Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Trend ascendent in 2015 pentru piata imobiliara de lux si investitii

  Trend ascendent in 2015 pentru piata imobiliara de lux si investitii - Articole Anul 2014 a fost dinamic pentru piata imobiliara din Romania, remarcandu-se o crestere importanta a constructiilor pe segmentul rezidential de lux, birouri, dar si unitati locative care targheteaza programul Prima Casa. Astfel, in zonele exclusiviste din Bucuresti, axa Primaverii- Dorobanti-Aviatorilor-Kiseleff se construiesc in prezent aproximativ 20 de imobile noi care insumeaza aproximativ 200 de apartamente de lux, in tendinte cu cererea actuala: apartamente mult mai compacte, functionale, atent compartimentate, cu finisaje foarte bune.

  Cum stocul de apartamente de lux existent anterior crizei s-a epuizat sau nu mai corespunde conditiilor actuale de piata, era necesara o dezvoltare mai importanta care sa acopere cererea prezenta.
  Pretul mediu pentru locuintele noi aflate in acest perimetru este de 2500 Euro/mp util, achizitiile fiind dominate de cumparatori romani, in proportie de peste 80%. Intrucat si piata inchirierilor s-a stabilizat, investitorii sunt in mod special atrasi de aceste zone cheie, precum si de cele secundare: Herastrau – Nordului, Floreasca, Polona, Dacia, Domenii, datorita randamentului obtinut din inchirieri. Intrucat bancile promoveaza deja dobanzi negative la depozite, achizitia de proprietati bune, cu yield ridicat, devine mult mai tentanta pentru investitorii strategici.

  Se remarca o dezvoltare mult mai calculata si concentrata pe zone cheie, cu potential imediat si risc minim, decat aventurari in zone neexplorate, cu infrastructura precara, fara potential de dezvoltare pe termen mediu si lung. Exista totusi dezvoltari rezidentiale si in afara inelului de centura, cu precadere in zona de nord, in zone, precum Otopeni – Tunari, Corbeanca care targheteaza in mod special programul Prima Casa si care castiga din ce in ce mai mult teren, ca si alternativa la apartamentele din imobile vechi, din centrul sau periferia Capitalei. Desigur, dezvoltari imobiliare rezidentiale importante sunt in toate zonele limitrofe ale Capitalei, in mod special in zona de sud si vest, unde predomina apartamentele noi cu preturi sub 1000 Euro/ mp util.

  O alta tendinta de crestere, remarcata in ultimile 12 luni este achizitia de terenuri in Bucuresti, in zone centrale si semi-centrale, pentru dezvoltatori, care doresc sa construiasca imobile rezidentiale sau mixte, comercial-rezidential, cu suprafete similare cu cele din vechile blocuri comuniste, la preturi foarte apropiate si in concurenta directa cu acestea. Desigur, piata imobiliara a apartamentelor vechi, mai are un cuvant de spus, datorita numarului mare de unitati, insa pierde din ce in ce mai mult teren in favoarea imobilelor noi.

  Nici spatiile comerciale nu sunt neglijate de investitori, acestia preferandu-le mai mult datorita gradului de ocupare, a contractelor ferme pe perioade indelungate si a posibilitatii recuperarii investitiei intr-un timp mai scurt decat in cazul achizitiilor rezidentiale.

  Indiferent daca vorbim de birouri, rezidential, comercial sau terenuri, piata imobiliara da semne clare de revigorare prin constructii noi, investitii, relocari, fara ca bancile sa aiba un aport direct prin conditii de creditare avantajoase, ci mai degraba un aport indirect prin dobanzi negative la depozite.

  Articol scris de Brîndușa Mutoiu - Manager general, Frontivo

  Postat în 11.03.2015 18:55:54. Vezi pagina lui Brîndușa Mutoiu din Bucuresti

  vizualizat de 8479 ori; citit de 789 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul