Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Zodiac ... imobiliar: Capricornul în imobiliare, sau „timpul înseamnă bani“

  Zodiac ... imobiliar: Capricornul în imobiliare, sau „timpul înseamnă bani“ - Articole

  Nativul este un adept al punctualităţii, iar acest principiul odată încălcat, orice tranzacţie imobiliară devine improbabilă, indiferent de avantajele sale. Capricornul este şi o fire conservatoare, iar tot ceea ce se situează în afara principiilor sale, îl indispune. Aşa că, aşteptaţi-vă să întâlniţi un vânzător corect, care nu îşi laudă proprietatea mai mult decât face. Mare sau mică, proprietatea sa este una practică, iar în momentul în care se decide să o vândă, va prezenta concis toate detaliile tehnice, precum şi pe cele de natură de a sublinia unicitatea. Totul, în cât mai puţine cuvinte şi fără ambalaje ţipătoare. În cazul în care cumpărătorul ajunge la discuţiile legate de preţ, Capricornul se va dovedi o fire prea puţin flexibilă: aşteptaţi-vă, în linii mari, ca preţul cerut să fie unul corect, ceea ce ar putea explica stăruinţa de a nu lăsa vânzarea la un preţ mai mic.

   

  Un cumpărător „de temut“

   

  În afara punctualităţii, Capricornul apreciază seriozitatea. De aceea, în momentul în care se decide să facă o achiziţie imobiliară, se aşteaptă ca, în contul posibilei achiziţii, vânzătorul să răspundă la toate întrebările. Şi nu vor fi puţine. Cumpărătorul Capricorn cere o mulţime de detalii tehnice, nu uită nimic important (de la uşa de la intrare şi pînă la podele, sau acoperişuri) şi nu priveşte cu ochi buni nici o deviere de la subiect, pentru că i se pare o irosire a timpului pe care îl are la dispoziţie. La cel mai mic semn că îi este ascuns ceva, sau la cel mai mic gest prea amical, potenţialul cumpărător va mulţumi şi va pleca. Nu va fi atras în nici un moment de privirea splendidă de la geam, ci mai degrabă de latura practică pe care o poate asigura un imobil. Iar acest aspect, pentru Capricorn, se poate reflecta şi într-un caracter mai sobru al locuinţei, fără note ţipătoare. 

   

  Comfort, fără efort

   

  În general, Capricornul preferă zone liniştite, pentru el o locuinţă trebuie să fie acel spaţiu în care îşi găseşte liniştea şi relaxarea, după o zi lungă de efort. Dacă fuge de ceva, acel ceva înseamnă locuri zgomotoase şi agitate. În locuinţă, niciodată nu va fi adeptul accesoriilor inutile, sau lipsite de utilitate şi nu îşi va cumpăra ceva ce nu îşi poate permite. Este o fire pragmatică şi cumpătată, de aceea nu va fi deranjat că are doar o garsonieră: când nu îi va mai asigura necesităţile şi nu îl va mai mulţumi, va avea suficienţi bani pentru o nouă achiziţie, mai spaţioasă.

  Articol scris de Decebal Mureşan

  Postat în 12.12.2013 09:53:03. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 14252 ori; citit de 1030 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul