Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Trei greşeli frecvente întâlnite la vânzarea unei locuinţe

  Trei greşeli frecvente întâlnite la vânzarea unei locuinţe - Articole

  Când casa ta aşteaptă oferte de pe piaţa imobiliară, primele impresii pe care le lasă poteţialilor cumpărători reprezintă totul: o curte neîngrijită sau vopseaua veche de pe uşi vor speria unii cumpărători, în timp un aspect curat va aduce mai mulți clienţi.

  Prezentăm în rândurile ce urmează trei capcane şi tot atâtea greşeli, pe care trebuie să le eviţi pentru a nu ajunge să îţi „sabotezi“ vânzarea propriei locuinţe.

   

  Aştepţi şi nu faci nimic, sau…

   

  Una dintre cele mai mari greşeli constatate de agenţii imobiliari este aceea în care vanzătorul nu face nimic şi aşteaptă doar ca grupurile de cumpărători să se închesuie la uşă. Multi vânzatori se concentrează asupra interiorului pentru a-şi „răsplăti“ eforturile de așteptare în interiorul casei, dar exteriorul este cel puțin la fel de important. Până la urmă, cât timp poate lua?

  Petreceți o jumătate de zi afară şi cosmetizaţi exteriorul: curățarea proprietăţii, a etajului, îndepărtaţi lucrurile nefolositoare lăsate pe scara blocului, pentru a întări impresia că locuinţa este bine îngrijită şi are parte de un cadru exterior cel puţin curat.

  Cu toate acestea, unii merg până la latura extremă: nici prea multă ordine nu face bine. Este drept, dezordinea nu este bine văzută, însă obiectele personale dau o notă de intimitate spaţiului în care se află. În acest fel, cumpărătorul îşi poate da seama că imobilul este locuit, de aceea o jucărie a copilului lăsată pe o etajeră va da o pată de culoare!

   

  Eşti obosit de îngrijirea spaţiilor verzi şi a zidurilor

   

  Pentru o locuinţă care are curte, petecul de pământ poate reprezenta o muncă istovitoare, dar şi un atu care face diferenţa. Udă iarba, tunde gardul viu și plantează câteva flori perene, pentru a aduce un strop de lumină în faţa casei. Impresia creată astfel unui vizitator interesat de o achiziţie imobiliară îl va atrage automat, fără să ştie de ce.

  Curţile si gradinile pline de flori reprezintă unul dintre principalele motive pentru care piaţa imobiliară se „încălzeşte“ primăvara. În cazul în care nu este primăvară, mai poţi adăuga un pic de culoare prin plantarea de flori de sezon şi nu uita să aduni şi frunzele uscate.

  Pe de altă parte, eixstă multe teorii, generate de propriile experienţe, despre ce investiţii sunt necesare pentru a ajuta la vânzarea unei locuinţe. Înclinăm să credem că vopsirea faţadei este o investiţie necesară. Este drept, o faţadă îngrijită şi proaspăt vopsită nu va putea ascunde problemele existente la interior, dar va da o notă mai veselă imobilului scos pe piaţă şi va arăta incomparabil mai bine decât un zid scorojit. Iar în cazul în care faţada este prea largă, iar investiţia este prea mare, cel puţin revopsirea ornamentelor din jurul uşii principale şi ferestrelor devine obligatorie.

  Efortul îl va determina pe cumpărător să îşi facă o impresie pozitivă, înainte de a intra în casă.

   

  Îţi place arta excentrică

   

  Obiectele de decor din casă aduc întotdeauna o notă de personalitate, dar trebuie să o spunem: notele prea puternice sperie simţul comun al marii majorităţi a oamenilor, ceea ce va duce, în final, la o notă de refuz. Astfel de elemente nu te vor ajuta să vinzi mai bine; cel mult, un potenţial cumpărător va considera că proprietarul are un simţ estetic ieşit din comun, sau un spirit al umorului un pic deranjant. În acest caz, se creează o barieră, ceea ce va îngreuna foarte mult încheierea unei tranzacţii.

  De acord, locuinţa este spaţiul în care un proprietar poate face tot ceea ce îşi doreşte, dar notele de excentricitate nu te vor ajuta niciodată să vinzi. Există anumite praguri peste care nimeni nu poate să treacă.

  În aceeaşi notă, este ca şi cum florile din faţa casei ar trebui înlocuite cu legume, doar de dragul de a fi altfel decât toate celelalte curţi din jur. În mod similar, şi o zugrăveală într-o culoare puternică de contrast nu va „da“ bine deloc, chiar dacă nota cromatică poate fi una la modă.

  O casă iese în evidenţă pe o stradă prin curăţenie şi îngrijire, nicidecum pentru că este singura de culoare roşie, ca un ou de Paşte!

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 09.10.2015 10:03:05. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 9933 ori; citit de 1539 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul