Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga noi Articole ale partenerilor
 • Semne bune anul are, in imobiliare!

  Semne bune anul are, in imobiliare! - Articole

  Incep acest articol cu urarea de “Bine ai venit, 2014”, te asteptam de mult !
  Dupa 5 ani pot spune ca iese soarele pe strada imobiliarelor si chiar daca vor mai fi si nori, in esenta, vom avea o piata stabila, cu mici fluctuatii in anumite perioade, comparabila cu anii 2000-2002.


  Analizand piata imobiliara constanteana pe 2013 am constatat ca nu a fost un an nici rau, nici bun. A fost anul de tranzitie catre o piata stabila, cu directie pozitiva pe segmentul tranzactiilor imobiliare.  
   Conform datelor furnizate de ONCPI, cresterea numarului de tranzactii pana in noiembrie 2013 de circa 16% in intreaga tara, a facut ca 2013 sa ofere o stabilitate in piata imobiliara si pretul sa fluctueze intr-o marja mica de 3-5 % crescator sau descrescator pe metrul patrat construit.

  Constanta se afla si ea in plutonul fruntas al tranzactiilor imobiliare.
  Statistica tranzactiilor la nivelul judetului Constanta arata o  medie anuala (pe cele 11 luni pe care am acum datele, pana in luna noiembrie 2013) de 2.869,63 tranzactii imobiliare /luna. Aceasta medie a fost depasita de lunile octombrie - 3317, septembrie – 3001, iulie - 3286, aprilie – 3107 si februarie – 3022 tranzactii.


  Predictii imobiliare
  Daca ar fi sa fac cateva predictii as spune ca in continuare piata locuintelor va ramane varful de lance al imobiliarelor in anul 2014 si imediat dupa aceasta, piata terenurilor rezidentiale va cunoaste si ea o imbunatatire. Daca 2013 a fost un an anemic cu o usoara crestere a tranzactiilor in acest segment, preconizez ca 2014 va fi un an cu mult mai bun.
  Terenurile din localitatile limitrofe (Cumpana, Valu, Mamaia sat...) isi vor gasi mai usor cumparatori in acest an. Pentru marii investitori insa, pasii vor fi mici.
  Personal consider ca toata aceasta perioada de scadere ca a luat sfarsit; ocazional anumite oferte se vor tranzactiona la nivel de chilipir, ca si pana acum. Ofertele chilipir au existat in toate timpurile, bune sau rele.
  Ii invit sa actioneze pe cei care au amanat achizitiile in asteptarea celui mai bun pret, precum si pe dezvoltatori, pentru ca acum este momentul si pot crea permisele dezvoltarii unor noi proiecte imobiliare in Constanta, care implicit vor crea beneficii atat mediului economic, cat si pietei imobiliare, careia ii va oferi stabilitate.
  Investitiile imobiliare trebuie gandite acum pe termen lung, deoarece a apus vremea castigurilor mari in termen scurt. Anticipez o crestere a preturilor de tranzactionare de 3-5% in anul 2014.


  La multi ani,tuturor si cat mai multe achizitii imobiliare!
   

  Articol scris de Mihalache Nicu - Agent imobiliar

  Postat în 05.01.2014 12:24:08. Vezi pagina lui Mihalache Nicu din Constanta

  vizualizat de 15540 ori; citit de 800 ori; categoria: Articole parteneri
   
 • Comenteaza primul