Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Defecte comune în apartamentele noi de bloc

  Defecte comune în apartamentele noi de bloc - Articole

  Apartamentele noi, la cheie, au o piaţă bună chiar şi în acest moment considerat de criză.

  Se adresează, în bună măsură, cumpărătorilor care dispun de sume importante de bani, iar aici vorbim de cei care dau curs ofertelor unor dezvoltatori, dar şi de beneficiarii programelor de tip ANL. În afara preţului mai mare, care aduce un spaţiu de parcare, un spaţiu de joacă pentru copii, sau utilităţi deja funcţionale (cablu, internet, telefonie, supraveghere perimetrală etc), principalul avantaj este legat de confortul adaptat cerinţelor actuale, dotările şi amenajările bazate pe tehnologii noi şi economiile cu întreţinerea unui spaţiu nou, care nu necesită renovări.

  Cu toate acestea, cumpărătorii noilor construcţii nu vor fi scutiţi de unele vicii de construcţie, care apar de multe ori din cauza economiilor de materiale, sau de pe urma grabei de care dă dovadă constructorul.

  Şi, de multe ori, astfel de vicii au ca rezultat costuri suplimentare sau chiar procese lungi în instanţă. Cert este că, în astfel de cazuri, toată lumea are de pierdut: şi beneficiarul care nu se poate bucura de noua construcţie, dar şi dezvoltatorul care îşi va pierde din reputaţie. Prin urmare, înainte de a se bucura de apartamentul „la cheie“, noul proprietar trebuie să facă o inspecţie serioasă.

   

  Faţade cu probleme de etanşare, sau cu tencuială crăpată

   

  Tencuiala exterioară poate ceda în timp, fie pentru că materialele utilizate au fost de slabă calitate, fie pentru că materialele nu au fost aplicate în mod corespunzător. La o primă examinare, viciile care pot fi observate sunt cele de etanşare, cu precădere la nivelul ferestrelor şi vor fi constatate în urma ploilor.

  Problemele cu aceste tipuri de defecte sunt grave, pentru că, nesoluţionate, conduc în timp la formarea igrasiei, la disconfort interior şi la afectarea structurii de rezistenţă. Tocmai de aceea, constructorul trebuie să îşi asume, în scris, intervenţia gratuită, în timp, pentru a remedia orice problemă legată de tencuiala exterioară.

   

  Umiditatea şi podelele de lemn

   

  În prezent au o mare căutare, dat fiind că sunt mai uşor de întreţinut. Podelele de lemn sunt atrăgătoare, se prezintă într-o diversitate de culori şi pot fi montate extrem de uşor.

  Cu toate acestea, pot crea probleme în momentul în care nu sunt montate corespunzător.

  În primul rând, lemnul natural utilizat la montarea podelelor trebuie să fie uscat şi să beneficieze de o vreme călduroasă şi uscată în momentul fixării. Chiar şi aşa, la fiecare schimbare de anotimp se constată deformări, care pot da bătăi de cap, fără a mai vorbi de întreţinerea periodică, mult mai pretenţioasă. În general, lemnul se umflă, fie că este masiv, fie că face parte din materialele compozite actuale, iar principalul duşman este apa.

  O inundaţie în apartament este un adevărat dezastru, dar şi mai periculoasă este inundarea din cauza zidăriei exterioare, un motiv în plus pentru ca inspecţia zidăriei să fie una exigentă.

   

  Ventilaţia necorespunzătoare aduce disconfort

   

  Acesta este poate aspectul cel mai neglijat de cumpărători. Din punct de vedere tehnic, clădirile supraetajate sunt izolate faţă de exterior, pentru a putea conserva căldura pe parcursul sezonului rece. Astfel apare iarna problema cauzată de presiunea negativă.

  Spaţiile de la parter încălzite degajează surplusul pe verticală, iar acesta se ridică prin holul comun, sau prin hornurile de ventilaţie şi, în cazul în care apar blocaje, se opreşte la etajele superioare, deja încălzite. Aerul nu mai circulă şi nu mai este evacuat, acumulându-se dioxid de carbon. Oamenii se adaptează acestui neajuns, dar în timp apar probleme de sănătate.

  Pentru noi, poate părea o excentricitate, dar în afara graniţelor, un cumpărător atent la bani nu va uita în nici un moment să verifice, cu ajutorul aparatelor, presiunea  şi viteza aerului din apartament.

   

  Materialele de proastă calitate, instalaţiile anti-incendiu şi ferestrele neetanşe

   

  Constructorul profită, de multe ori, de lipsa de fermitatea a clientului şi utilizează materiale de construcţie sau de finisaj care le înlocuiesc pe cele mai scumpe.

  Totuşi, astfel de probleme pot fi greu de descoperit, chiar şi de către cunoscători, de aceea, în multe cazuri, substitutirea de materiale se realizează cu acordul viitorului proprietar, tocmai pentru a aduce economii. Este însă mai puţin conştientizat faptul că economiile respective vor afecta calitatea finală, la recepţie, pentru că rezultatele vor apărea mult după exprarea termenului de garanţie a lucrării.

  În ceea ce priveşte ferestrele, orice defect poate fi lesne observat prin deschiderea şi închiderea repetată, astfel încât dispozitivele de închidere şi blocare să funcţioneze corespunzător, iar etanşarea să fie funcţională, deşi aspectul este mai puţin vizibil, fără ajutorul unui aparat aflat în prezent doar în dotarea firmelor specializate în tâmplărie PVC.

  Pentru final vom vorbi de dispozitivele anti-incendiu, cu atât mai mult cu cât un astfel de sistem este mai mult decât necesar: în cazul unui astfel de eveniment, o astfel de instalaţie intervine prompt, la modificări de temperatură, sau la sesizarea unui amestec de fum. Oraşele mari sunt din ce în ce mai aglomerate, iar circulaţia autospecialelor de pompieri se desfăşoară cu greutate pe străzi înguste, sau blocate de maşini parcate.

   

   

  [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Bucureşti, decembrie 2014 - ianuarie 2015]

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 06.01.2015 09:55:30. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 7828 ori; citit de 1648 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul