Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
  • La pas, printre oferte | Când ştii că ai găsit locuinţa cea mai potrivită

    La pas, printre oferte | Când ştii că ai găsit locuinţa cea mai potrivită - Articole

    De multe ori, o spun aproape toţi cumpărătorii, cel mai greu este să te hotărăşti la care dintre apartamentele vizitate să te opreşti în cele din urmă. Nu pentru că multe seamănă între ele, ci pentru că presiunea cumpărării te îndeamnă să acţionezi în grabă, cu teama că locuinţa care îţi place cel mai mult se poate vinde în orice moment. Fie vorba între noi, cu o presiune similară se alege şi vânzătorul, deşi cel din urmă se gândeşte, de fiecare dată, că ar fi putut să spună „da“, cu toate că a spus „nu“.

     

    Nu spune „da“ la prima „strigare“

     

    Chiar dacă pare tentant, prin preţ şi prin opţiuni, aşteaptă măcar să vizionezi cel puţin alte două proprietăţi. Sunt cel puţin două motive de care poţi să ţii cont: mai întâi, că doar aş poţi face o comparaţie, iar în al doilea rând poţi evita o greşeală de apreciere, sau un alt factor extern ce îţi poate afecta decizia. În cele din urmă, mai este o întrebare la care ai nevoie de un răspuns: cu ce anume te atrage un anumit apartament şi lipseşte celorlalte vizitate?

     

    În joc intră şi zona în care vei locui

     

    Este clar că în cazul în care cartierul nu este unul bun, nici tu nu te vei simţi bine acolo. De aceea, cumpărătorii atenţi aruncă întotdeauna o privire în vecinătatea locuinţei: este vreo piaţă aproape, este mult de mers până la şcoală, pare a fi o zonă liniştită? Nu-i judecaţi prea aspru nici pe cei care acordă atenţie listelor de întreţinere, sau interfonului. În fond, fiecare dintre noi se gândeşte că va locui acolo pentru mut timp de acum încolo, aşa că orice detaliu contează.

     

    Noua locuinţă îţi satisface minimum trei cerinţe

     

    Înainte de decizia finală, este bine să te gândeşti care sunt cele mai importante beneficii pe care le aştepţi: un preţ bun, cât de multă lumină naturală intră pe ferestre, finisaje, spaţiu de parcare sau orice altceva te poate face să te simţi bine într-un loc nou. Fireşte, oricine poate avea mult mai multe aşteptări, dar regula spune că primele trei sunt cele mai importante, iar în acest loc nu este bine să laşi loc de compromis. Cu celelalte poţi fi mai flexibil.

     

    Graba strică treaba

     

    Atenţie la ofertele care vă cer să vă hotărâţi pe loc, acum, cât nu este prea târziu, pentru că nu ştiţi ce pierdeţi etc. Nimeni nu vă poate cere să aruncaţi cu banii în stânga şi în dreapta. Nu spuneţi „da“ numai pentru că altcineva vă influenţează insistent să o faceţi. Tactica agresivă de vânzare este mai degrabă un semn că este mai degrabă interesul altcuiva să spuneţi „da“. Daţi un pas înapoi. Aşteptaţi să treacă o noapte, sau, altfel spus, reflectaţi temeinic, pentru că noaptea este un sfetnic bun, nu-i aşa?

     

    În cele din urmă...

     

    Sau, poate, în primul rând, fiecare loc prin care treceţi vă spune ceva, sau, dimpotrivă, nu vă trezeşte nicio reacţie. De multe ori am văzut expresia cumpărătorului care intră în primul dormitor, zâmbeşte şi vede deja acolo patul copilului. Sau caută deja locul în care vor sta florile. Spuneţi-i cum vreţi, farmec, coincidenţă, abur de amăgire... Pur şi simplu se întâmplă: unele locuri ne atrag, altele nu. Iar cele care ne atrag ne fac de multe ori să visăm cu ochii deschişi. În fond, cine te poate condamna că, după un şir de căutări, sau chiar de la început, ai văzut, l-ai găsit, ţi-a plăcut şi, de acum încolo, te simţi ca... acasă.

     

     

    [articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, 01.martie.2013]

    Articol scris de Decebal Mureşan

    Postat în 25.02.2013 20:38:29. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

    vizualizat de 7387 ori; citit de 1276 ori; categoria: Articole proprii
     
  • Comenteaza primul