Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
  • Cum sa economisesti bani cand cumperi o casa

    Cum sa economisesti bani cand cumperi o casa - Articole

     

    Puteti sa ma credeti sau nu, dar cea mai încantatoare decizie este cea de a achizitiona o casa. Pe langa faptul ca iti asigura adapost şi securitate, o casa este de asemenea si cea care iti da satisfactie şi fericire si un sentiment ca apartii de un loc doar al tau in care te poti retrage cand vrei. 

     

    Pe langa toate aceste lucruri placute, ca lucru serios stim ca o casa este o investitie pe timp de-o viata pentru cei mai multi, si implica plata unei gramezi de bani. 

    În plus, o data cu inflatia preturilor proprietatilor si pe de alta parte cu cheltuielile lunare inerente intretinerii acesteia,  o parte semnificativa a investitiei se transforma în pasiv, în investitii moarte. 

     

    Din fericire, exista mai multe moduri de a economisi bani atunci cand cumperi o casa. Robert Kiyosaki, un afacerist american de origine hawayana, care si-a castigat averea in principal din investitiile imobiliare, spune ca “castigul trebuie sa il faci la cumparare, nu la vanzare”.

     

    Asa ca sa discutam cateva dintre modurile prin care poti economisi direct de la cumparare.

     

     

    1. Cauta vanzatorii motivati sa vanda.
    2.  

    Cea mai uşoara metoda şi cel mai sigur mod de a economisi bani atunci cand cumperi o casa este de a vana vanzatorii motivati, ​​care au nevoie urgenta de numerar. Nevoia lor urgenta de bani iti  va da posibilitatea de a negocia mai mult decat in mod uzual. Pana la urma suntem intr-o piata a cumparatorului, nu?

     

    Daca iti place casa vei intra in discutia de pret, iar proprietarul acesteia va fi mai mult decat interesat sa te asculte.

     

     

    1. Cumpara ceva nefinalizat
    2.  

    In loc sa cumperi o casa sau un apartament construit integral si finisat, sau superfinisat, ia serios in considerare achizitionarea unei case care este inca in constructie.

    Avantaje:

    -          Poti vedea ce inca nu a reusit constructorul sa acopere: vezi daca peretii, fundatia sau alte zone neacoperite sau netencuite sunt corespunzatoare din punct de vedere constructiv.

    -          Iti poti aduce amprenta personala fara a fi nevoie sa darami: multi cumpara apartamente renovate prospat si pentru ca nu le place ceva incep sa sparga si sa puna altceva in loc. Se irosesc bani, timp si iti creezi stress.

    -          Obtii, bineinteles, un pret mult mai mic. Cine vinde in faza asta in mod clar are nevoiie de bani: daca e dezvoltator probabil are credite si tu il ajuti sa isi mai plateasca cateva rate, daca e particular probabil s-a inhamat la ceva ce nu poate duce. Oricum, tu castigi.

     

    Dezavantaj:

    -          Vreau sa fii rezervat si foarte atent, deoarece pot exista ipoteci sau, in cazul dezvoltatorilor, unii nu mai pot duce constructia pana la sfarsit. Verifica, verifica, verifica.

    1.  
    2.  
    3. Fii smecher.
    4.  

    Cum ai putea sa fii smecher? Foloseste-te de timpul, experienta si dorinta de castig a altora.

    Pai:

     

    -          Foloseste-te de un agent serios. El este cel care va pierde timpul si va cauta printre toate ofertele neinteresante una sau unele in concordanta cu pretentiile tale.

     

    -          Plateste-I dublu. Desi pare ca vei plati mai mult daca ii dai comisionul dublu, in realitate ii vei plati dublu comisionului daca, asa cum ii vei specifica din prima clipa, iti va gasi o oferta cu 10% sub pretul pietei.

     

    Deci daca vrei sa cumperi un apartament cu 2 camere, un comision obisnuit ar fi de 2%, adica 1.000 de euro. Daca vei lucra fara agent il vei economisi, sa zicem. Dar daca vei lucra cu agent, iar acesta iti va gasi o casa al carei pret ar fi de 50.000 la 45.000 (este treaba lui sa o negocieze in favoarea ta), atunci tu platindu-i dublul comisionului, adica 2.000 de euro, vei ramane cu 3.000 de euro castigati.

    Asa ca pune-l la treaba!

     

     

    1. Ia un “credit bun”
    2.  

    Am scris in alte articole ce diferenta este intre creditele rele (cele folosite nejudicios, in scopuri gresite/deturnate scopului initial sau pentru cumpararea de pasive) si creditele bune (cele care se platesc singure, care folosesc la generarea de active si la imbogatire, coroborate cu o perioada ceva mai scurta de indatorare).

    Asadar nu ocoli banca, in ciuda renumelui general prost pe care il au creditele acum.

    Realitatea este ca cei care plang acum au luat credite pentru pasive, nu pentru active si nici macar nu inteleg diferenta.

     

    De pilda, daca nu este prima ta proprietate, ci vrei sa o folosesti la inchiriere si generarea de profit ulterior, fie ca este un apartament sau spatiu comercial sau altceva, socoteste daca din chirie poti achita lunar rata si inca sa ramai cu un oareare profit (cu cat mai mare cu atat mai bine). Daca da, incepe sa studiezi piata creditelor: bancherii vor fi bucurosi sa te crediteze la dobanzi mici in aceasta perioada.

     

    Iar daca vrei sa revinzi, ia un sfat personal: cumpara atat de jos, incat chiar daca piata merge si ea in jos sa reusesti sa vinzi in profit. Va dura probabil cateva luni, poate chiar un an sa gasesti o astfel de proprietate, dar vei acoperi dintr-o singura tranzactie toate cheltuielile si asteptarea.

     

    Daca ai si tu alte sfaturi in ceea ce priveste economisirea la cumparare, posteaza-le la Comentarii.

    Succes.

    Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

    Postat în 07.12.2011 00:04:34. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

    vizualizat de 18908 ori; citit de 827 ori; categoria: Articole proprii
     
  • Comenteaza primul