Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga noi Articole ale partenerilor
 • Care sunt cauzele reale ale actualei crize economico-financiare? (partea 1)

  Care sunt cauzele reale ale actualei crize economico-financiare? (partea 1) - Articole

  MOTTO:
  " Informatia inseamna avere si putere ! "


  Atentionare:

  Acest articol reprezinta un alt punct de vedere cu multe argumente si informatii solide, reale, dar nu este totusi perfect, insa daca il veti citi cu atentie si il veti judeca cu creierul propriu va poate scapa de multe necazuri si va poate oferi mari satisfactii in viata. Persoanele care detin informatii mai bune si mai utile decat cele prezentate de mine sunt rugate sa le sintetizeze intr-un articol sau articole superioare celui de fata si sa le prezinte publicului larg. Critica sau barfa pe marginea acestui articol nu ajuta pe nimeni cu nimic. Cine se simte in stare de ceva mai bun e rugat s-o demonstreze in practica, cu un articol mai simplu, mai util si mai bine documentat decat aceasta.


  Dupa cum intuiti acest articol se refera la niste cauze ale crizei economice globale in care ne aflam iar multe informatii din cele ce urmeaza sunt sigur ca nu vor placea multora! Sa nu credeti ca sunt bolnav de pesimism! Nu, nici pe departe! Chiar sunt unul dintre putinii care se incapataneaza sa creada ca romanii vor ajunge o natiune bogata si fericita. Avem toate conditiile pentru a trai minunat, dar ne lipsesc informatiile, instruirea si educatia in directia imbogatirii. Lipsa de pregatire culturala si profesionala poate fi un handicap in calea unor vise de realizare materiala, sentimentala si sociala, insa nu e de neinvins! Si mai stiu ceva: un adevar crud si niste informatii corecte sunt mult mai folositoare in viata decat niste minciuni siropoase!

  In alta ordine de idei mai vreau sa fac doua precizari: in articolul cu cele 3 prognoze nu m-am hazardat, desi stiam acele informatii de acum vreun an si o luna, le-am tot analizat si intors pe toate partile, am observat ce se intampla si am ajuns la concluzia ca este purul adevar! In al doilea rand aceste informatii din prezentul articol sunt culese de mine inca de la inceputul anului 2009, din cateva surse bine documentate si foarte credibile. La inceput nu mi-a venit sa cred dar am lasat sa treaca timpul si deja se intampla sub ochii nostri, astfel ca acum sunt convins ca tot ce voi scrie in acest articol merita scris!

  Sa incepem totusi, nu?

  1. Efectele crizei economico- financiare actuale

  Foarte probabil, multi dintre romani au tratat superficial problema crizei economice, crezand ca e un fenomen conjunctural de scurta durata. Asa cred si multi politicieni romani, dar se inseala amarnic. Criza economica actuala e o criza profunda si de lunga durata a sistemului mondial capitalist. Ea nu se va rezolva intr-un an sau doi, ci va dura vreun deceniu, prin puseuri periodice.

  E posibil chiar ca, in anumite state, criza sa determine reinstaurarea sistemului socialist ori a unui sistem politico-economic mixt, cam cum a fost cel din Iugoslavia.

  Specialistii seriosi estimeaza ca prima faza a crizei economice va dura cam pana in 2013-2014 iar a doua faza in care criza alimentara va lovi intreaga Omenire (prognoza ONU), va incepe in 2015-2016, ajungand la apogeu in anul 2020. Aceste crize se vor manifesta in principal in urmatoarele directii:

  a. Reducerea cererilor de produse de folosinta indelungata (industriale in special dar si case, apartamente, cred eu), fapt ce va determina scaderea continua a preturilor acestora si somerizarea masiva a angajatilor din domeniu.
  b. Scaderea cererii de servicii neproductive, incepand de la consultanta pe diverse teme si pana la spectacole artistice sau sportive.
  c. Cresterea preturilor la carburantii fosili, concomitent cu scaderea preturilor la energiile verzi (solare, eoliene, hidro, etc).
  d. Cresterea de la an la an a preturilor produselor agro-alimentare, din cauza cresterii populatiei si dezvoltarii agriculturii ecologice.
  e. O pauperizare accentuata a unor mari mase de oameni, mai ales din orase, ca urmare a disparitiei ori reducerii unor profesii cu specific industrial si birocratic.
  f. Concentrarea in continuare a bogatiilor Lumii intr-un numar tot mai redus de maini (in companiile transnationale care vor rezista crizei).
  g. Aparitia unor grave probleme umanitare in tarile lumii a treia, mai ales in Africa si Asia, zone in care foametea din perioada 2015-2020 va face ravagii.

  2. De ce apar crizele economico-financiare?

  PARTEA A.

  In primele luni de la declansarea crizei actuale (noiembrie 2008-ianuarie 2009), ati auzit tot soiul de teorii si vaicareli privind criza economica mondiala si efectele ei dezastruoase asupra subredei economii romanesti (parca duduia in 2008, nu?). Lucru ciudat, insa: nimeni n-a indraznit sa va prezinte cauzele fundamentale si ultime ale crizei economice mondiale. Cei care le stiu le trec sub tacere in mod intentionat iar idiotii utili, inclusiv din randul jurnalistilor, vehiculau tot soiul de zvonuri alarmiste, cu tente apocaliptice. Adevarul este simplu, amicii mei: oranduirea capitalista prost organizata in plan economic genereaza periodic crize de supraproductie, cu consecinte nefaste asupra a sute de milioane de amarati din toate natiunile. Aceasta economie "liberala", haotica si consumista seamana teribil cu un joc la zaruri. Ea produce o mare varietate de marfuri si le arunca in piata, in jocul hazardului, fara a fi sigura ca vor fi cumparate si consumate. Adeptii capitalismului salbatic, cu economie total neplanificata, isi spun ca piata va regla consumul, prin mecanismul cererii si al ofertei. Acest reglaj brutal genereaza crize generatoare de suferinte si consuma o parte ingrijorator de mare din resursele naturale ale Terrei, punand sub semnul intrebarii viitorul tinerelor generatii.
  Actuala criza economica mondiala a inceput in Vest, cu epicentrul in Statele Unite, acest imperiu al raului prezentat de propagandisti si idioti drept modelul ideal de democratie. Intr-o prima faza, SUA si tarile vestice au reusit sa diminueze efectele crizei, exportand-o in fostele state socialiste.Cunoasteti deja metodele folosite in perioada 1990-2008.

  a. Puterile vestice au distrus economiile nationale ale fostelor state socialiste, inclusiv a URSS, eliminand concurenta acestora pe toate pietele Lumii (in special, din Asia, Africa, America de Sud). Noi, romanaii, am fost victime ale acestei agresiuni psihologice (propagandistice) si economice. In mai putin de 19 ani (pana in 2008 adica), economia noastra bine inchegata, planificata si rentabila a fost pulverizata sau insfacata de trusturi transnationale mafiote. Pana in 1989, Romania se afla intre primii zece creatori si exportatori de utilaj petrolier, otel, nave si aeronave, autoturisme de teren, medicamente si produse chimice foarte variate, armament si tehnica de lupta, tractoare si utilaje agricole etc. In prezent, nu mai figuram in nici un top al creatorilor, ci numai in statistici dezonorante privind bolile, mortalitatea, violenta si saracia. In decembrie 1989, aveam o rezerva valutara serioasa si nici o datorie externa. In prezent,statul roman este aproape falit, cu o datorie externa mai mare de 100 miliarde de euro si cu o economie incapabila sa plateasca aceasta datorie in zeci de ani. Unde au disparut imensele sume rezultate din vanzarea obiectivelor economice construite in perioada socialista si cele imprumutate ulterior? Aceste sume nu se vad nici in investitii cu termen lung, nici in nivelul de trai al populatiei. O mare parte din ele a ajuns in mainile mafiei politico-economice de tranzitie bastinase, cunoscuta dumneavoastra din presa iar majoritatea a luat calea strainatatii, saracind cumplit natiunea noastra. Procesul de pauperizare a natiunii romane continua clipa de clipa, prin repatrierea profiturilor realizate in tara de companiile transnationale care au acaparat cele mai rentabile ramuri si obiective economice romanesti. Noi devenim tot mai saraci, ca negrii din colonii, iar ei devin tot mai bogati, pe spatele nostru.

  Sfarsitul primei parti!

  Va doresc sanatate, succese, pace in suflet si lumina in minti!

  Articol scris de Daniel Serbanica - Broker imobiliar, Serbanica Imobiliare

  Postat în 06.06.2012 00:18:11. Vezi pagina lui Daniel Serbanica din Constanta

  vizualizat de 15729 ori; citit de 1950 ori; categoria: Articole parteneri
   
 • Comenteaza primul