Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Agentul imobiliar cu un portofoliu de 9.000.000 de euro

  Agentul imobiliar cu un portofoliu de 9.000.000 de euro - Articole

  În ultimii ani, piaţa imobiliară s-a transformat radical. Anii de criză, dar şi schimbarea comportamentului actorilor din piaţă au făcut ca imobilele să se vândă din ce în ce mai greu.

  Banii s-au împuţinat, iar proprietarii de locuinţe au început să înţeleagă că vânzările se fac în condiţii mai stricte, poate şi pentru că oamenii care sunt dispuşi să investească sunt in ce în ce mai mai precauţi, mai informaţi şi mai cumpătaţi. În aceste condiţii, când preţul de vânzare nu mai este exprimat doar de dorinţa vânzătorului, competiţia face ca tranzacţia imobiliară de succes să fie aceea în care intervine un profesionist, care cunoaşte piaţa în cele mai mici detalii şi găseşte reţeta unei strategii eficiente de marketing, fie că vorbim despre segmentul rezidenţial, fie că aducem în discuţie şi alte proprietăţi imobilare din mediul de afaceri: hoteluri, pensiuni, hale industriale sau spaţii de birouri.

  Pentru acest din urmă segment, vorbim de valori mari şi de procese de vânzare mult mai laborioase; de bugete de publicitate consumate pe perioade mai mari de timp, şi de nevoia brokerului imobiliar de a fi asigurat că, la finalizarea cu success a tranzacţiei, îşi va primi remuneraţia convenită.

   

  Există un sistem şi funcţionează!

   

  Reprezentarea exclusivă este un concept introdus recent în piaţa imobiliară românească, după ce a funcţionat cu rezultate excepţionale în sistemul nord-american.

  Clara Stan-Soponaru, agentul care reprezintă, în acest sistem, interesele unor proprietari ce doresc să vândă proprietăţi ale căror valori imobiliare însumate se apropie de 10 milioane de euro, ne explică, în cel mai simplu mod, cum funcţionează acest sistem: proprietarul încheie un singur contract, este reprezentat de un singur agent şi are avantajul de a-şi promova proprietatea pe cele mai eficiente canale de vânzări, astfel încât oferta să ajungă exact la publicul interesat cât şi la ceilalţi agenţi imobiliari din piaţă, ce ar putea avea un potenţial client.

  Dacă, de exemplu, există 1.000 de clienţi potenţiali şi doar unul este cel care într-adevăr este interesat şi dispune de banii necesari, agentul îl va identifica exact pe acela, pentru ca tranzacţia să aibă loc în cel mai scurt timp.

   

  Se pune însă întrebarea: de ce să vând într-un contract de reprezentare exclusivă? Mulţi proprietari de imobile sunt atraşi de portalurile de publicitate gratuită, convinşi că numărul mare de vizualizări le poate aduce clientul potrivit. Pînă aici, totul pare perfect. De cele mai multe ori însă, în urma anunţurilor postate, principalii apelanţi sunt agenţiile imobiliare, dintr-un motiv foarte simplu: anunţul persoanei interesate apare în top pentru câteva ore, după care acesta se pierde în paginile care nu mai au vizibilitate. Un potenţial cumpărător va fi tentat să aleagă, din comoditate, ofertele postate la vedere.

  Drept pentru care, unul dintre avantajele reprezentării exclusive este cel legat de publicitatea sistematică conform unui plan de marketing, astfel încât informaţia să fie uşor identificabilă“, ne spune Clara Soponaru.

  De fapt, adaugă agentul imobiliar, „pentru o vânzare de succes, este nevoie de un agent specializat, ancorat în realitatea pieţei, care poate face rapid o selecţie a clienţilor interesaţi de ofertă, care ştie ce canale de vânzări sunt accesate de potenţialii cumpărători şi care cunoaşte tendinţele pieţei.” Iată numai trei aspecte mai puţin familiare unui vânzător obişnuit, datorită cărora vânzarea se poate încheia în condiţii de succes.

   

   

  Un alt standard imobiliar

   

  Clara Soponaru mai spune că, dincolo de percepţia comună, vânzarea unui bun imobiliar nu se opreşte la un apartament: proprietăţi de genul unui hotel, sau pensiune, spaţii de birouri, sau hale industriale se adresează unei pieţe restrânse, se vând greu şi nu se vând oriunde.

  În astfel de cazuri, vânzătorul trebuie să ţină cont de aspecte importante, cum ar fi un anumit standard imobiliar şi o prezentare de calitate. Proprietarul nu are timp să se ocupe de o astfel de vânzare şi nici nu dispune de mijloacele necesare. Tocmai de aceea, contractele care se derulează în condiţiile unei reprezentări exclusive se desfăşoară pe banii agentului imobiliar, cu o publicitate dinamică, atât prin intermediul portalurilor de specialitate, a publicităţii tipărite în ziare de specialitate cât şi prin colaborarea cu alte agenţii imobiliare.

  Cu cât preţurile sunt mai mari (şi asta numai dacă am compara preţul de vânzare al unui apartament cu cel al unui hotel), cu atât metodele de vânzare necesită canale mai sofisticate.

  Nu mai este suficientă promovarea pe net, sau printr-un banner montat pe proprietate, oferta ajunge chiar şi la târguri imobiliare naţionale, la care agentul imobiliar Clara Soponaru participă sau este prezentă prin materiale publicitare, sau în alte mijloace naţionale de promovare: ziare, reviste; astfel de vânzări, cu valori care depăşesc un milion de euro, necesită un preţ corect, atractiv, care nu mai ţine cont de metrul pătrat al suprafeţei construite, ci şi de potenţialul afacerii pentru care este destinat.

   

  Succesul tranzacţiei necesită un timp mai îndelungat

   

  Pentru un client potenţial, sumele mari necesită un timp de gândire pe măsură: nimeni nu este dispus să arunce cu banii pe fereastră, de aceea poate dura chiar şi un an, dacă nu şi mai mult, până la momentul încheierii tranzacţiei.

  În tot acest interval, agentul imobiliar ţine legătura cu toţi clienţii, fie că îi contactează direct, fie că aceştia contactează agentul ca reacţie la metodele sale de promovare, fie că îi sunt prezentaţi de alţi colaboratori de pe piaţă.

  De fiecare dată când încheie un astfel de contract, Clara Soponaru ne spune că ajunge să se familiarizeze cu toate aspectele şi domeniile legate de proprietate, pentru că în acest fel reprezintă cel mai bine interesele proprietarului. Legătura cu acesta este păstrată permanent, pentru că proprietarul are garantată comunicarea personală cu un agent profesionist, care, pentru a obţine comisionul de succes, investeşte timp şi resurse financiare, pentru ca tranzacţia să aibă loc în condiţii optime.

  În baza contractului încheiat, proprietarul bunului imobiliar va beneficia de o strategie de promovare imobiliară optimă, ce va atrage clienţi atent selectaţi; astfel nu va mai fi asaltat de tot felul de oferte care nu corespund cerinţelor, nu va mai răspunde la zeci de apeluri irelevante şi nici nu se va mai ocupa zilnic de crearea de conturi pe tot felul de site-uri de promovare. În plus, în baza contractului încheiat, proprietarului i se asigură consiliere permanentă până la momentul încheierii tranzacţiei.

   

   

  Despre Clara Stan-Soponaru

  Lucrează în imobiliare din anul 2000, în calitate de director comercial al S.C. Logic ACCESS srl; profesează activ ca agent, broker imobiliar acreditat şi Realtor ©.

   

  Printre proprietăţile pe care le reprezintă spre vânzare în acest moment enumerăm:

  Toate acestea, împreună cu altele, le puteţi găsi pe http://AccessRealEstate.TopEstate.ro

  Articol scris de Decebal Mureşan

  Postat în 17.02.2015 12:38:25. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 9901 ori; citit de 2069 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul