Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
  • Interviu cu un agent imobiliar: Victor Pandele

    Interviu cu un agent imobiliar: Victor Pandele - Articole

    Luna aceasta la rubrica ,,Interviu cu un agent imobiliar’’  îl avem ca invitat pe domnul Victor Pandele, managerul agenţiei imobiliare Domus Grup.

    Victor Pandele a condus pe rând mai multe afaceri, până în momentul în care a găsit drumul către imobiliare şi s-a dedicat în cele din urmă doar acestui sector.  

     

    Ziarul de imobiliare: Cine este Victor Pandele ?

    Sunt soț și tată, pentru că îmi iubesc familia, sunt prieten pentru prieteni pentru că îmi plac oamenii, partener, pentru partenerii de afaceri, iar pentru mine, sunt un om liber pentru că gândesc liber.

     Dacă ar fi să aleg o singură linie directoare după care să mă ghidez în viață, aceasta ar fi: „Să ajut cât mai mulți oameni să obțină ceea ce își doresc”. Consider că e singură direcție către succes.

     

    Z.i. : Ce studii aveţi şi cum aţi ajuns să lucraţi la o agenţie imobiliară?

    Am studiat economia, specialitatea contabilitate, dar m-a pasionat comunicarea, relațiile interumane, dezvoltarea personală. Citesc zilnic și merg la seminarii de dezvoltare personală. Ideea de a avea o agenție imobiliară am avut-o cu mulți ani înainte, dar nu am pus-o în practică. Decizia am luat-o citind cărțile lui Robert T. Kiosaki: „Ghid de investitii” și „Profeţiile tatălui bogat” și mi-am dat seama că Imobiliarele sunt un domeniu cu potențial nelimitat: întotdeauna se vor vinde și cumpăra locuințe, spații, terenuri, indiferent dacă prețurile cresc sau scad, pentru că societatea este în mișcare, oamenii se căsătoresc, divorțează, firmele prosperă, dau faliment... etc. Mai mult istoria arată că este singurul domeniu de valori în care investițiile pe termen lung nu își pierd valoarea (nu mă refer la specula de moment, ci la investiții în adevăratul sens). Exemplu: 50.000 euro depuși în bancă aduc un venit anual de 1.200 euro; 50.000 euro investiți într-un imobil care se închiriază poate aduce un venit anual între 3.000 și 5.000 euro.

     

    Z.i. : În ce domeniu aţi activat înainte şi de ce v-aţi reprofilat? Ce nu a mers mai exact?

     Nu am fost niciodată salariat, am avut un bar, apoi depozit de papetărie, televiziune prin cablu, magazin alimentar și o afacere de comerț online  pe care o am și acum.  Ultima dată am avut un magazin alimentar, afacerea am vândut-o acum șapte ani, funcționează și acum, cu alt proprietar. Nu mai vedeam o perspectivă de creștere și am vândut.

     

    Z.i. : Tranzacţiile imobiliare vi se par problematice ?

    Tranzacțiile în sine nu sunt problematice, legile și procedurile sunt clare, dar lucrăm cu oameni și oamenii sunt complicați. Poate asta este și partea frumoasă a domeniului nostru că întâlnim mereu oameni noi, oamenii sunt diferiți și fiecare tranzacție are specificul ei.

     

    Z.i. : Care a fost cel mai scumpă proprietate vândută de dumneavoastră şi când?

    Cea mai scumpă proprietate am vândut-o pe timp de „criză” în 2010, după trei luni de iarnă în care vânzările au mers slab, am vândut o vilă de 600.000 euro. A fost o lecție foarte bună pentru noi, pentru că am învățat că atunci când faci munca, când faci lucrurile corect și ești perseverent, nu există „criză”.

     

    Z.i.: De ce ar trebui clienţii constănţeni să vină la agenţia dumneavoastră? Cu ce vă diferenţiaţi de ceilalţi colegi?

    Pentru siguranță, loialitate și corectitudine. Noi punem pe primul plan clientul, nevoile acestuia, îi suntem loiali și îi reprezentăm interesele până la finalizarea tranzacției. Pentru vânzători avem o strategie de marketing pentru vânzarea proprietății la cel mai bun preț posibil, într-un timp cât mai scurt și colaborăm cu toți agenții imobiliari din piață pentru a aduce beneficii clientului. Dacă clientul nostru este un cumpărător, prin noi va avea acces la cea mai completă bază de date din piață, va beneficia de consiliere și sprijin în negociere. În schimbul comisionului, oferim servicii la care particularii nu au acces.

     

    Z.i. : În opinia dumneavoastră cu ce probleme se confruntă în prezent sectorul imobiliar?

    Mă voi referi strict la activitatea de broker imobiliar, pentru că piața imobiliară este strâns legată de economia națională și este ajustată de cerere și ofertă. 

    Piața imobiliară este singura piață de valori nereglementată de lege, aşa că este  nevoie de o lege a agentului imobiliar. 

    Partea bună este că în Constanța, agenții neprofesioniști încep să dispară, s-au creat asociații profesionale care se autoreglementează, a apărut Ziarul de Imobiliare, singurul ziar cu profil strict imobiliar.

     

    Z.i. : Ce aşteptări aveţi de la colegii dumneavoastră de breaslă ?

    Consider că e momentul potrivit ca toţi agenţii imobiliari să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor către clienţi, să pună pe primul loc beneficiul clientului şi în felul acesta se va îmbunătăţi imaginea generală a domeniului nostru. Motoul momentului este: „Dacă nu te schimbi, esti schimbat !”

     

    Z.i. : Vă mulţumim, domnule Pandele.

     

    Opinii – Concluzii –Opinia jurnalistului

     

    În urma dialogului cu domnul Victor Pandele am ajuns la concluzia că imobiliarele vor merge întotdeauna şi nu există criză ata timp cât există muncă, pasiune, dăruire şi nu în ultimul rând devotament. De asemenea, am aflat că din imobiliare se va câştiga mereu, deoarece este un sector deschis şi continuat indiferent de situaţia economică. Este un ,,rău necesar’’ şi le este indispensabil oamenilor, deoarece trebuie să ne mutăm, să ne căutăm o locuinţă chiar dacă nu avem o situaţie materială foarte bună.

    Piaţa imobiliară din Constanţa are nevoie de agenţi pregătiţi, şcoliţi şi de-abia atunci se vor vedea rezultatele. Din păcate există şi/încă agenţi neprofesionişti...

     

     

    [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanța, mai 2014]

    Articol scris de Ana-Maria Barbu - Jurnalist

    Postat în 09.09.2014 12:41:10. Vezi pagina lui Ana-Maria Barbu din Constanta

    vizualizat de 7855 ori; citit de 1088 ori; categoria: Articole proprii
     
  • Comenteaza primul