Criza din Romȃnia nu ȋi sperie pe bogǎtaṣi

În [...]">

Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Cei bogaţi au decis sǎ cumpere pe timp de crizǎ. Aflǎ de ce!

  Cei bogaţi au decis sǎ cumpere pe timp de crizǎ. Aflǎ de ce! - Articole

  Criza din Romȃnia nu ȋi sperie pe bogǎtaṣi

  În ultima vreme cȃnd ne uitǎm la televizor, deschidem ziarul sau pur ṣi simplu ascultǎm ṣtirile la radio auzim cǎ ţara noastrǎ este ȋn continuuǎ criza. Nimic nu merge bine, preţurile sunt din ce ȋn ce mai mari, salariile deabia ne ajung de pe o zi pe alta, dar cu toate acestea ȋncercǎm sǎ supravieţuim.

  La polul opus, se aflǎ bogǎtaṣii noṣtrii care se gȃndesc ce sǎ mai cumpere, sǎ mai vȃndǎ, cum sǎ obţinǎ profit, sau pur ṣi simplu ȋn ce sa mai ȋnvesteascǎ. Ei nu ṣtiu ce ȋnseamnǎ sǎ ai grijǎ zilei de mȃine, ce ȋnseamnǎ sǎ rǎmȃi fǎrǎ muncǎ sau ṣi mai rǎu sǎ nu ai un adǎpost deasupra capului. Dar ce putem face? Nimic. Nu ne rǎmȃne ȋnsa decȃt sǎ sperǎm cǎ poate ȋntr-o zi se va schimba ceva cu tǎriṣoara noastrǎ. Sperǎm mǎcar cǎ le putem asigura copiiilor noṣtrii un viitor cȃt mai bun.

   

  De ce cumpǎra bogǎtaṣii pe timp de crizǎ?

  Un exemplu foarte bun ar fi dat de faptul cǎ poate nu au ce sǎ facǎ cu banii ṣi bineȃnţeles trebuie sǎ-i arunce pe ceva util ṣi ȋn plus dacǎ mai ies ṣi bani ce ȋṣi mai pot dori. De asemenea, nu au alte ṣanse sǎ-i ȋnmulţeascǎ decȃt dacǎ cumpǎra terenuri, apartamente, case etc. Se aṣteaptǎ ȋn mod sigur ca ȋn urma unei astfel de investiţii sǎ aiba rezultate bune. Totodatǎ, pe piaţǎ, ofertele sunt variate, iar preţurile au scǎzut semnificativ faţǎ de alţi ani, aṣa cǎ pentru cei cu posibilitǎţi financiare este o sursǎ perfectǎ de ȋmbogǎţire.

   

  Cumpǎrǎtorii sunt din ce ȋn ce mai pretenţioṣi

  Ofertele bune nu mai pot fi cumpǎrate de oricineCu toate acestea, cumpǎrǎtorii au devenit din ce ȋn ce mai pretenţioṣi, preferǎ sǎ alerge mai mult pȃnǎ gǎsesc ceva bun, deoarece ṣi-au dat seama ȋntre timp cǎ ofertele nu le mai fug de sub nas. Astfel, deṣi preţurile sunt mici, bogǎtaṣii sunt conṣtienţi cǎ atȃta timp cȃt au bani o sǎ aparǎ ceva bun, iar ofertele bune nu pot fi cumpǎrate de oricine. De cealaltǎ parte, deṣi dobȃnzile au scǎzut, le gǎsim la limitǎ, o colaborare cu bancǎ nu le-ar aduce prea multe avantaje, ci dimpotrivǎ dobȃndǎ datǎ de ei ar fi prea micǎ în comparație cu ce ar obţine dacǎ ar cumpăra un imobil sau un teren.

  Rentabilitatea chiriei ȋi ajutǎ pe bogǎtaṣi sǎ-ṣi valorifice bugetul ṣi sǎ obţinǎ avantaje pentru viitor, ȋn sensul cǎ estimǎrile economice vorbesc despre o schimbare ṣi o posibilǎ evoluţie. La prima vedere pare destul de greu de crezut, dar existǎ o vorbǎ la noi ȋn popor care spune cǎ "speranţa moare ultima". În momentul de faţǎ dacǎ ai bani este mai mult decȃt indicat sǎ-i valorifici ȋn imobiliare ṣi ai ṣansa sǎ scoţi de douǎ ori mai mult decȃt dacǎ te ai duce la bancǎ ṣi ai face o depunere.

  Sǎ ne gȃndim cǎ vindem un imobil ṣi sǎ ne facem un calcul...vom vedea cǎ dacǎ ȋnchiriem un apartament, garsonierǎ o sǎ avem foarte multe avantaje. Cumpǎrǎm un apartament cu 40.000 de E, ȋl ȋnchiriem ṣi obţinem lunar o sumǎ frumuṣicǎ de 200 de euro, după ce am scăzut costurile la fisc, comisionul agenţiei etc.

  În concluzie, bogǎtaṣii au gǎsit cea mai bunǎ soluţie sǎ-ṣi dubleze averea prin intermediul imobiliarelor. Dupǎ cum am vazut ȋn zilele noastre dacǎ ai bani nu este suficient, ci trebuie sǎ ṣtii ȋn ce sǎ ȋi investeṣti chiar ṣi pe timp de crizǎ, mai ales cǎ banii obţinuţi le pot deschide mai multe uṣi spre un viitor promiţǎtor.

   

   

  [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanta, octombrie 2013]

  Articol scris de Ana-Maria Barbu - Jurnalist

  Postat în 03.11.2013 10:30:09. Vezi pagina lui Ana-Maria Barbu din Constanta

  vizualizat de 14714 ori; citit de 518 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul