Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • “Prima Casa”, noua sau veche, dar nu construita in regie proprie …

  “Prima Casa”, noua sau veche, dar nu construita in regie proprie … - Articole


    Varianta finala a normei de aplicare a programului “Prima Casa” permite achizitia nu numai a locuintelor vechi sau aflate in ansambluri rezidentiale nou construite, ci si a caselor aflate la rosu, in curs de constructie, sau a caselor aflate in stadiul de proiect. Insa cine urmareste sa isi ridice propria casa trebuie sa stie ca programul nu finanteaza constructia in regie proprie.


    O casa aflata la rosu sau in faza de proiect poate fi cumparata daca beneficiarul depune cerere de finantare insotita de antecontract de vanzare-cumparare a respectivei locuinte. In plus, in cazul constructiei, aplicantul trebuie sa vina si cu un contract de constructie incheiat cu o firma autorizata care sa realizeze lucrarea. Cu aceste acte la dosar, aplicantul poate solicita credit de la banca pe baza promisiunii statului ca institutia finantatoare va primi banii si garantia la receptia casei. Insa atentie! promisiunea este valabila numai 18 luni, timp in care locuinta trebuie construita.


    Pentru a beneficia de programul guvernamental “Prima Casa”, solicitantul trebuie sa depuna efortul de a asigura avansul minim de 5% din valoarea totala a imobilului ce urmeaza a fi achizitionat, sa constituie un depozit echivalent cu dobanda pe trei luni, sa asigure casa si sa o ipotecheze in favoarea statului. Dupa dobandire, beneficiarul nu are voie sa vanda casa in primii 5 ani de la cumparare.


    Si bancile trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a fi acceptate in program de catre Ministerul de Finante. Creditul acordat nu poate fi mai mare de 60.000 de euro, sa nu se intinda pe o perioada mai lunga de 30 de ani si sa nu se perceapa comision de rambursare in avans.


    Din punctul de vedere al costurilor, creditul nu poate avea o dobanda mai mare decat valoarea rezultata in urma calculului EURIBOR 3M plus o marja de maxim 4% pentru creditele in euro si ROBOR 3M plus o marja de maxim 2,5% pentru creditele in lei. Comparativ, dupa exemplul ministrului Pogea, pentru un credit de 60.000 de euro acordat pe 25 de ani in conditiile actuale, solicitantul ar avea de achitat o rata lunara de 448 de euro si ar plati 87.000 de euro dobanda totala.Venitul necesar pentru a obtine acest credit ar fi de minim 897 de euro pe familie.

   Accesand un credit prin programul “Prima Casa”, solicitantul ar plati o rata lunara de 297 de euro si 42.000 de euro dobanda totala pe intreaga perioada de creditare. Venitul necesar pentru a accesa creditul ar fi de 595 de euro pentru o familie.


  foto: Raluca Dobre - PR Specialist, TopEstate.ro

  Articol scris de Raluca Mihaela DOBRE - Particular

  Postat în 19.06.2009 13:24:20. Vezi pagina lui Raluca Mihaela DOBRE din Bucuresti

  vizualizat de 5059 ori; citit de 1708 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comentarii (2)
 • Razvan Vizitator Constanta
  Prima Casa-O PORCARIE. Pana cand preturile nu vor ajunge la 400-450 euro pe mp nu se va mai cumpara nimic. Acest lucru se va intampla la sfarsitul lui 2010 inceputul lui 2011. Cei care au cumparat case pentru specul nu vor mai obtine nici 75% din cat au dat pe ele. Preturile la case nu va mai fi niciodata ca in 2008-2009. Pana si bancherii si-au luat niste tepe de milioane de euro pentru ca nu pot sa-si mai recupereze banii. Mie mila de cei care au devenit sclavii bancilor pe viata.
  Luni, 29 Martie 2010 ora 20:32:00

 • Cosmin Vizitator Cluj
  Razvan este un cretin fara cel putin cele patru clase! Sunt curios cand va construi el, sau cand se va construi pentru 400E pe metru patrat. Nimeniu nu investeste fara profit si pentru apartamente va creste cererea deci si ptetul! Plina tara asta de economisti de ....T!
  Marti, 30 Martie 2010 ora 19:41:43

 • Comenteaza si tu