Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Cum să-ți scazi impozitul pe proprietate cu 50%

  Cum să-ți scazi impozitul pe proprietate cu 50% - Articole Anul 2016, așa cum s-a publicat în noul Cod Fiscal, aduce schimbări majore în sistemul de impozitare.

  Noutatea constă în împărțirea imobilelor pe 3 mari categorii de folosință, acestea fiind :
  - rezidențale,
  - nerezidențiale
  - și mixte.

  Atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice se aplică o cotă de impozitare (stabilită de Consiliul Local) fiecărei categorii în parte.

  Persoanele fizice care dețin imobile nerezidențiale (spații comerciale, hale, depozite, pensiuni, hoteluri, etc.) precum și cele care dețin imobile mixte (apartamente, case, vile în care se desfășoară activități comerciale) sunt impozitați conform codului fiscal cu un procent cuprins între 0,2-1,3%, valoarea fixă a fost aleasă de Consiliul Judetean prin hotărâre locală ca fiind 1,5 % din valoarea de impozitare a imobilelor.

  Surpriza ultimelor două săptămâni a creeat panică în rândul proprietarilor de imobile datorită faptului că toți aceștia au fost informați de către SPIT CONSTANTA prin înștiințări scrise, fiindu-le aduse la cunoștință noile valori de impozitare care s-au dovedit a fi chiar și de zece ori mai mari decât cele din anul trecut.

  Conform codului fiscal 2016 contribuabilii persoane fizice trebuie să redeclare aceste imobile în noua încadrare, prin completarea unei noi decizii de impunere.

  Valoarea de impozitare a imobilelor nerezidențiale și a celor mixte poate rezulta din:
  - un raport de evaluare intocmit de un evaluator ANEVAR
  - un proces verbal de recepție din ultimii 5 ani
  - un contract vânzare-cumpărare din ultimii 5 ani

  În general valoarea impozitului calculată prin înștiințările trimise de către SPIT Constanța poate fi diminuată în procent de până la 50 - 60 % în funcție de vechimea imobilului evaluat.

  Efectele noii impozitări :

  1. Pentru spațiile comerciale și apartamentele închiriate la sediile de firmă, tendința proprietarilor va fi de a introduce valoarea impozitului mărit al imobilului în chiria cerută, ceea ce va genera o creștere a chiriei pe metru pătrat.

  2. Pentru spațiile tip hale și depozite oferite spre închiriere se va înregistra același fenomen pe de o parte, iar pe cealaltă parte vom asista la o creștere a ofertelor de vânzare a imobilelor de acest tip.

  Articol scris de Paul Dogaru - Manager de agentie, Coriax

  Postat în 15.02.2016 09:58:37. Vezi pagina lui Paul Dogaru din Constanta

  vizualizat de 13447 ori; citit de 558 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul