Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Zodiac imobiliar - Balanţa este nehotărâtă. Sau, poate nu…

  Zodiac imobiliar - Balanţa este nehotărâtă. Sau, poate nu… - Articole

  Cu greu se poate înşela un nativ din Balanţă, în momentul în care fixează un preţ pentru o locuinţă.

  Are un talent înnăscut de a evalua obiectiv valoarea unui imobil, iar tocmai de aceea nu prea dă greş în momentul în care este decis să facă o achiziţie. În plus, nativul zodiei are un stil de negociere oarecum atipic: îşi ia ajutoare de nădejde, pentru a putea trece de detaliile tehnice; nu se pricepe la aşa ceva, sau pur şi simplu nu se prea omoară cu firea. Principala sa preocupare este legată mai mult de cum va mobila şi decora locuinţa pe care o inspectează. Asta nu înseamnă că nu este atent şi la discuţiile legate de bani, mai ales că are timp berechet pentru a fixa preţul final.

  Cu sprijiul persoanei care îl consiliază, pare mai mult nehotărât, dar de fapt aşteaptă ca vânzătorul să îşi arate slăbiciunile. În schimb, Balanţa noastră mai face un pas, mai se gândeşte la design, iar peste toate acestea mai sună pe cineva să îi dea un sfat, o părere. În acest mod, târguiala ar putea să dureze şi o zi întreagă, ba chiar se poate prelungi. Pentru a se hotărî mai repede, ar însemna ca locuinţa să fie chiar pe placul său, ceea ce, fie vorba între noi, este prea puţin probabil: Balanţa este o zodie ai cărei nativi sunt foarte pretenţioşi.

   

   

  Când vinde, poate ceda uşor, în faţa unei dispute

   

  Balanţa nu este genul de negociator care să accepte discuţiile în contradictoriu. Pentru nativ, discuţiile ar trebui să fie politicoase, cel puţin în ceea ce îl priveşte: din start, oferă un preţ corect, cu toate că va încerca să profite de pe urma slăbiciunii partenerului de negociere.

  Pune însă un accent deosebit pe avantajele pe care i le-a adus locuinţa, de-a lungul timpului, pe momentele frumoase pe care le-a trăit între pereţii ei şi chiar pe norocul care poate da peste cumpărător, în cazul în care se decide să cumpere locuinţa unei Balanţe. În orice caz, va dura destul de mult până la momentul efectiv al vânzării. Despre ce vorbim? O Balanţă se hotărăşte greu, noroc că nu este genul de om care se hrăneşte din dispute. Într-o astfel de situaţie, preferă să lase de la el…

   

  Omul sfinţeşte locul

   

  Nativul îndrăgeşte locuinţele cochete, pe care le amenajează cu mult bun gust. Balanţa se înconjoară de tot felul de obiecte decorative, care întotdeauna au fost achiziţionate cu un anume rost; dacă nu găseşte ceea ce îi place, va pune personal mâna şi, graţie creativităţii sale, casa pe care o locuieşte va căpăta o notă personală.

  Pentru unii poate părea deja prea mult, dar cei mai mulţi bani se duc pe decoraţiuni şi pe obiecte de decor. Arta îl sensibilizează. În plus,  Balanţa nu are preferinţe în ceea ce priveşte locul în care se simte cel mai bine. Poate fi o locuinţă într-un oraş aglomerat, dar şi o casă ridicată în locuri liniştite, neapărat la mare, sau la munte.

   

  [articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanța din septembrie 2015]

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 11.12.2015 12:07:19. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 14749 ori; citit de 1207 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul