Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Trei lucruri pe care trebuie să le ştie orice cumpărător

  Trei lucruri pe care trebuie să le ştie orice cumpărător - Articole

  Felicitări! După ani de zile de stat în chirie, sau alături de părinţi eşti gata să cumperi prima ta casă.

  Procesul de cumpărare poate fi unul dificil, mai ales pentru cei care trec pentru prima dată printr-o astfel de încercare. Dar totul va părea mai puțin dificil, dacă ştiţi cu ce vă confruntaţi.

  În rândurile de mai jos veţi găsi descrise câteva praguri peste care trebuie să treceţi.
   

  Luaţi în calcul câţi bani aveţi la dispoziţie

   

  Pentru că, în funcţie de asta, veţi şti şi câtde mare va fi locuinţa pe care vă pregătiţi să o cumpăraţi.

  O casă nouă este o investiţie importantă, poate cea mai importantă din viaţă. Suma de care ai nevoie poate veni dintr-un împrumut, o ipotecă, bani proprii, sau mai multe la un loc.

  În orice caz, este vorba de o sumă considerabilă, care va trage în jos orice buget. Dincolo de toate acestea, rămâne întrebarea: ce casă îţi poţi permite cu adevărat? Asta depinde de venit și de alte variabile; adunate la un loc, pe o foaie de hârtie şi discutate cu un agent imobiliar, sau pur şi simplu comparate cu preţurile de listare dintr-un portal imobiliar, vă vor da primele informaţii relevante pentru a stabili cum va arăta locuinţa în care vei sta.

  În general, experții recomandă ca plățile pentru casă (ipotecă, întreţinere, taxe) nu trebuie să depășească 28% din venitul lunar brut, dar chiar şi aşa mai trebuie să existe rezerve.

  Pentru o evaluare mai precisă, atunci când se pune problema unui împrumut, este necesar să mergi la o bancă şi să discuţi  cu un consilier de credite, care îţi va stabili tipul de credit şi plafonul maxim pe care îl poţi obţine. Acest lucru înseamnă că banca va evalua istoricul de credit și alți factori; abia atunci banca va spune dacă te califici pentru un împrumut, și cât de mult.

   

  Alege agentul imobiliar potrivit

   

  Să fim sinceri, cumperi cele mai multe lucruri prin cernerea câtorva comentarii online, înainte de a apăsa pe butonul Cumpără. Dar o casă? Nu e chiar așa de ușor.

  Cumpărarea unei locuinţe necesită transferul unui act, căutarea titlurilor de proprietate, extrase funciare, adeverinţe fiscale și o mulțime de alte documente.

  În plus, va exista o casă  care ar putea arăta foarte bine pentru tine, dar ce se întâmplă dacă există o problemă de construcţie ascunsă interiorul acestor pereți sau probleme legate de vecinătăţi nedorite?  Oare am menționat şi că este vorba de o mulțime de bani? Poate că este mai bine să mergi însoţit pe acest drum de un agent imobiliar experimentat, de încredere, care să fie de partea ta în lungile discuţii pe care le vei avea cu tot felul de necunoscuţi, care să îţi explice fiecare etapă a procesului de cumpărare şi care să te ajute să iei cele mai bune decizii, la fiecare pas.

  Asigură-te că îţi găseşti un agent imobiliar experimentat, poţi face verificări, comparaţii, poţi cere recomandări de la foşti clienţi. Un profesionist din această branşă te va pune la curent cu cererea şi oferta reale, te poate tempera şi îţi poate prezenta în orice moment cifre comparative şi istoric din piaţa de profil.

  Nu te împiedică nimeni să iei legătura cu mai mulţi agenţi şi nici nu trebuie să le ascunzi asta, câtă vreme, la final, vei alege unul singur. Abia atunci vei semna un contract de exclusivitate şi te vei angaja, alături de semnatar, să respecţi anumiţi termeni şi alte condiţii prin care fiecare parte se asigură că nu munceşte în zadar.

   

  Nicăieri nu e mai bine ca acasă!

   

  Nimeni nu îşi doreşte mai puţin! Totuşi, este bine să ţii cont că achiziţiile de piaţa imobiliară sunt bazate, în unele cazuri şi pe o anumită doză de compromis.

  Ca regulă principală, majoritatea cumpărătorilor acordă prioritate la trei aspecte principale: prețul, dimensiunea locuinţei și locația. Dar, în mod realist, te poţi aștepta să bifezi doar două dintre aceste trei lucruri.

  Poţi face o adevărată afacere, găsind o casă spaţioasă, dar s-ar putea să nu fie în cel mai bun cartier. Sau poţi da peste o casă frumoasă, de dimensiuni mari, într-un cartier bun, numai că prețul este mai mare decât sperai. Sau, de ce nu, vei putea găsi o locuinţă în cartierul potrivit, la prețul corect, dar trebuie să cobori standardele de confort. Acest tip de „comerț“ pare decupat dintr-un curs de marketing, deşi, de multe ori seamănă cu multe alte lecţii de viaţă. Găsirea casei potrivite seamănă uneori cu prima întâlnire: "perfectă" poate fi o capcană.

  Deci, porneşte din start cu ideaa că trebuie să te mulţumeşti cu ceea ce vei găsi în funcţie de banii din buget, dar cu ideea că locuinţa are potenţial, că o poţi renova şi îmbunătăţi, astfel încât să ajungă pe gustul tău.

  Altfel, mai rămâne să stabileşti aspectele tehnice, alături de un specialist, identificarea unor vicii de construcţie (dacă există), verificarea instalaţiilor, acordarea unui avans, stabilirea unui termen de predare şi multe alte detalii. Este un proces de durată.

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 17.11.2016 16:29:11. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 15732 ori; citit de 1811 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul