Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Zodiac ... imobiliar | Scorpionul - Control total în tranzacţii

  Zodiac ... imobiliar | Scorpionul - Control total în tranzacţii - Articole

  Nativul zodiei este o persoană puternică, dornică să atragă, să controleze şi să nu accepte orice, spun cei mai mulţi astrologi. Nici locuinţa lui nu poate fi prea departe de caracteristicile lui principale, aşa că locuinţa unui Scorpion va fi ferită de priviri indiscrete din exterior, este ferită de zgomotul oraşului şi are mai degrabă rolul să destindă, în dauna unui plus de utilitate. Dacă o putem compara cu o paletă de culori, atunci gândiţi-vă că veţi avea parte de o cromatică menită să impresioneze: culori puternice şi tonuri blânde, cu o preferinţă generală către verde. În plus, casa unui Scorpion va avea o forţă de atracţie creată de dotări şi accesorii menite să stârnească interes şi curiozitate. Este aproape imposibil să nu vedeţi pe pereţi şi tablouri abstracte, încărcate de simboluri pe care numai Scorpionul le decodifică.

  Cum arată un cumpărător profesionist

  Punctul cel mai „tare“ al nativului este legat de intuiţia de care dă dovadă când este pe punctul de a încheia o tranzacţie. De cele mai multe ori, Scorpionul îşi îndeplineşte obiectivele, iar cumpărarea unei locuinţe se încheie, inevitabil, în favoarea lui. Şi asta pentru nativul găseşte cu repeziciune modalităţi persuasive, sau chiar manipulatorii, prin care să îşi atingă scopul principal: obţinerea unui preţ cât mai mic. Prin urmare, nativul este un partener de negociere redutabil, obişnuit să preia iniţiativa şi să nu se lase înşelat. Printre puţinele puncte slabe care pot fi exploatate în defavoarea sa, ar fi atracţia către intrigi şi mister, iar o eventuală discuţie despre eventuale poveşti legate de imobil îi va stârni interesul şi îl va determina să facă mici concesii. Cât priveşte modul în care locuinţa îi va asigura intimitate, orice sugestie trebuie susţinută cu argumente şi probe solide.

  Vânzătorul care nu prea ştie să piardă

  Scorpionul este inflexibil, de aceea, atunci când vinde, va accepta cu greu să lase din preţul cerut. Nativul nu este obişnuit să iasă în pierdere, iar în momentul în care inflexibilitatea sa conduce la o dispută, cumpărătorul ajunge într-o zonă în care Scorpionul se simte cel mai bine: devine incisiv, provocator şi chiar caută să se răzbune. În acest moment, pentru el contează mai puţin obiectul tranzacţiei propriu-zise, ceea ce nu îl împiedică în continuare să recurgă la mici manipulări, în aşa fel încât cumpărătorul să accepte o ofertă în favoarea Scorpionului. De aceea, cumpărătorul trebuie să dea dovadă de mult tact şi să laude abilităţile financiare ale Scorpionului. Nativul poate accepta să fie măgulit, dar numai argumentele cele mai solide îl pot determina să îşi revizuiască oferta iniţială.

   

   

  [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, octombrie 2013]

  Articol scris de Decebal Mureşan

  Postat în 08.10.2013 22:19:35. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 11290 ori; citit de 1316 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul