Pentru cei care îşi permit să dea 48.000 de euro pe metrul [...]">
Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Cele mai scumpe proprietăţi din lume

  Cele mai scumpe proprietăţi din lume - Articole

  Pentru cei care îşi permit să dea 48.000 de euro pe metrul pătrat

   

  Poate părea o piaţă exclusivistă, adresată numai celor care îşi permit câştiguri anuale de 30 de milioane de euro. Cum altfel îşi poate permite cineva să investească mari sume de bani, pentru o proprietate real estate, în câteva locaţii de pe glob? Şi totuşi, în timp ce numărul persoanelor bogate tinde să crească la nivel global, piaţa imobiliară adresată lor rămâne aceeaşi. Pentru bogaţii lumii nu se „alocă“ terenuri suplimentare. În fond, putem da dreptate celor care văd aici o piaţă de nişă, numai că această piaţă poate „supravieţui“ chiar şi în condiţiile în care milionarii pot fi mai mulţi, sau mai puţini. Sunt numai câteva metropole în întreaga lume care atrag bogăţia şi acestea cer preţuri pe măsură.

   

  Monaco, 28 de grade la umbră şi aproape 50.000 de Euro pe metrul pătrat

   

  Într-un top realizat în primăvară de gigantul media american NBC, Monaco conduce detaşat într-un top 5 al celor mai scumpe proprietăţi imobiliare din lume din anul 2012, cu un preţ pe metrul pătrat cuprins între 43.400-48.000 Euro. Dincolo de celebrul hit al lui Jean Francois Maurice, în care la Monaco totul este albastru şi totul este superb, milionarii care deţin proprietăţile de lux caută cazinourile, cursele de Grand Prix şi portul plin de yachturi luxoase. În plus, scutirile de taxe percepute de principat se pare că atrag, mai nou, bogaţii Franţei care fug de impozitările severe şi legislaţia dură promovate de preşedintele Francois Hollande. În rest, cu un milion de dolari, abia dacă se poate achiziţiona o locuinţă de 170 de metri pătraţi în zona zero.

   

  Hong Kong, locul în care autorităţile penalizează tranzacţiile imobiliare

   

  Conform NBC, locul al doilea în topul celor mai exclusiviste proprietăţi este ocupat de metropola asiatică situată la intersecţia marilor interese economice şi financiare mondiale. Cu un preţ mediu de 37.100-41.000 Euro, Hong Kong este locul în care creşterea preţului proprietăţilor a cunoscut o creştere constantă, de 4.6% în 2011 şi 8.7% în 2012. Totul, în pofida eforturilor autorităţilor care încearcă să tempereze piaţa de profil, prin aplicarea unei taxe de 15% pentru fiecare cumpărător străin, în momentul în care achiziţionează o proprietate. Un calcul simplu arată că în schimbul sumei de un milion de dolari, se poate achiziţiona cel mult un spaţiu de 200 de metri pătraţi, în zona cea mai bine cotată.

   

  În Londra, piaţa real-estate creşte continuu din 2010 până în prezent

   

  Recesiunea zonei europene nu a afectat câtuşi de puţin metropola britanică. Studiul NBC arată că preţul mediu pe metrul pătrat este cotat cu 31.600-34.900 Euro.  Fluxul de investitori a avut surse diferite în anul de referinţă 2012, când locul cumpărătorilor europeni a fost imediat ocupat de cei din Orientul Mijlociu, Asia, Africa şi Rusia. Londra este de departe capitala mondială cea mai veche, atunci când vorbim de marile interese financiare, de unde şi interesul crescut pentru piaţa real-estate. Dar Londra este totodată şi un centru cultural important, dar şi o destinaţie aleasă de celebrităţi. Tocmai de aceea capitala marelui imperiu este aleasă de şeici arabi, petro-nababi nigerieni sau oligarhi ruşi, după cum arată un recent articol din Vanity Fair.

   

  Geneva, destinaţie financiară şi o metropolă sigură, într-o ţară stabilă

   

  Topul NBC continuă cu metropola elveţiană, căutată îndeosebi pentru că este un centru financiar mondial, şi în egală măsură locul situat în apropierea staţiunilor din Alpi, într-un mediu nepoluat, dar şi sediul unor şcoli renumite. Analiza NBC mai arată că preţul mediu al locuinţelor este cuprins între 22.100-24.400 Euro, cu o scădere de 6% în 2012, în aşteptarea unui set de măsuri guvernamentale de înnăsprire a taxelor. Pe termen lung, realizatorii clasamentului se aşteaptă ca preţul mediu al locuinţelor să crească în Geneva, cel puţin din perspectiva creşterii nivelului de trai al rezidenţilor, cu peste 25%, în următorii opt ani.

   

  Parisul, rival al Londrei în atragerea bogaţilor lumii

   

  Metropola franceză a suferit însă în 2012 o depreciere a preţului proprietăţilor de 4%. Cu o cotaţie medie de 19.100-21.100 pe metrul pătrat de construcţie, capitala Franţei a avut de suferit, în opinia realizatorilor topului, de pe urma recesiunii din Zona Euro, dar şi ca urmare a suprataxării averilor, susţinută de guvernul socialist aflat la putere. Drept urmare, nu puţini au fost cei care au părăsit Parisul şi au căutat alte locaţii care să le găzduiască proprietăţile, alegând Monaco, Riviera italiană sau chiar Elveţia.

   

  Alte prezenţe exlusiviste

   

  Topul realizat de NBC continuă până la poziţia a zecea, cu Singapore, Moscova, New York, Sydney şi Shanghai. Pe o altă treaptă, analişti de prestigiu continuă acest clasament al locurilor în care întâlneşti cei mai mulţi porprietari bogaţi. Destinaţiile acestora sunt completate cu Beijing, Roma, Miami, Tokio, Los Angeles, Mumbai, Istanbul, Sao Paolo, Dubai şi Cape Town, unde preţul mediu pe metrul pătrat de proprietate are valori cuprinse între 4.100-4.600 Euro, de peste patru ori mai scump decât în Bucureşti.

  Articol scris de Decebal Mureşan

  Postat în 30.05.2013 10:06:47. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 11276 ori; citit de 929 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul