Cum face tranzacţii nativul din [...]">
Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Zodiac… imobiliar: Gemeni

  Zodiac… imobiliar: Gemeni - Articole

  Cum face tranzacţii nativul din Gemeni

   

  De multe ori ne întrebăm ce influenţă pot avea astrele, atunci când suntem hotărâţi să vindem, sau să cumpărăm o locuinţă. Părerile sunt împărţite: unii vor spune că influenţa astrală poate fi, în cel mai bun caz, un motiv pentru  a scrie un articol pe această temă, în vreme ce alţii îşi consultă cu atenţie horoscopul, înainte de a face un pas important.

  Noi nu putem să ne situăm nici de o parte, nici de alta. În schimb, putem să vă sugerăm, cu toată seriozitatea, un subiect de reflecţie legat de partenerul de tranzacţie imobiliară care este născut în zodiac Gemenilor. Unii vor zâmbi cu superioritate: cum poţi recunoaşte un nativ al acestui semn zodiacal? Noi avem soluţia: vă oferim în rândurile ce urmează un ghid de lucru, cu paşi bine definiţi, cu detalii precise, cu rezultate infailibile, pe care îl deschidem astăzi la capitolul Gemeni. Până aici le-a fost!

   

  Să particularizăm grupul-ţintă

   

  Nativul din zodia Gemenilor este o persoană delicată, guralivă, cu degete subţiri şi portofele aşijderea. Cheltuie cât doi, munceşte cât unul. Te poţi ascunde cu greu de privirile lui iscoditoare, de glumele lui, de provocările la care eşti supus.

  În lift, este în stare să apese pe butonul etajului al patrulea, deşi imobilul are doar trei nivele. Un mic test: fii ursuz, spune-i că te distrezi jucând table de unul singur, închis în casa de la ţară, pe care vrei să o păzeşti până la momentul vânzării. Dacă nu este interesat de tranzacţie, dacă tot ceea ce îi spui este primit cu strâmbături şi cu remarci dezaprobatoare, atunci poţi afirma, cu siguranţă, că ai în faţă un nativ din zodia Gemenilor.

  Casa lui este una cu totul şi cu totul specială: de preferat în zone aglomerate, în mijlocul oraşului şi al confortului citadin. Dacă ar exista o locuinţă cu geometrie variabilă, cu siguranţă că Gemenii ar fi cei mai interesaţi. Ei sunt cei mai dispuşi la schimbări. Avizi de tot ceea ce reprezintă noutate, absorb cu aviditate orice informaţie şi iscodesc neobosiţi în căutarea ultimelor tendinţe, în orice domeniu. Poate tocmai de aceea, uneori nu pot vedea pădurea, din cauza copacilor şi pentru a-şi atinge scopul, calcă totul în picoare, inclusiv canalizările fără capac.... Detaliile nu sunt pe placul lor.

   

  Dacă vei cumpăra de la Gemeni, poţi avea ghinion

   

  Din vânzarea unei locuinţe, nativul face o adevărată negustorie. De fapt, nici nu ştii ce să faci mai întâi, în momentul în care vrei să cumperi o locuinţă de la Gemeni. Urmează un adevărat bombardament: eşti un norocos, ai parte de un chilipir, vei fi copleşit de avantaje, totul este prezentat de un vânzător guraliv, care brusc îţi devine familiar.

  Nici nu ştii, practic, ce să alegi: locuinţa, sau proprietarul? La fiecare întrebare, eşti copleşit de argumente solide, eşti asaltat, convins, lămurit, năucit. Totul, pentru a ceda în cele din urmă, puţin câte puţin. Un singur cuvânt îi poate însă doborî întreaga construcţie: detaliile. De aceea, cereţi-I detalii, măcar în proporţie de 10%, faţă de cât vorbeşte. Aşa îl aduceţi cu un picior în prăpastie.

  Vedeţi să nu fiţi dumneavoastră, însă, cu un pas înaintea lui!

   

  Un cumpărător la fel de dificil

   

  Pregătiţi-vă de un adevărat tir de întrebări, dacă veţi fi puşi în situaţia de a vinde un imobil unui nativ din zodia Gemenilor. Întotdeauna are curiozităţi la care nu vă aşteptaţi şi veţi fi surprinşi de aparenta lui lipsă de atenţie. În mijlocul explicaţiilor legate de punctele forte ale locuinţei expuse la vânzare, cumpărătorul zodiei buclucaşe lasă baltă gazda, priveşte entuziasmat un colţişor dintr-o încăpere şi construieşte un adevărat scenariu legat de modul în care a fost mobilat acel spaţiu cu cinci ani în urmă. Îşi concentrează apoi atenţia asupra unui alt spaţiu către care se îndreaptă val-vârtej, se miră, iar întreabă, nu aşteaptă răspunsul.

  Începe astfel să ţeasă o pânză înşelătoare: se interesează de preţ, uită să deschidă debaraua din hol, se îndrăgosteşte de bucătărie, pomeneşte de o altă locuinţă vizitată, nu pare să asculte gazda prea mult, în schimb mai încearcă să afle dacă preţul cerut mai poate suferi unele corecţii, evident, în avantajul lui…

  Totul are un scop: hărţuit continuu de partenerul zgomotos, vânzătorul cedează, de multe ori, dornic să pună capăt unui dialog continuu, care are început, dar care nu pare să aibă sfârşit. 

   

   

  [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, 25.mai.2013]

  Articol scris de Decebal Mureşan

  Postat în 10.06.2013 15:21:26. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 7966 ori; citit de 914 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul