Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Zodiac imobiliar - Echilibru în toate pentru nativul din Balanţă

  Zodiac imobiliar - Echilibru în toate pentru nativul din Balanţă - Articole

  Ce-şi face Balanţa cu propria mână, o locuinţă după propriul gust se cheamă.

  Nativul este oricând tentat să adopte ultimele noutăţi în materie de decorare şi aranjament, dar, atenţie, multe sunt realizate cu strădania personală! Asta şi pentru că, în materie de decorări, Balanţa este zodia cu unul dintre cele mai pronunţate spirite creative, atunci când vine vorba de îmbunătăţiri şi confort casnic.

  Vorbeam de spiritul creativ puţin mai devreme, ori tocmai acesta este imboldul care îl determină pe nativ să încerce de unul singur să îşi creeze un spaţiu de locuit supă placul inimii. De cele mai multe ori, ar putea apela la expertiza unui designer, însă tocmai spiritul său creativ îl împinge de  la spate şi îl „forţează“ chiar să urmeze un curs vocaţional.

  Aţi înţeles, Balanţa se va lăuda ulterior că totul este făcut de propriile-i mâini! Poate tocmai de acea, uneori devine prea exagerat în ceea ce priveşte mulţimea de accesorii şi finisaje care pot decora o casă, dar niciodată Balanţa nu este deranjată de aglomeraţie, de spaţiile gălăîgioase şi de zonele aglomerate ale unui mare oraş. Este exact mediul său preferat!

   

  Când un cumpărător face cât... doi

   

  Dacă v-aţi gândit la largheţea pungii, atunci nu vorbim de Balanţă! Nu! Nativul face cât doi cumpărători, pentru că, de multe ori, la achiziţia unei locuinţe va veni cu un însoţitor, care se va interesa de detaliile tehnice, de ţevi, de instalaţie electrică. Între timp, adevăratul cumpărător va vorbi cât doi şi va da frâu liber imaginaţiei: ce culori să aleagă pentru încăperi, ce mobilă ar fi mai potrivită... Iar toată discuţia va dura mult, foarte mult. Asta pentru că potenţialul client şi-a făcut deja, încă de la început, o evaluare în bani a locuinţei, iar un preţ nerealist îl va ţine departe.

  În schimb, decizia finală va veni foarte greu, pentru că este în firea lucrurilor ca Balanţa să se decidă după ce stă mult în... cumpănă!

   

  Să vândă, să nu vândă?

   

  Pe cât de greu se hotărăşte nativul din Balanţă să cumpere ceva ce-i place, pe atât de greu va fi şi să vândă. Dar asta şi pentru că este un negociator abil şi politicos. Chiar urmăreşte să se facă plăcut, fiindcă ştie că, în final, va putea să speculeze ceva, între două poveşti legate, evident, de locuinţa de care se desparte cu inima îndoită.

  Pentru că este o persoană realistă, Balanţa nu va cere un preţ exagerat, iar caracterul sociabil îl conduce, uneori, la un compromis onorabil, pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii civilizate. Sub semnul concesiei, Balanţa poate chiar lăsa din preţ.

   

   

  [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, septembrie 2013]

  Articol scris de Decebal Mureşan

  Postat în 16.09.2013 11:16:12. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 10858 ori; citit de 2573 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul