Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Articole


vezi cele mai citite articole anunta-ma cand se adauga Articole proprii noi
 • Cum să afli dacă poţi cumpăra o casă

  Cum să afli dacă poţi cumpăra o casă - Articole

  A sosit momentul să cumpăr o casă? Această întrebare vă va schimba viaţa. Nu este ceva ce întrebi ocazional, în faţa unui glob magic, care v-ar oferi un răspuns vag: „Pentru această taină, răspunsul este în tine!“ În loc să căutaţi răspunsul în locuri nepotrivite, în loc să faceţi calcule conmplicate, aflaţi că există o modalitate empirică de a afla dacă aveţi posibilitatea să cumpăraţi o casă, căutând răspunsuri la întrebările de mai jos.

   

  Întrebarea nr 1: pot să-mi permit o casă?


  Încercaţi să aflaţi dacă puteți cumpăra o casă, având în vedere situația financiară actuală.

  Portalul Top Estate vă pune la dispoziţie o ofertă variată. O singură problemă: în cazul în care dispuneţi de suma respectivă, fie că aveţi deja banii, sau vă gândiţi la un credit, ori puteţi obţine suma prin vânzarea unui alt bun imobiliar, luaţi în calcul că vor apărea multe alte cheltuieli.

  Viaţa la casă implică o serie de cheltuieli care, la bloc, se împart în costuri comune.

  Şi acesta este doar începutul. Gardul proprietăţii, instalaţia de încălzire, infrastructura de apă, gaze şi curent, întreţinerea faţadelor şi multe altele, iată tot atâtea costuri suplimentare.

   

  Întrebarea nr 2: este mai bine să cumpăr, sau să închiriez?


  Întreaga întrebare "să închiriez sau să cumpăr?" depinde de piața de locuințe în care vă aflați, deoarece inventarul (numărul de oferte) poate face o mare diferenţă.

  Vestea bună e că, uneori, chiria ar putea concura cu rata unui credit. Bineînţeles, depinde de zonă, de mărimea imobilului, dar şi de facilităţile terenului şi mai ales, de posibilitatea extinderii construcţiei.

  Totuşi, în cazul în care plătiţi o chirie substanţială, chiar şi în cazul în care vă gândiţi la achiziţia unui apartament, calculul pe termen lung (10-15 ani) vă va spune în ce parte a balanţei vă veţi afla în câştig.

  Totuşi, în cazul în care aţi închiriat o casă, în general este mai bine să o cumpăraţi, mai ales dacă şederea este pe termen lung. Cât de lung? La un calcul care să cuprindă cinci ani de stat în gazdă, veţi constata că este mai eficient să fiţi chiriaş. Cu cât acest termen depăşeşte intervalul de 60 de luni, cu atât va fi mai evidentă poziţia de proprietar.

   

  Întrebarea nr. 3: sunt gata pentru o astfel de responsabilitate?


  Ca simplu chiriaş, puteți apela oricând proprietarul, pentru a repara un robinet, sau o uşă neetanșă. Cu o casă pe care o dețineți, răspunderea vă aparţine. Așa că, întrebați-vă dacă, la nevoie, sunteți dispus să renunțaţi la petrecerea de week-end cu prietenii, pentru a tunde gazonul sau pentru a reface izolaţia acoperişului.

  Cînd vorbeşti de viaţa la curte, există cheltuieli şi eforturi suplimentare. Sunt voci care susţin că la o casă este mereu ceva de făcut şi nu este nimic exagerat în această afirmaţie.

  Singurul caz în care unele cheltuieli vor fi mai mici este cel în cazul în care achiziţionaţi un duplex; aici, costurile de construcţie vor fi mai mici, iar într-o bună măsură şi banii daţi pe întreţinere vor fi mai puţini.

  Cu toate acestea, în linii mari, deţinerea unei case vine cu responsabilități importante, deci ar trebui să fiţi siguri că sunteţi pregătiţi să îmbrățișaţi aceste obligații cu brațele deschise.

   

  [articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanța]

  Articol scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 17.06.2017 14:27:02. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 15856 ori; citit de 1768 ori; categoria: Articole proprii
   
 • Comenteaza primul