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 23982 ori; citit de 2406 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comentarii (4)
 • Edward Patsomitis Manager de agentie Constanta
  Multumim portalului Top Estate pentru increderea acordata, in continuare asteptam si alti colegi agenti imobiliari sa se alature actiunilor noastre.
  Trebuie sa fac mentiunea ca aceasta intalnire nu este prima si nu va fi nici ultima. Este bine ca va adresati publicului consumator de servicii imobiliare si comunitatii imobiliare locale, astfel de informatii ar trebui sa fie periodice fiind foarte utile in relatia agent-client.

  Deasemeni consider ca ar trebui sa stie clientii nostri ce inseamna Realtor sau CRS si de ce este bine sa aleaga un astfel de agent. In curand va incepe o campanie de informare a consumatorilor de servicii imobiliare, la care se lucreaza de ceva timp, astfel incat sa nu mai auzim in piata de agenti "tepari" sau alte apelative injurioase aduse agentului imobiliar.

  Cu siguranta ca au existat si asemenea persoane care au speculat in piata imobiliara, dar cu siguranta aceia nu mai sunt de mult. Criza mondiala a cernut si va cerne in continuare astfel incat clientii nostrii sa fie reprezentati numai de profesionisti.

  Cu respect Edward Patsomitis, Realtor, CRS.
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 ora 14:15:39

 • Vinteanu Mircea Vizitator Constanta
  Doresc ca si colegul meu, sa multumesc reprezentantului Top Estate pentru implicarea alaturi de noi in aceasta actiune de educare a agentilor imobiliari doritori de o schimbare. Un foarte impprtant motiv al acestei actiuni este pentru a evita asocierea imaginii noastre cu cea a \"Autointitulatilor Agenti Imobiliari\" care prin lipsa lor de profesionalism, etica si bun simt au reusit sa pateze si sa denigreze aceasta profesie. Pentru asta,am decis sa informam publicul larg cat si consumatorii de servicii imobiliare despre modul de lucru al unui agent imobiliar profesionist, sa-i invetam pe acestia cum sa se fereasca de capcanele oferite de \"samsarii imobiliari\" si despre pasii ce trebuiesc urmati pentru a beneficia de servicii imobiliare de calitate cu maxima siguranta ca vanzarea/cumpararea de imobile sa fie intotdeauna in avantajul lor ca si clienti.

  Cu stima, Mircea Vinteanu Realtor, CRS
  Vineri, 25 Noiembrie 2011 ora 19:41:19

 • Gabriel Sorin Leu Manager de agentie Constanta
  24-11-2011 HOTEL DALI CONSTANTA

  Training vanzari sustinut de Marian Muresanu de la Terra Development unde au participat profesionisti din domeniu imobiliar.

  Prima "CAFENEA IMOBILIARA" !!!!!
  Sambata, 26 Noiembrie 2011 ora 18:20:59

 • Laurentiu Bosoc Broker imobiliar Constanta
  Felicitari ptr. evenimentul organizat si sustinut de catre toti participantii si la mai multe ...
  Cu stima Laurentiu Bosoc
  Luni, 28 Noiembrie 2011 ora 19:32:05

 • Comenteaza si tu