Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga noi Articole ale partenerilor
 • La mare sau la munte de revelion?

  La mare sau la munte de revelion? - Articole

        Dacă ne aruncăm puţin privirea prin calendar remarcăm că mai sunt câteva săptămâni până la Revelion, ceea ce aduce multă agitaţie şi speranţă pentru noul an.

        Decembrie poate pentru fiecare dintre noi este o lună mai specială, sau dimpotrivă pentru unii nu reprezintă decât sfârşitul anului 2013.

  Atunci când vine vorba de luna decembrie ne gândim imediat la sărbători, la zăpadă, concediu, cadouri şi nu în ultimul rând la încheierea unui an greu, fără schimbări majore pe plan economic şi cu nelipsita criză care a cam început să facă parte din peisajul mioritic.

       Să revenim totuşi la lucruri frumoase şi să intrăm puţin în magia sărbătorilor de iarnă, să încercăm să fim mai buni, mai înţelegători şi în mod special mai umani cu cei din jur.

       În această perioadă auzi cam la tot pasul ce program ai de Crăciun, unde petreci de revelion, ce ţinută o să alegi, ce se poartă în materie de design vestimentar şi în mod special ce tip de coafură abordăm în funcţie de locaţie şi garderobă.

      Adevărata problemă începe în momentul în care începem să ne gândim unde vrem să ne găsească noul an: în ţară, peste hotare, în club, la restaurant, la mare sau la munte.

     Ofertele sunt variate şi nu ne rămîne decât să optăm pentru o destinaţie şi până nu e prea târziu să facem eventual şi rezervări. Voi unde vreţi să mergeţi ? La mare sau la munte?

   

     Poate marea pentru mulţi dintre noi nu ne transmite nimic în perioada sărbătorilor, dar cu toate acestea hotelierii nu au stat prea mult pe gânduri şi au început să îşi prezinte cum ştiu ei mai bine ofertele.

    La polul opus, hotelierii și proprietarii pensiunilor de munte nu se lasă nici ei şi ca în fiecare an încearcă să atragă turiştii români sau străini cu o gamă variată de oferte. Dacă ar trebui să punem în balanţă atât muntele, cât şi marea, au farmecul lor şi nu prea reuşeşti să spui că unul e mai “bun” decât celălalt. Ce-i drept când spui iarnă gândul îţi zboară la sanie, drumeţii la munte, aer curat, ski, cabană.  

   

    Pentru constănţenii plictisiţi de mare muntele poate reprezenta o variantă, mai ales dacă vor să rămână pe plaiurile mioritice şi iubesc adrenalina însoţită de oaza oferită de munţi.

    De cealaltă parte pentru persoanele romantice marea poate reprezenta un ajutor de nădejde, mai ales dacă vrei pur şi simplu să te deconectezi după o perioadă aglomerată şi stresantă dintr-un oraş poluat şi extrem de agitat.

     Hotelierii de la malul marii lansează an de an oferte atractive de 2, 3 şi 4 nopţi de cazare, care includ, pe lângă masa festivă de Revelion, sedinţe de masaj, cine tematice, decoruri specific sărbătorilor.

  Petrece Sarbatorile de iarna si Revelionul la mare!

      Am început şi noi să dăm un click pe internet să vedem la prima vedere cu ce oferte vin hotelierii pentru turiştii care îşi doresc să petreacă intrarea în noul an la mare. Pachetele prezentate sunt actualizate începând cu data de 10.12.2013 şi au ca scop principal orientarea potenţialilor clienţi care îşi doresc să înceapă noul an cu distracţie şi relaxare.

      Ofertele variază aşa cum este normal în funcţie de preferinţele exigente ale clienţilor. Astfel, pentru un hotel de 5 stele din Mamaia (Vega) preţurile variază de la 1995 lei /persoană în apartament cu vedere frontală la mare şi se opresc la 1155 lei / persoană în cameră dublă.

  Pentru un pachet de 2 nopti în perioada 31.12.2013 - 02.01.2014 o cameră dublă ajunge 1155 lei / persoană, în timp ce un apartament cu vedere frontală la mare ajunge până la 1995 lei / persoană. Oferta include cazare pentru 2 nopţi, mic dejun, Cină Festivă de Revelion cu open bar, brunch pe 1 ianuarie, Cină Festivă pe 1 ianuarie.

  Pentru doritorii pretenţioşi şi cu posibilităţi financiare există şi un  pachet de 3 nopţi în perioada 30.12.2013 - 02.01.2014.

      În cadrul acestui pachet, camera dubla este 1545 lei / persoană, în timp ce apartament cu vedere la mare se ridică undeva la 1995 lei / persoană.

  Oferta include cazare pentru 3 nopti, mic dejun, Cină Festivă pe 30.12, dejun pe 31.12, Cină Festivă de Revelion cu open bar, brunch pe 1 ianuarie, Cina Festivă pe 1 ianuarie.

     

     La un hotel de 3 stele preţurile încep să devină şi ele puţin mai mici şi mai accesibile pentru turiştii care vor să petreacă într-un hotel din staţiunea Mamaia. Un exemplu bun este dat de Hotelul Victoria, unde pentru un sejur de 4 nopţi, doi adulţi trebuie să plătească pentru o cameră dublă 1880 lei / sejur. Oferta include 4 nopţi de cazare, demipensiune, cină festivă de Revelion în restaurantul propriu şi petrecere cu măşti în 01.01.2014. Se aplică 10% DISCOUNT pentru rezervările care au fost efectuate şi achitate integral până la 20.11.2013.

   

    Dacă preţurile hotelierilor vi se par destul de piperate şi cu toate acestea vă doriţi să petreceţi de revelion la mare, vestea bună vine din partea proprietarilor care îşi închiriază vilele pentru seara dintre ani. Astfel, pentru un grup de 16-30 persoane preţurile încep de la 2500 lei/ noapte şi ating pragul de 1500 lei/ noapte. Complexul Ambient Mamaia Nord închiriază vile pentru petrecerea revelionului în zona Mamaia Nord-Hanul Piraţilor, Constanţa. Complexul dispune de două spaţii de petrecere a revelionului, fiecare  dotat cu bucătărie proprie.

  Varianta 1: salon pentru 30 de persoane: 2500 lei/ noapte, preţ ce include cazarea în 15 camere pentru 30 de persoane şi închirierea salonului.

  Varianta 2: salon 16 persoane: 1500 lei/ noapte preţ ce include cazarea în 8 camere duble şi salon.

   

      Criza şi inventivitatea românilor i-a determinat pe proprietarii de locuinţe să îşi închirieze proria locuinţă pe perioada sărbătorilor. Dacă până acum nu am reuşit să vă convingem să optaţi pentru un revelion la mare trebuie să vă mărturisesc că pentru cei cu posibilităţi mai reduse închirierea unui apartament sau garsonieră reprezintă cea mai bună soluţie. Aici preţurile încep undeva de la 175 lei şi se termină în funcţie de pretenţiile clienţilor.

  Petrece Sarbatorile de iarna si Revelionul la munte!

     Când ofertele prezentate la mare nu vi se par suficient de atractive vă puteți reorienta spre munte, unde veţi găsi o varietate de pachete interesante.

      Astfel, de exemplu pentru o pensiune în Staţiunea Buşteni trebuie să achitaţi  de Revelion în jur de 1200 lei  pentru 3 nopţi în cameră dublă (mic dejun inclus) şi 1350 lei- sejur în cameră triplă (mic dejun inclus). Opţional pentru masa de Revelion trebuie să mai plătiţi 300 de lei- persoană.  

   

      Închirierea unei cabane în staţiunea Băişori, la 60 km de Cluj-Napoca începe de la 1400 lei- persoană/ 4 zile, până la 2100 lei/ persoană/ 6 zile-cazare în garsoniere şi apartamente. Pachetul include pentru revelion un meniu special, joc de artificii, divertisment muzical cu DJ, tombola şi concursuri, animator pentru copii.

      Indiferent de locaţia aleasă trebuie să vă grăbiţi să prindeţi ofertele disponibile şi să alegeţi în primul rând în funcţie de preferinţe şi personalitate. Atât muntele, cât şi marea au farmecul lor, și se merită ca în fiecare an să petreceţi noul an în altă locaţie.

  Articol scris de Ana-Maria Barbu - Jurnalist

  Postat în 12.12.2013 09:11:16. Vezi pagina lui Ana-Maria Barbu din Constanta

  vizualizat de 14406 ori; citit de 662 ori; categoria: Articole parteneri
   
 • Comenteaza primul