Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
  • Patru modalități de a îngreuna misiunea agentului tău imobiliar

    Patru modalități de a îngreuna misiunea agentului tău imobiliar - Articole

    Vorbim în rândurile ce urmează de obiceiuri nerecomandate, pentru că ele generează un tip de comportament în rândurile cumpărătorilor care pot strica ziua agentului tău imobiliar, dar se pot întoarce în cele din urmă împotriva ta.

    Cumpărarea unei case poate fi un proces lung și plin de provocări.

    Vorbim de o tranzacție importantă și uneori unică, plus că este costisitoare și provoacă stres și anxietate. Unii cumpărători au nevoie de ani de zile pentru a finaliza o achiziție și au nevoie pentru asta de un profesionist care să facă o mulțime de cereri.

    Alți cumpărători sunt încrezători în forțele lor și iau legătura cu agentul lor imobiliar din când în când. Cât despre agențiile de profil, ele pot lucra cu orice cumpărător, în orice moment - așa ar trebui. Suntem în branșa serviciilor, unde clientul are întotdeauna dreptate.

    Dar, hai să recunoaștem: nu toți cumpărătorii (și nici agenții) nu sunt la fel; deoarece cumpărătorii nu plătesc uneori pentru timpul pierdut de agent pentru o achiziție sau o vânzare, poate duce la o ruptură.

    Cum se poate ajunge aici? Iată doar patru motive declanșate de un cumpărător, care vor duce la complicații.

     

    Planificarea unei schimbări (secrete) de preț

     

    Este un lucru bun pentru un cumpărător să ceară vânzătorului o reducere de preț în cazul în care o evaluare tehnică aprofundată descoperă o problemă serioasă. În schimb, nu este bine să ascunzi o astfel de discuție de agentul imobiliar, dacă ați căzut deja de acord (vânzător, cumpărător și agent) și ați bătut deja palma.

    Fiecare pas trebuie discutat și planificat în echipă, mai ales când este vorba de o tranzacție dificilă. Altfel, cineva are parte de un factor de stres și se vede pus în fața unui act de rea-voință, ceea ce va dăuna tuturor părților implicate.

    Este mult mai bine să discuți în avans cu agentul tău imobiliar, cu privire la intențiile tale. Altfel, cine știe, poți pierde totul, în cazul în care vânzătorul se răzgândește, pentru că există și situații în care, pur și simplu, nu poți încheia tranzacția.

     

    Propunerea unei oferte nerealiste

     

    Proprietatea vânzătorului este pe piață la 40.000 euro, de exemplu și este situată la valoare apropiată de marja vânzărilor comparabile recente. Și totuși, un potențial cumpărător oferă 36.000 euro și nu va fi dispus să modifice prețul.

    De multe ori apare această tendință, nu neapărat pentru că locuința este prea scumpă sau este ceva în neregulă cu ea, ci pur și simplu pentru că potențialul cumpărător dorește o afacere.

    Ofertele nerealiste se materializează, de cele mai multe ori, într-o nejustificată pierdere de timp pentru toți cei implicați. Vânzătorul nu va înghiți o reducere de 10% pentru nici un motiv, chiar și în cazul în care proprietatea sa este pusă la vânzare de ceva timp.

    De fapt, o ofertă de acest gen, care nu prea mai „prinde“, îl va „ajuta“, probabil, doar pe agentul imobiliar care va putea obține o mică reducere de preț mic, deschizând astfel fereastra de oportunitate altui cumpărător. Este absolut în regulă să oferi mai puțin decât prețul cerut, dar totul trebuie să fie realist.

     

    Să ceri prea mult încă de la început

    De acord, timpul înseamnă bani. De aceea, este tipic pentru un potențial cumpărător pentru a vizualiza o proprietate, în timpul unei sesiuni de tip casă deschisă, apoi să ceară o prezentare privată - chiar și de două, sau de trei ori.

    Este, cum spuneam, tipic.

    Cu toate acestea, devine frustrant atunci când un cumpărător ajunge la o prezentare cu un designer, arhitect, antreprenor sau doar niște prieteni, apoi petrece o oră sau două la domiciliul respectiv, măsurând și verificând fiecare cameră.

    Acest lucru este neproductiv, mai ales dacă totul se repetă de câteva ori, fără a se ajunge la o ofertă. Mai pe scurt: o pierdere de timp. În plus, alți cumpărători nu fac pasul necesar decât la îndemnul unui „specialist“, fie că este vorba de un prieten, de un părinte, sau de un expert, ca și cum respectivii sunt co-finanțatori.

    Nu, nu este cazul. Când cineva vrea să cumpere o locuință, își va face singur o primă evaluare în urma primei reacții, pentru că, în cele din urmă, nu va sta între aceiași pereți cu prietenul, părintele sau expertul sfătuitor. Ei pot fi consultați, dar nu pot avea dreptul de a fixa prima impresie.

    Un alt obicei deloc productiv este cel în care potențialul cumpărător cere mai multă atenție decât i se poate acorda. Agenții imobiliari știu că există o diferență între cumpărătorii care încep să se gîndească la o locuință și cei care chiar vor cumpăra una.

    Din păcate, pentru cei din prima categorie, ei se află la un an sau doi distanță de momentul în care vor deveni proprietari, ceea ce însă nu îi împiedică să ceară agentului imobiliar să se intereseze de valabilitatea actelor, de o potențială ipotecă, sau de un certificat fiscal. Astfel de curiozități costă și nimeni nu va avea timp suficient să se ocupe de cineva care doar este interesat să vadă diferența dintre un preț de pe piața de profil și realitatea din teren.

     

    Să nu te răzgândești prea des

     

    Este bine să schimbi datele problemei, atunci când pleci la „vânătoare de case“. Aceasta este o tendință de adaptare, în cadrul procesului de evoluție a unui cumpărător.

    Mulți își propun X, dar se hotărăsc pentru Y, după ce au prospectat piața și se gândesc să nu își irosească banii.

    Din momentul în care cumpărătorul este gata să facă o ofertă și este hotărât să achiziționeze o anumită locuință, el se va mișca rapid. Dar, în cazul în care vizionările sunt multe și persoana interesată nu este sigură cu privire la obiectul căutării, asta înseamnă că pur si simplu nu este gata să cumpere.

    E în regulă, e nevoie de timp ca să înveți cum să fii un bun investitor pe piața imobiliară. Procesul de cumpărare este uneori o adevărată aventură. Miza înseamnă un plasament bun al unei sume importante, iar un agent imobiliar bun, adus la momentul potrivit, poate adăuga valoare. Până atunci, agențiile funcționează gratuit.

    Totul, până în momentul în care un cumpărător sau vânzător se decide.

    Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

    Postat în 07.07.2016 12:11:22. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

    vizualizat de 11451 ori; citit de 1184 ori; categoria: Articole proprii
     
  • Comenteaza primul